• 9.218.705 stemmen

Met onder meer: Dylan O'Brien, Eliza Scanlen en Diana Hopper

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Caddo Lake

"Find your way back."

Op de grens tussen Texas en Louisiana verdwijnt een achtjarig meisje op mysterieuze wijze rond het Caddo Lake. Hierdoor worden verdwijningen uit het verleden en een reeks sterfgevallen met elkaar in verband gebracht. De gebeurtenissen zullen de geschiedenis van een gebroken familie voorgoed veranderen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een meisje verdwijnt en een zoektocht wordt opgestart. Een goed en ook wel origineel verhaal dat begint als een drama en zich heel langzaam ontvouwt als een bovennatuurlijk mysterie. De film zit goed in elkaar en de moerassige omgeving zorgt niet alleen voor mooie plaatjes, maar ook voor sfeer. Een kleine 4.0 sterren.

avatar van lang pee

lang pee

Had er niets van verwacht, wegens de veelal slechte kritieken, maar hij viel reuze mee. Spannend, verrassend en goede acteurs en een ideale mysterieuze setting.

Vergis ik mij misschien, maar deed mij soms denken aan iets dat in Lost ook een seizoen een hele tijd gebeurde...

avatar van StanStan

StanStan

Slechte film. Zeer warrig verhaal. Ik had steeds het idee dat er iets boeiends ging gebeuren, maar uiteindelijk was het een hoop onzin.

avatar van Noodless

Noodless

Heerlijk mysterieus filmpje waar de kijker de volle aandacht moet behouden want er wordt voortdurend met tijdsprongen gespeeld. Daarbij een prachtige locatie waardoor het mysterieuze verhaal een extra duister tintje krijgt. Goede opbouw met aandacht voor verschillende personages waarbij de kijker lang blijft gissen hoe de vork in de steel zit. Het verhaal zit goed in elkaar en het slot heeft een passend slot. 8/10

avatar van Q Jones

Q Jones

Het is geen vervelende film, maar het is allemaal erg traag, er zitten een paar schrik momentjes in en een klein beetje spanning. Maar verder moet de film het vooral hebben van het sublieme acteerwerk. De rest is middelmatig. Het kijkt lekker weg dat dan weer wel.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Ik had deze film al een tijd op het oog, via O’Brien zijn IMDB pagina. Toen ik de inleiding destijds las, dacht ik dat het verhaal een meer detective narratief zou aannemen, maar dat is verre van het geval.

Het narratief bouwt op het super-natuurlijke en heeft stiekem best wat weg van Lost. Het is mysterieus, maar het wordt nergens sinister of iets in die trant. De film wist me tot de twist niet echt vast te houden, maar uiteindelijk maakte dat wel het een en ander goed. Het is een fijne speelduur, met fijn acteerwerk.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mysterieuze dramathriller met uitstekend acteerwerk van Dylan O'Brien, ondanks dat deze rol redelijk matcht met de personages die hij in het verleden heeft neergezet. In dat opzicht neemt het regisseursduo bestaande uit Logan George en Celine Held weinig risico, maar ook het visuele aspect van de film wordt niet al te opvallend neergezet. Het ziet er allemaal te veilig en bekend uit, met weinig ruimte voor enige vorm van energie en/of experimentatie. Hierdoor weet het verhaal niet altijd even goed te boeien en dat is jammer, want de inhoud zit erg goed in elkaar en vermengt complexe plotinsteken slim met het achterliggende concept. Ik kon op een gegeven moment geen touw meer vastknopen aan Caddo Lake, maar dat is stiekem de appeal hiervan. Het vormt een teken dat de makers in dat opzicht de grenzen van onvoorspelbaarheid en intelligentie hebben opgezocht, waardoor de film op een memorabele muzieknoot afsluit.

avatar van rondh

rondh

Ik vind dit een hele goede film. Erg origineel. Een goede tijdreis film waar je wel je hoofd even bij moet houden. Misschien wat langzaam. Sfeer is goed. Goed acteerwerk. Mooie beelden.

avatar van mrklm

mrklm

Paris [Dylan O’Brien] overleefde een auto-ongeluk in Caddo Lake waarbij zijn moeder [Gina Limbrick] om het leven kwam. Ellie [Eliza Scanlen] kan de verdwijning van haar vader niet van zich afzetten en heeft daardoor vaak ruzie met haar moeder [Lauren Ambrose] en haar stiefvader [Eric Lange]. Wanneer Ellies stiefzusje Anna [Caroline Falk] spoorloos verdwijnt, wordt een massale zoektocht op touw gezet. Bovennatuurlijk mysterie met een ontknoping die sommige geniaal zullen vinden, anderen vergezocht. Ik val in de laatste categorie en het is aan Scanlens sterke vertolking te danken dat dit goed uit te zitten is.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

• 2036 stemmen

Heerlijke mystery film. De setting is prachtig en sfeervol. De cinematografie is uitstekend en oogt allemaal lekker mysterieus.

