• 9.218.841 stemmen

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 2 januari 2020

Plot Jojo Rabbit

"An anti-hate satire."

Duitsland, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jojo is een rare jongen die wordt opgevoed door een alleenstaande moeder en maar één bondgenoot heeft, zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Zijn naïef patriottisme wordt getest als een jong meisje zijn wereldvisie door elkaar gooit en hem dwingt om zijn grootste angsten onder ogen te zien.

Johannes "Jojo" Betzler

Captain Deertz

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tof.

Leuke satire. Niet bijzonder origineel - kinderen die een oorlog door een bepaalde bril zien, da's al vaker gedaan. Maar het is wel gewoon leuk gedaan. De film is vlot verteld en opvallend gestileerd vormgegeven. De jonge acteurs doen het minstens even goed als de oudere garde. Enkel Taika Waititi valt uit de toon met z'n typische infantiele humor. Ook die Rebel Wilson is niet best.

Maar al bij al dus gewoon goed. Thomasin McKenzie en Roman Griffin Davis zijn een genot om naar te kijken. De film raakt, mede door hen, de juiste snaren. De speelduur vliegt voorbij. En dat is niet eens spijtig, want het is het bewijs dat dit een goeie film is.

3,5

avatar van K. V.

K. V.

Deze was nog een speciaal filmpje. Een mix van komedie en drama. Toch af en toe moeten lachen. De cast deed het ook goed. Vond het toch de moeite om gezien te hebben.

avatar van ILDIB

ILDIB

Heerlijke film. Lekker zwart met periode humor en een vleugje drama. Goed spel ook al vind ik johansson niet helemaal op haar plek.

avatar van TerryA

TerryA

Tjikkie24 schreef:

...Boven verwachting goed... You either love it or hate it. En eindigen met Bowie is altijd +1!!

Helemaal mee eens. En eindigen met Heroes/Helden, gezongen door Bowie in Duits was een bonus

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Viel me zwaar tegen. Precies een film voor wie nog zou twijfelen dat de Joden écht geen inferieur ras zijn en de Nazi ideologie verfoeilijk is. Kortom, ik vond de film niks nieuws vertellen. De originele insteek moet komen van de verwrongen visie van een kind op dit alles, en op zijn bizarre dialogen met het Dolfje in zijn kop, maar ik vond het niet zo grappig als ik verwachtte en waar de film naartoe ging was voor de hand liggend. Ik vond het een filmpje van niks.