• 9.218.841 stemmen

Geregisseerd door: Dave Wilson

Met onder meer: Vin Diesel, Guy Pearce en Eiza González

Releasedatum: 12 maart 2020

Plot Bloodshot

"Being a superhero is in his blood"

Beveiligingsbedrijf Rising Spirit Technologies weet met nanotechnologie een overleden soldaat, Ray Garrison genaamd, terug tot leven te wekken. De transfusie heeft van hem een moordmachine gemaakt die niet te stuiten is, uitgerust met verbeterde vermogens, zoals genezing, snelheid en verdraagzaamheid. Ray probeert vervolgens te achterhalen wie hem dit aangedaan heeft en zint op wraak. Maar alles blijkt anders te zitten dan het lijkt.

avatar van Glacius

Glacius

cor1946 schreef:

Wat erg deze film, hoe krijgen ze het voorkaar om deze film te maken. Slechte scenes met een verhaal van niks, weer Netflix. Baal van Netflix. Die Diesel kan er echt niks van.

Dit is geen film van Netflix.

avatar van cor1946

cor1946

Echt wel op Netflix

avatar van Glacius

Glacius

De film staat op netflix, maar is niet gemaakt door netflix... zucht.

avatar van horizons

horizons

Door Netflix geproduceerde films te herkennen aan de "Netflix Originals" tag op Netflix. En Bloodshot heeft dat dus inderdaad niet.

avatar van cor1946

cor1946

Gewoon een kut film

avatar van NB2000

NB2000

Tja je bent fan van Vin Diesel, of je vindt het niks. Ik heb altijd wel een zwak gehad voor Vin Diesel en zijn films. Ik heb de film bekeken met lage verwachtingen en werdt positief verrast. Las dat er een deel 2 aan zit te komen, dus ik ben benieuwd.

*3,5

avatar van Basto

Basto

Vin Diesel op Netflix, dat is een perfect recept voor een middelmatige actiefilm.

Bloodshot wist me erg positief te verrassen. Leuk concept, fris en kleurrijk in beeld gebracht en met een paar heerlijke actiescenes. Een soort mix tussen de Terminator en The Matrix, maar het voelt niet zo uitgemolken uit. Heb me hier echt prima mee vermaakt. 20 minuten korter en ik had m vast vaker opgezet.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best leuk.

Als iemand de trailer nog niet bekeken heeft, dan raad ik diegene aan om dat zo te houden. Alsjeblieft, want de trailer verklapt het volledige verhaal. Ik zag de trailer destijds in de bioscoop dus ik kon er sowieso niet meer omheen, maar als je hem nu nog niet hebt gezien heb je geluk.

Bloodshot is een redelijk typische Diesel-film. Diesel mag zijn spierballen laten rollen, erop los meppen en de held zijn. Allemaal terwijl hij erg serieus blijft kijken. Toch vind ik zijn rol hier net wat beter dan in andere vergelijkbare films, de dramakant wil eigenlijk nog best wel werken vanuit Diesel, al staat hij er vooral voor de actie.

Qua verhaal kent de film zijn wendingen en steekt regelmatig de draak met clichés, maar lijkt vervolgens zelf te vergeten dat het een wandelende cliché is. Bloodshot blijft bijna ten alle tijden voorspelbaar en dat is jammer, want stripverfilmingen kunnen al snel eigenzinnig zijn. Misschien was de strip alleen in dit geval ook een wandelende cliché.

Buiten Diesel en Pearce om is het acteerwerk niet al te best. Dit wordt gelukkig een beetje verbloemd door de erg gave effecten. Het team achter de effecten heeft er wel flink op los geëxperimenteerd, er zitten enkele geweldige beelden bij en de actiescenes zien er tiptop uit. Lekker in elkaar gestoken en vooral rechttoe aan voor de echte popcornkijkers.

Camerawerk had soms wat intensiever en meer betrokken mogen zijn, maar in het algemeen worden alle actiescenes heel netjes in beeld gebracht. Montage is snel genoeg en de beelden zelf zijn prima in elkaar gestoken. De mooie effecten worden ook met volle glorie in beeld gebracht zodat de kijker ze mooi kan aanschouwen.

