• 9.218.841 stemmen

Words on Bathroom Walls (2020)

Geregisseerd door: Thor Freudenthal

Met onder meer: Charlie Plummer, Andy Garcia en Taylor Russell

Releasedatum: 29 juli 2021

Plot Words on Bathroom Walls

"If you can't trust your mind, trust your heart."

Adam is een tiener op de middelbare school die last heeft van paranoïde schizofrenie. Gelukkig belooft een experimenteel medicijn een einde te maken aan zijn bijzondere hallucinaties, zodat hij zijn ziekte kan verbergen voor zijn leeftijdsgenoten en vooral voor Maya, een intelligent meisje waar hij verliefd op werd op zijn nieuwe school.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Oeh een schizofrenie, coming of age film.

Dit kan best leuk worden.

Deze toch maar even op het to see lijstje zetten

Vanaf 29 oktober in de bioscoop (The Searchers)

EDIT: bioscooprelease uitgesteld naar 11 februari 2021

EDIT 2: release opnieuw uitgesteld

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik ben een leek, maar het komt mij voor dat paranoïde schizofrenie een moeilijk thema is om te verfilmen. Regisseur Freudenthal komt echter een heel eind door er a.h.w. een bijzondere coming-of-age film van te maken. Een empathische film die valse sentimenten weet te vermijden en daardoor van begin tot eind je aandacht weet vast te houden.

avatar van schumacher

schumacher

Normaal is dit nu niet meteen het soort films die ik graag zie maar ik geef het altijd een kans en als het verhaal goed is, de acteurs het goed brengen en de film je van in het begin meesleept en dit tot het einde dan geef ik een 4.5.

Geen seconde verveeld, hele hele goeie en sterke film.

Moet echt wel zot zijn als je dit voor hebt en de mensen die er ook mee moeten leven. Geene kattepis zoals we in de film hebben gezien.

avatar van GordonShumway

GordonShumway

Ooit iemand gekend met schizofrenie, die zag - als ze geen medicijnen nam - "Kuifje in de gordijnen hangen".

Een heel goede film die mij niet onberoerd achterliet.

Ondanks dat de film en het boek fictie zijn, en er ongetwijfeld zowel zwaardere en lichtere ziekte-gevallen zijn dan geportretteerd in deze film, bracht de film een gevoel over van "dit zou zomaar echt gebeurd kunnen zijn".

De film bevatte gelukkig ook voldoende humor waardoor het geen echte "tearjerker" werd, maar wel eentje van de categorie "lach en een traan".

Een welverdiende 4 sterren.

avatar van Waku

Waku

Zo, deze kwam wel weer even binnen.

Indrukwekkend romantisch drama over een jongen met schizofrenie.

De impulsen en signalen die Adam in zijn hoofd te zien krijgt hadden niet duidelijker in beeld gebracht kunnen worden. Ijzersterk acteerwerk ook van de gehele cast. Het gaat uiteindelijk niet alleen om de schizofrene jongen maar ook zijn directe omgeving die er mee te maken krijgt.

CGI effecten zien er ook overtuigend uit. Resultaat is een aangrijpend en meeslepend verhaal die je niet onberoerd laat.

avatar van Noodless

Noodless

Wow....normaal gezien niet echt mijn genre gezien het romantisch dramatisch aspect, maar hier wordt het gelukkig niet kitscherig uitgemolken en weet het verhaal op alle vlakken tot het einde te boeien. Sterk drama, mooi romantisch verhaal, goed acteerwerk, mooie effecten, beetje humor, boeiend naar de kijker gebracht....een keigoed aangrijpend verhaal. 8/10

avatar van Walter S.

Walter S.

Knappe Visuele vondsten en een goed verhaal tillen deze film ver boven de gemiddelde tienerfilms uit. Het zou ook niet fair zijn dit in het tienerfilmhoekje stoppen, deze film is meer dan dat. Eens met de rest hier, 4 dikke sterren.

avatar van rep_robert

Het schizofrenie tintje aan Words on Bathroom Walls zorgt ervoor dat het uitgekauwde plotje nog een fris element bevat met mooie audiovisuele scenes. Het is een ziekte die niet vaak aan bod komt en vooral niet bij jongeren en in een serieuze film als dit. In dat opzicht is deze film goed genoeg om hier aandacht aan te schenken.

Echter trapt de film teveel in de vallen die dit genre bevat. Het interne dilemma voelt een beetje gekunsteld en zo'n eindspeech vind ik niet realistisch. Het is echt iets dat je alleen in films ziet en ik geloof niet dat zo'n jongen dit gewoon even uit zijn mouwen schudt. Er wordt op dit moment een enorme afstand mee gecreëerd en doet af aan het mooie thema. Dat het verder zo geheim moet worden gehouden voelt ook niet oké aan, vooral omdat het meisje wel open en eerlijk is over haar problemen. Te vaak gezien en te veilig om een soort van spanningsboog te creëren, die hier niet goed uit de verf komt.

