• 9.218.841 stemmen

Geregisseerd door: Martijn Maria Smits

Met onder meer: Thomas Ryckewaert, Daphné Verhelst en Katelijne Damen

Gesproken taal: Nederlands

Plot Anvers

Tikkende tijdbom Martin raakt zijn baan kwijt door de kredietcrisis. Hij trekt noodgedwongen met zijn vrouw Jasmijn en hun eenjarige zoontje 'tijdelijk' in bij zijn schoonouders. En dat is niet de laatste vernedering, want voor dagwerk wordt hij als vee gekeurd, en zijn vrouw Jasmijn maakt hem uit voor loser.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

erg deprimerend verhaal waarin eigenlijk niets gebeurt.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Een realistische, deprimerende film. Ik vind het erg goed en geloofwaardig gespeeld. De ruzies zijn heftig. Het lijkt haast een documentaire. Qua beeld heeft het ook iets sombers en troosteloos. Helaas zijn deze gebeurtenissen voor sommige mensen inderdaad de realiteit. Een 7. 3,5*

avatar van Movsin

Movsin

Van Antwerpen was er niet veel te zien, maar we kwamen wel onder de indruk van de meelijwekkende, intrieste beelden van de teleurgang van een jong koppel.
Het verlies van woonst en van werk drukken stevig door in de relatie met het bijna onvermijdelijk verlies van elkaar tot gevolg.
Sterke, indringende scènes, zoals de kille ontvangst bij de ouders, de fysieke strubbeling en vooral de totaal mislukte poging om er eens, samen dan vooral, uit te zijn. Een nieuwe alleenstaande moeder met baby in de maak..?[/spoiler)
Zeer geslaagde, rauw realistische sociale kortfilm.