Cinematografisch ook helemaal niet verkeerd. Verder is het jammer dat de film iets te bekende paden opwandelt. Ik vind het dan ook vreemd dat er een Bloodshot 2 in de maak is, want de film leek me helemaal niet zo succesvol. Ik hoop wel dat hetzelfde effectenteam erachter gaat zitten, want dan kan dat deel daar wel weer lekker op scoren. Net zoals hier eigenlijk. Leuke popcornfilm, best te doen op een luie avond.

avatar van jipt

jipt

Het Vin Diesel scifi antwoord op Memento. Erg leuk en origineel. Is blijkbaar gebasseerd op een comic-franchise waar ik nog nooit van had gehoord, maar kan prima doorgaan als stand alone film. Gemiddelde hier is bedroevend. 4*

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Prima actiefilm. Heeft helaas vrijwel niks met de originele comics uit de jaren '90 te maken. Uitgeverij Valiant was destijds het meest interessante qua comics en de titels bevonden zich altijd bovenop mijn berg nieuwe comics elke maand...vóór Marvel/DC. Ik heb letterlijk elke comic die Valiant in de eerste incarnatie heeft uitgegeven. De reboot eind jaren '90 was minder interessant en wat ze in de jaren '10 uitgaven heb ik me geeneens aan gewaagd, Amerikaanse comics zijn zo goed als dood. Deze film is meer gebaseerd op de laatste reeks uit de jaren '10.

Desondanks zeker geen verkeerde film, effecten waren prima, niet de strontirritante 'humor' van de Marvel films, op dat kut personage van Wigans na dan....houd toch op met die lolbroektokens in films. Gevecht bij die liften was gaaf gedaan. Ik heb me meer vermaakt met deze film dan met de gemiddelde Marvel film waar ze tov de comics echt de plank misslaan en wat gewoon een slaapverwekkende vertoning is geworden gevuld met pc onzin.

Prima film deze Bloodshot, pretentieloos vermaak. Niemand in normie-land echter heeft ooit van Valiant gehoord en zal toch blind achter Marvel aan blijven hobbelen omdat dat nu eenmaal 'populair' is.

Geef mij maar Bloodshot 2 terwijl de kudde naar een Captain Marvel 2 gaat.

avatar van Davido

Davido

Leuke actiefilm met een bijzondere twist. Vind het verhaal best aantrekkelijk en boven verwachting.

Leuke rol van Morris.

avatar van Harleen Quinzel

Harleen Quinzel

Jeff Wadlow slaat weer toe, met wederom een domme film bedoeld voor domme mensen.

Waar begin je met een trainwreck als dit? Sowieso het stompzinnige scenario van Wadlow dat zo stuitend dom is en de kijker ook navenant zo behandeld door iedereen bij het handje te nemen en plotpoints er in te rammen met de subtiliteit van een hamer.

Maar ook de regie van Dave Wilson is zo ontzettend slordig en amateuristisch. Soms merk je bij firsttime directors een honger en inventiviteit, hier...niks van dat. Lelijke beeldvoering, slecht gemonteerde actie en cgi die ze ergens uit 2003 hebben gehaald. De finale en de uncanny valley gezichten van Diesel en Outlander zijn het meest crappy cgi gedoe dat ik in een Blockbuster zag sinds Spider Man 3....en die is ruim tien jaar oud.

Brengt ons tenslotte bij Vin Diesel zelf die zo monotoon staat te acteren. Deze film lijkt hard op Robocop en de robot in die film had verdorie meer uitstraling. Het acteren van Diesel bestaat hier ofwel uit emotieloos mompelen, boos staren en boos schreeuwen. Er zit geen enkele nuance tussen. Ga ergens in een booth honderd keer "i am groot" uitspreken of wat gaan zeuren op Dwayne Johnson, maar rot effe op met dit soort minimal effort excuus voor acteren.

Bloodshot voelt als een belediging. Het is stuitend idioot voer voor idioten die een excuus met felle bewegende beeldjes willen terwijl ze popcorn in hun mond duwen.

avatar van devidia

devidia

Verschrikkelijk

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Laten we het heel kort houden..

Leuk actie filmpje met verstand op nul die lekker weg kijkt. Niet heel bijzonder, maar ziet erg wel goed uit en actie is prima . Verder geen bijzonder verhaal of acteer werk. Toch kan ik diesel altijd wel waarderen met de weinige woorden en het macho karakter .