Toch jammer, want het thema is net even wat anders dan vele andere films binnen dit genre. Toch doet het te weinig met dit mooie uitgangspunt.

avatar van mrklm

mrklm

Adam [Charlie Plummer] is een schizofrene jongere die alleen rust in zijn hoofd krijgt wanneer hij kookt. Maar zijn droom om van zijn passie zijn beroep te maken wordt bemoeilijkt door zijn onvoorspelbare gedrag. Wanneer hij daardoor een klasgenoot verwondt sommeert de schoolleiding hem om een andere school te zoeken. Dankzij zijn wanhopige moeder [Molly Parker] krijgt Adam een laatste kans om zijn middelbare school af te ronden op een school die onder leiding staat van de strenge non Sister Catherine [Beth Grant], mits hij zich houdt aan medicatie die de symptomen van schizofrenie onderdrukken. Wanneer hij kennis maakt en verliefd wordt op topleerling Maya [Taylor Russell] probeert hij zich zo goed mogelijk ‘normaal’ te gedragen. Plummer is innemend in dit indringende, maar opvallend luchtige portret van een jongere die worstelt met zijn identiteit. De schizofrenie wordt op treffende, respectvolle wijze uitgebeeld in de vorm van drie alternatieve persoonlijkheden wat zowel ongemakkelijke als humoristische momenten oplevert. Bovendien behandelt het scenario van Nick Naveda, gebaseerd op het gelijknamige boek van Julia Walton, de spanningen binnen Adams eigen gezin op geloofwaardige en ontroerende wijze. Andy Garcia heeft een mooie bijrol als een pater die Adams vertrouweling wordt.

avatar van scorsese

Goeie film over een tienerjongen met schizofrenie die pillen slikt om er vanaf te komen. Ondanks het onderwerp niet te zwaar, maar ook zeker niet te luchtig. De schizofrenie van het hoofdpersonage is op een goeie en ook leuke manier in beeld gebracht. Charlie Plummer is niet alleen goed gecast, maar doet het ook prima hier.

avatar van derk89

derk89

Vandaag gratis te zien bij Pathé thuis.

avatar van bjerik76

bjerik76

Mooi verfilmd, sfeer van Donnie Darko, alleen vond i deze dan wel weer beter.

Iets te lang, maar toch wel met een mooi eind als eenmaal de brief/email duidelijk word. de scene daarna vond ik dan weer wel wat te Amerikaans met een Dr. Phill tekst.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

ben door deze film heel even overvallen door wat droevige emotie . De brief van de stiefvader kwam echt aan, en ik zat even te vechten tegen de tranen .
De rol van die man kon ik ook steeds maar niet plaatste waardoor het indrukwekkender was .
Ik kan me niet voorstellen dat schizofrenie echt zo werkt maar in grote lijnen wel .
De hoofdrol van Plummer ( nog nooit eerder gezien ) was prima, en als je aan een indrukwekkend drama toe bent zit je hier op de juiste plaats .

avatar van Boneka

Boneka

Tegenwoordig wordt voor elke aandoening wel een film gemaakt. Ik kijk ze dan ook lang niet allemaal. Deze wilde ik wel zien ook vanwege de goede recensies. Alleen Film Totaal geeft deze film maar 2.5 op de schaal van 5. Maar overall krijgt deze film in Nederland en buitenland zoals Rotten en IMDB goede kritieken. Ook ik schaar me in dit rijtje en wist niet precies wat ik kon verwachten. Zodoende was het voor mij ook een openbaring. Heb me er een beetje in verdiept en het blijkt dat de grootste symptomen zich vooral voortdoen tijdens de pubertijd. Daarna zal waarschijnlijk medicijnen schizofrenie doen minderen maar ik ken ook gevallen van zelfdoding omdat ze er helemaal gek van worden.

Words on Bathroom Walls wordt goed gebracht. Zeker door de hoofdpersoon maar vond iedereen wel goed spelen alleen de vader was wat vlakjes. Misschien wel omdat hij zijn echte vader wel niet was. Gelukkig krijgen we de extreme beelden niet door de hele film te zien. Maar ik weet zeker dat hier veel gradaties in zijn. Ook het meisje speelt haar rol goed. Het eind is een beetje Amerikaans. Niet echt zoals het bij ons gaat. Ze moesten er een leuk eind aan knopen. Voor de toekomst zegt dit natuurlijk niks. Helaas heeft de film geen extra's. Verder een prima gebrachte film over dit onderwerp zonder dokters!

Film 3,5

Beeld 4,5

Geluid 4,5

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegebracht en was aangenaam verrast. De film deed me geen belletje rinkelen, maar vond het wel een aanrader.

Een onbekende cast, maar daarom niet minder de moeite. Het verhaal was ook eens interessant om gezien te hebben en visueel spong de film er zeker ook uit. De moeite waard!

avatar van Banjo

Banjo

• 1999 berichten

Een prima film voor de wat jongere generatie, maar ik zal je zeggen Donnie Darko (die hier onder benoemd word) is absoluut superieur!. Maar ik vond deze film echt wel originele inhoud hebben vooral de hallucinaties vond ik wel sterk.. maar het was ook wat aan de gezapige kant.