De film bouwt alles langzaam op. Het blijft allemaal een beetje vaag, dus je moet je hoofd er wel goed bij houden. Maar ondanks dat houdt de film je als kijker geboeid. Het zit allemaal goed in elkaar.

De cast acteert sterk en is erg overtuigend.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Swamp noir met een magisch-realistisch tintje. Erg genoten van hoe 'Caddo Lake' (2024) je compleet op het verkeerde been zet met diens milieuschets van twee verschillende personages uit gebroken gezinnen. Ellie (Eliza Scanlen) en Paris (Dylan 'O Brien) kennen elkaar niet, maar allebei dealen ze met de plotselinge vermissing van een geliefde. 'Caddo Lake' (2024) strooit bijna terloops met aanwijzingen waarom de vertakkingen tussen Ellie/Paris zoveel dieper zijn dan ze denken. Uiterst bevredigend als dan opeens het aha-moment indaalt dat de verhaallijnen zich in compleet verschillende tijdlijnen afspelen. Ook psychologisch werkt het goed hoe de personages via het tijdreizen bitterzoete antwoorden krijgen op hun vragen over familiebanden en afkomst.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Best een fijne onderhouden mystery drama waarbij twee uitgediepte plots parallel naast elkaar lopen. Als geoefend filmkijker is het vervolgens een koud kunstje om te voorspellen dat er wel een link moet zijn tussen beiden. Komt daarbij de frisse toevoeging van time travel en extra dimensies.

Voor dit laatste gegeven is het moeras een uitgelezen plek om dit verder uit te diepen. Prachtige setting waarbij het mysteriegedeelte ten volle wordt benut. De ontknoping op het einde is sterk, niet zo geheel verrassend, maar wel fijn om te zien hoe het allemaal in elkaar schuift.

Acteerwerk naar behoren. Een fijne onderhoudende thriller die nimmer verveelt.

avatar van joolstein

joolstein

Tjonge...wat een voorspelbaar lifetime-achtige film was dit...? Er is werkelijk nergens een echte verrassing...of wacht... misschien dat regisseur M. Night Shyamalan die hier de producent was, nog iets opvallends was? Tja oké in de bayou Caddo Lake, een moerasgebied op de grens tussen Louisiana en Texas, hangt een enig mysterieus en broeierige dreiging maar alleen dat en de mooie omgeving maakt van dit nog geen goede film. Veel meer dan de hardheid van het dagelijkse leven, een dramatische voorval van de verdwijning van een 8-jarig meisje en in het verleden met elkaar gecombineerd door een knullige ver van te voren aanzien komende plotwending, kwam de film nu ook niet. Ja er is misschien veel aangrijpend drama, en interactie tussen de personages maar de film mist elke vorm van mysterie of volgens sommige sites... horror. Ik denk dat ik hier iets heb gemist want de eerste 45 minuten gebeurt er praktisch niet veel en het einde is een trutterige ontvouwing van de rest van het familieverhaal.

avatar van mrkos

mrkos

Caddo Lake

In Caddo Lake verdwijnt de achtjarige Anna op mysterieuze wijze nabij het gelijknamige meer. Haar verdwijning brengt een reeks eerdere sterfgevallen en verdwijningen aan het licht, die allemaal met elkaar verbonden lijken te zijn. Deze ontdekkingen hebben een diepe impact op de geschiedenis van een reeds gebroken familie.

De film richt zich vooral op twee hoofdpersonen: Ellie en Paris. Hoewel ze elkaar in eerste instantie niet lijken te kennen, wordt gaandeweg duidelijk dat hun verhalen met elkaar verweven zijn. Ellie is op zoek naar haar vermiste stiefzusje, terwijl Paris meer wil leren over de dood van zijn moeder. Beide personages verkennen het mysterieuze Caddo Lake, dat tijdens de droge seizoenen een onheilspellend geheim met zich meedraagt.

De opbouw van de film is zorgvuldig en weet de spanning goed vast te houden. Het mysterie blijft lang overeind. Aan het einde worden de meeste verbanden uitgelegd, maar er blijven enkele details onduidelijk, wat bijdraagt aan de mysterieuze sfeer. Toch vraagt de film veel aandacht van de kijker: als je niet goed oplet, kun je gemakkelijk de draad kwijtraken.

De acteerprestaties zijn sterk en weten de emotionele zwaarte van het verhaal goed over te brengen. Ook de cinematografie verdient lof; de sfeer van het meer wordt prachtig vastgelegd en versterkt het mystieke karakter van de film.

Caddo Lake weet door zijn sfeer en sterke acteerprestaties te imponeren, maar de verwarrende verhaallijn, met elementen zoals tijdreizen, en open eindes maken het niet voor iedereen een gemakkelijke film. Voor liefhebbers van langzaam opgebouwde mysteries is het echter een aanrader. Ik ben zelf meer fan van films die wat toegankelijker zijn en net iets makkelijker wegkijken.

3 sterren.