Wel leuk voor een avondje maar niet heel bijzonder.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Harleen Quinzel schreef:

Haha mooie toevoeging, heb de film niet gezien (gelukkig maar denk ik) maar ik heb het idee dat zowat alles van Vin Diesel inderdaad voor mensen is die niet vooraan hebben gestaan bij het uitdelen van intelligentie. Ik haat de beste man niet, maar het zit er wel dicht tegenaan. Vind het echt een enorme aanfluiting en non acteur die beetje patserig en stoer probeert over te komen. en inderdaad ook die kritiek op Dwayne Johnson, dat is nou juist iemand die dus wel kan acteren, althans een heel stuk beter dan meneer Diesel zelf. Het is gewoon lachwekkend, eigenlijk probeer ik alles van Vin te boycotten.

avatar van frans123

frans123

ik zap even . Op Rtl 7 deze film ,onthutsende rommel . met verbazin paar minuten gekeken. Op Veronica nog erger ,Doctor Strange.

Paar dagen geleden kocht ik High Noon, wil Casablanca kopen en Citizen Kane, ook recentere films., uit een tijd dat films nog echt goed waren. Hitchcock bv, en Una giornata particulare ( of zoiets , mijn Engels is niet zo goed) om een zijstraat te noemen . Als 90% van een film uit CGI bestaat en wij slikken dat en gooien met 3-5* dan is er iets mis met ons. Is er bij jonge mensen geen behoefte aan grotendeels herkenbare verhalen? Inleving? Meeslepend acteren? Of een adembenemende mysterie / thriller Een vette foute Western? . Wat moeten we met die half - robotten? Over gewone mensen ipv een vent in een pak met zes armen? ( Ja vier, ik weet het) Als je 4 minuten van dit soort films ziet, heb je de hele film gezien. Na 110 minuten kom je toch doodmoe uit de bios? En waar heb je naar gekeken? Een veredelde animatie . Wat een armoe , en al die films zijn hetzelfde ; een uurtje of twee stompzinnige actie die op de lachspieren werkt. .

Als ik dit soort films zie waardeer ik zelfs Tarantino en een uiterst matige film als "Three billboards...." The Joker , vooruit Titanic., en een schepje erboven op Dances with wolves, met melkmuil Costner.

Ik zal vast reacties oproepen , emotionele verwensingen ; dit is mijn mening en hiermee moet U het doen.

avatar van frans123

frans123

Graatmeter schreef:

Hallo allemaal, ik check Moviemeter al vrij lang en lees ook best veel van de reacties. Ergens boeit me dat wel.. Dit is echter de eerste reactie vanuit mezelf, dus hallo allemaal!

Dat gezegd hebbende: man man, wat lopen er toch veel azijnzeikers rond (sorry haha). En zeker niet alleen m.b.t. deze film. Dat iedereen een eigen mening heeft en mag hebben is natuurlijk een heel goed ding, maar waarom vaak zo negatief? Het is en blijft entertainment: soms raakt het je, soms wat minder

On-topic: ik zag reacties voorbij komen dat Vin Diesel heel de film boos kijkt. En dat er humor ontbreekt. Verplaats je eens in de rol van zijn karakter: wat zou jij doen als je in die situatie terecht komt.. altijd blijven lachen? En humor zit er wel degelijk in, maar die word heel subtiel gebracht. En dat is prima, het is ook geen comedy.

Echt een prima film, mooi gemaakt, prima rol voor Vin en gewoon dikke entertainment!

Vin kan zo in het rijtje Bogart, Nicholson, Brando, De Niro , Irons. Je hebt er kijk op.

avatar van mordang

mordang

Harleen Quinzel schreef:

Het is inderdaad geen film voor verdieping, met bijzondere motieven, thema's, laagjes etc. Maar we praten over een actiefilm met Vin Diesel, niet Daniel Day-Lewis of Gary Oldman. Dan mag je mensen die dit mooi vinden, voor dom houden, het zegt ook iets over je eigen verheven karakter. Zoals in dit leven, boer zoekt vrouw en goed tijden, slechte tijden, haar publiek heeft.

Ik kan je zeggen daar zit heel veel slimmeriken tussen, die precies dat willen. Afschakelen, niet nadenken en laten gaan. Niet iedereen zit te wachten op een nieuwe Lars von Trier, met zijn pretentieuze gepruttel.

En nog wat...die Eiza González is gewoon een lekker ding. Die hoeft niet te acteren.