• 9.218.841 stemmen

Mickey's Christmas Carol (1983)

Animatie / Fantasy | 26 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titel: Mickey's Kerstfeest

Geregisseerd door: Burny Mattinson

Met onder meer: Alan Young, Wayne Allwine en Hal Smith

Plot Mickey's Christmas Carol

"All your Disney pals star in this retelling of a Dickens Christmas classic."

Korte Disney-tekenfilm, gebaseerd op A Christmas Carol, het beroemde boek van Charles Dickens waarin een vrek tijdens kerstnacht bezocht wordt door drie geesten. De geesten proberen hem over te halen zijn leven te beteren. Alle personages worden hier vertolkt door figuren uit andere korte en lange Disney-tekenfilms.

Scrooge McDuck - Ebenezer Scrooge (stemrol)

Mickey - Bob Cratchit / Weasel Gravedigger / Begger Dog (stemrol)

Donald - Nephew Fred (stemrol)

Goofy - Jacob Marley's Ghost / Collector for the Poor #1 (stemrol)

Collector for the Poor #2 / Ghost of Christmas Present (Willie the Giant) / Ghost of Christmas Future (Pete) / Santa Claus (Big Bad Wolf) / Weasel #2 (stemrol)

Daisy - Belle (stemrol)

Tiny Tim (stemrol)

Jiminy Cricket - Ghost of Christmas Past (stemrol)

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Het verhaal van 'A Christmas Carol' ken ik door deze film.

Vroeger als kind hadden we dit op videoband en het is de kerstfilm die mijn zusje Gia en ik het vaakst gezien hebben.

Paar jaar terug opnieuw op DVD gekocht om hem in het nederlands (hij staat ook op Youtube in het engels) in te passen in de opvoeding van onze dochter.

Ook zij kijkt hier met veel plezier naar.

Het is een met de hand getekend warm en erg sfeervol kerstfilmpje door de mooie zachte kleuren en authentieke look. Een leuk tijdloos verhaal.

avatar van Metalfist

Metalfist

The Simple Things was de laatste 'normale' entry in de Mickey Mouse reeks en het heeft dus 30 (!) jaar geduurd eer Disney zijn iconische muis terug leven begon in te blazen. De tijd van cartoons van nog 10 minuten was voorbij en dat merk je aan Mickey's Christmas Carol. Het was niet de eerste keer dat een boek werd getackled (Thru the Mirror uit 1936 gebruikte Alice in Wonderland), maar nu wordt er dus meer tijd voor vrijgemaakt. Er zitten een paar leuke keuzes tussen. Scrooge McDuck is een ideale vrek en een resem aan bijrollen (Donald Duck, Goofy, Minnie Mouse en zelfs personages uit onder andere Robin Hood!) maken hier, hoewel ik niet echt fan ben van het werk van Dickens, een erg leuke cartoon van. Memorabel ook doordat het het laatste wapenfeit van Clarence Nash (Donald Duck) was, maar bovendien ook gewoon erg mooi geanimeerd.

avatar van Mescaline

Mescaline

De enige echte Scrooge McDuck! Vermakelijke versie op het bekende verhaal, kleurrijk en sfeervol vormgegeven en tevens ook met de nodige humor. Leuk voor jong en oud, hier hadden ze best een langere versie van mogen maken.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Misschien een beetje een ongelukkige tijd van het jaar voor mij om deze stem te plaatsen, maar ik zie nu pas dat deze op de site staat.

Mickey's Christmas Carol was ook mijn eerste aanraking met het tijdloze verhaal van Charles Dickens, A Christmas Carol. Uiteindelijk bleek de andere Disney-verfilming, die van Robert Zemeckis uit 2009, mijn favoriet, maar ook deze cartoon heb ik altijd de moeite waard gevonden. Het verhaal wordt door het korte speelduur in een iets hoger tempo verteld en men houdt zich puur aan de rode draad, maar het is vindingrijk om te zien hoe men erin geslaagd is alle klassieke Disneypersonages te koppelen aan personages uit het boek. Scrooge McDuck spreekt natuurlijk voor zich, maar ook de invulling van personages als Mickey, Goofy, Donald, Jiminy Cricket, Willie the Giant en Pete is fantastisch. Daarnaast is het enorm sfeervol en dus ook bijzonder geschikt voor de feestdagen.

Voor de echte kleintjes is het een leuke manier om in aanraking te komen met het bekende verhaal. Voor volwassenen is het denk ik vooral leuk om te zien hoe Disney het bronmateriaal weet te benutten. Daardoor zou dit voor beide doelgroepen de moeite waard moeten zijn.

avatar van ibendb

ibendb

Dit is een charmante Disney-versie van A Christmas Carol. Het was leuk om veel van mijn favoriete personages te zien voor een snelle cameo. De rol van Goofy als Marley was geniaal gekozen en zorgde wel voor een glimlachje of twee.

Helaas is het, omdat het een kortfilm/featurette is, allemaal erg gehaast. Het verhaal wordt vooral wel erg oppervlakkig uitgevoerd. Hierdoor was het erg moeilijk om echt iets om de personages te geven.

Wel blij om Mr. Toad weer te zien!

avatar van Dk2008

Dk2008

Staat op dvd Mickey Mouse in Living Color dvd 2

Beter bevallen als vorige keer. Ik ben niet zo dol op dit verhaal en ik dacht met Disney zal het wel (over)sentimenteel worden maar dat valt reuze mee. Het tekenwerk is ook prima niets op aan te merken.

Overbekend verhaal over vrek die na bezoek van geesten verandert in gulle gever. Eigenlijk van begin tot eind grappige film.

Dagobert Duck is Scrooge, Mickey is Cratchit, de kantoorbediende en Donald is hier Fred, de neef van Ebenezer Scrooge. Goofy is de geest van Jacob Marley, de oud collega van Scrooge. Japie Krekel is de Kerstgeest die Scrooge meeneemt naar zijn verleden. Verder nog wat andere bekenden uit Duckstad, Katrien, oma Duck, Kwik,Kwek en Kwak en Minnie. Ook de reus uit de Bonenstaak en Boris Boef komen in deze film voor. Goed tempo, goed gemaakt. 4.0

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik heb minstens dertig jaar niet eens gedacht aan deze film. Erg nostalgisch om deze weer te zien. En het is ook gewoon een leuke Disneyversie van A Christmas Carol. Volgens mij was het zelfs mijn kennismaking met het verhaal.