• 9.218.630 stemmen

Geregisseerd door: Paul Feig

Met onder meer: Awkwafina, John Cena en Simu Liu

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime

Plot Jackpot!

"Take the money and run."

In de nabije toekomst wordt de Grand Lottery ter wereld gebracht. De jonge Katie blijkt over het winnende ticketje te beschikken en kan maar liefst miljarden op haar rekening schrijven. Tenminste, als ze de zonsondergang haalt daar iedereen haar ticket lotje kan inpikken mits ze de winnaar doden. Katie bundelt de krachten met Noel, een amateur die haar dient te beschermen. Ze worden door diverse geldzoekers achterna gezeten alsmede door Noels rivaal Louis.

avatar van scorsese

Matige film over een loterij waarin de winnaar als vrijbrief geldt om gedood te worden. De premisse deed me wat denken aan The Purge, maar dan een komische versie. De humor kwam nogal geforceerd over, maar gaandeweg werd dit wel iets beter. John Cena doet het wel leuk. Een nipte 2.5 sterren.

avatar van GordonShumway

GordonShumway

Ik begrijp de (negatieve) commentaren, maar ik heb me prima vermaakt en zo'n beetje de gehele film met een grote grijns gezeten en af en toe flink gelachen

Tip: de trailer niet afkijken. Als je de 1e paar grappen kan waarderen, dan val je geen buil aan deze film.

Ik vond de grappen weliswaar plat, maar best spitsvondig.

En de aktiescenes waren - allicht - overdreven, maar doorgaans goed bedacht en uitgevoerd.

avatar van filmkul

filmkul

• 2089 stemmen

Zwakke actiekomedie. Het verhaal is verre van origineel en slaat uiteindelijk ook nergens op, maar goed, dat is nog acceptabel binnen dit genre. De uitwerking is vrij eentonig. Actie en humor wisselen elkaar goed af, maar is heel veel van hetzelfde. Door de luchtigheid zijn de actiescenes totaal niet boeiend. De humor is ook van een zeer voorspelbaar niveau met een enkele geslaagd grap die de mondhoeken iets doet bewegen. Cena doet het best aardig, maar Awkwafina wekt al heel snel tot irritatie (je moet daar blijkbaar van houden). Helaas speelt ze de hoofdrol waardoor de film een ware marteling wordt. Visueel best geslaagd als kleurrijk geheel met aardige soundtrack. 2.0

avatar van Collins

Collins

Jackpotwinnares Katie Kim (Awkwafina) wordt opgejaagd door een meute mensen die haar willen doden. Ze hebben daar een dag de tijd voor. De winnaar krijgt haar geld. Het is de vergrotende trap van de belachelijke dingen die mensen heden ten dage bereid zijn te doen om een hoofdprijs in de wacht te slepen. Het is tevens de onzinnige plotlijn waarlangs de film zich beweegt.

Jackpot! is een komische film met veel actiescènes. In beginsel best grappig om te zien hoe Katie Kim door wildvreemde mensen wordt aangevallen. Dat is even leuk. Als de grap aan kracht verliest komt er maar weinig alternatieve humor voor in de plaats. Awkwafina speelt een rol die ik haar al vaker zag spelen. Een lichtelijk verontwaardigde vrouw met een grote mond. Erg grappig is ze niet. Dan maakt John Cena iets meer humoristische indruk. Hij speelt een soortement John Wick maar dan wat naïef en met een goed hart. Moest er af en toe wel om lachen.

In zijn geheel is de film niet erg goed. Uit het dunne verhaaltje, de gemakkelijke humor en de platte personages viel zeker meer te halen. De actie is niet onaardig. Regisseur Paul Feig laat op dit vlak zien wel meer actiefilms te hebben geregisseerd. Met een betere scriptschrijver was de factor komedie eveneens beter bediend geweest. Die ontbreekt helaas. En zo is Jackpot! een matige film met een paar aardige actiescènes en met bitter weinig komedie.

avatar van james_cameron

Pijnlijk niet-grappige aktiekomedie, een soort komisch bedoelde variant op The Purge. Awkwafina doet haar ding, net als een hier miscaste John Cena, maar beiden krijgen niet de kans hun personages ook maar enigszins leuk of interessant te maken. Het uitgangspunt heeft wel enige potentie, maar het script loopt al snel vast in eindeloos durende en ondermaats in beeld gebrachte knokpartijen, waarna het logge geheel zich voortsleept naar een bijzonder flauwe finale. No sequel, please.

avatar van mrklm

mrklm

Tijdens de Grote Depressie van 2026 ontstond The California Grand Lottery. De eigenaar van het winnende lot krijgt de jackpot, tenzij één van de overige deelnemers hem of haar voor zonsondergang weet te vermoorden. Zonder het zelf te weten wint Katie [Awkwafina] deze loterij en voor ze het weet lijkt iedereen haar te willen vermoorden. Maar dan verschijnt Noel [John Cena] die voor 10% van de jackpot haar lijfwacht is tot zonsondergang. Een stompzinnig scenario vol plotgaten en puberale humor dat het volledig moet hebben van de komische talenten van Awkwafina en John Cena die getuige de eindcredits veel hebben gehad bij de opnames. Dat is Seann William Scott als de loterijwinnaar in de proloog.