• 9.218.705 stemmen

Met onder meer: Luis Tosar, Alexandra Masangkay en Georgina Amorós

Gesproken taal: Spaans, Engels, Duits en Roemeense

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Código Emperador

De agent Juan is werkzaam voor de veiligheidsdiensten, maar brengt ook verslag uit aan een organisatie die zich met illegale activiteiten inlaat. Officieel bestaat zijn missie eruit terreuraanslagen te voorkomen, al wordt Juan gedwongen grenzen te overschrijden en misdaden, begaan door mensen in machtsposities, te verdoezelen. Hoe ver wil hij gaan om zijn plicht te vervullen?

avatar van david bohm

david bohm

In deze film volgen we Juan de fixer, nou ja volgen het is een brij van verhaallijntjes die nauwelijks bij elkaar komen.

Als het personage uit 'Das Leben der Anderen' zit ie met koptelefoon op mensen af te luisteren en te bespieden, lokt hij kwalijk gedrag uit of verdoezelt dit. Daarnaast zijn er nog wat romantische verwikkelingen. Scènes duren soms ultrakort en verspringen dan naar de volgende.

De film ziet er verzorgd uit, met aardig filmwerk en nogal wat op zichzelf interessante locaties worden aangedaan. Het acteerwerk is ook best redelijk.

Door de rommeligheid voelt de film langer aan dan de speelduur en het blijft allemaal nogal aan de oppervlakte. De film schetst een cynisch beeld van de machtsspelletjes die in Spanje zo wil de film ogenschijnlijk vertellen, gaande zijn. Ik vraag me trouwens af wat Christiano Ronaldo hiervan vindt, een personage is duidelijk door hem geïnspireerd, zelfs zo dat juridische stappen mogelijk lijken.