• 9.218.705 stemmen

Met onder meer: Vivian Hsu

Gesproken taal: Mandarijn

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Little Big Women

Op Shoyings 70ste verjaardag, verneemt ze dat haar reeds lang vermiste man Bochang is overleden. Het ergste is dat er een andere vrouw Tsai bij betrokken is, die tot het laatste ogenblik bij hem is gebleven. Een vrolijke reünie verandert in een moment voor de familie om hun gecompliceerde moeder-dochter relaties onder ogen te zien. Shoying besluit uit te zoeken wie Tsai is. Kan Shoying de hele zaak afsluiten op de manier waarop ze haar hele leven naar heeft verlangd?

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Visueel wel mooi en sommige losse scènes zijn ook wel prima, maar al snel wist de film me niet meer te boeien. Zo'n verhaal van een aantal mensen dat bij elkaar komt door een gebeurtenis en elk heeft wel zijn eigen drama, echt interesseren doet me dat niet. De film is ook enorm traag en als de inhoud niet boeit dan gaat dat vervelen. Wel prima geacteerd, maar raken deed de film me nergens. 2,0*.

avatar van BBarbie

BBarbie

Geschakeerd familiedrama waarin een verjaardagsfeestje wordt verdrongen door een moeizaam rouwproces, dat op zijn beurt overschaduwd wordt door allerlei persoonlijke problemen. De ietwat luchtige ondertoon maakt het minder dramatisch dan je zou verwachten.

Mooi camera- en acteerwerk. Prima regiedebuut van Joseph Chen-Chieh Hsu, geholpen door een uitstekende cast met de sexy Ying-hsuan Hsieh als uitblinker.