• 9.218.630 stemmen

The Magician's Elephant (2023)

Animatie / Fantasy | 99 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Geregisseerd door: Wendy Rogers

Met onder meer: Noah Jupe, Brian Tyree Henry en Miranda Richardson

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Magician's Elephant

"Dare to believe."

De weesjongen Peter gaat op zoek naar zijn verdwenen zus. Bij een waarzegger vraagt hij of ze nog in leven is. Het antwoord hierop zal hij vinden met behulp van een speciale olifant en diens magiër. Voor Peter start een reis om drie moeilijke opdrachten te volbrengen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Peter (stemrol)

Vilna (stemrol)

Adel (stemrol)

The Magician (stemrol)

The King (stemrol)

avatar van mrklm

mrklm

Verfilming van het gelijknamige boek van Kate DiCamillo over Peter [Noah Jupe], die woont in een dorp waar alle magie (letterlijk) is verdwenen na een oorlog waarbij zijn ouders en zijn zusje zijn omgekomen. Tenminste, dat heeft Peters voogd en ex-soldaat Vilna Lutz [Mandy Patinkin] hem altijd voorgehouden. Maar Peter gelooft dat zijn zusje nog leeft en krijgt bevestiging van een waarzegger [Natasia Demetrious] die bovendien verkondigt dat hij zijn zusje zal vinden als hij ‘de olifant’ volgt. Wanneer een magiër [Benedict Wong] abusievelijk een olifant tevoorschijn tovert en de koning [Aasif Mandvi] het dier in beslag neemt, wil Peter het bevrijden. Maar daarvoor eist de koning dat hij drie ‘onmogelijke taken’ volbrengt. Een vergezocht verhaal met de standaardboodschappen over het belang van familie en geloof (in jezelf, in elkaar en in wonderen) verpakt in een fantasieloos vormgegeven animatiefilm.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Dit was wel allemaal heel correct, inclusief maar vooral zoutloos. Weinig vernieuwends en mensen moeten weer gaan geloven in de magie die verdwenen is. Gaaaaaaap.... ik mis Shrek.

avatar van John Milton

John Milton

Op het verhaal en de (verpakking van) de boodschap valt inderdaad wel wat aan te merken, want hoewel er magische dingen gebeuren komt ‘de magie van film’ op de kijker niet helemaal over. Datzelfde geldt voor de emotionele climax, it just doesn’t quite ring true. Toch heb ik me niet verveeld en vond ik de plaatjes best aangenaam.

Prima Netflix animatie om mee wakker te worden op de zondagochtend terwijl Miss Milton bananenpannenkoekjes maakt en dreumes Milton af en toe OH NEE!!!! roept als er een olifant steigert of iemand weg moet rennen voor een soldaat.