Genre: Familie / Animatie
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Dumbo
"Soar to new heights."
Holt Farrier was ooit een succesvolle circusartiest tot hij naar het front trok ten tijde van de oorlog en als een veranderd man terugkeerde. Hij wordt ingehuurd door circuseigenaar Max Medici om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen, die over enorme oren beschikt en hierdoor het mikpunt van spot is. Wanneer Holts kinderen erachter komen dat Dumbo kan vliegen besluiten de ondernemer V.A. Vandevere en de trapezewerkster Colette Marchant om van Dumbo een ster te maken.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Dumbo (MusicMeter)
Rongo the Strongo
Neils Skellig

Basto
Zwakjes.
Ken het origineel niet, maar de speelduur daarvan spreekt mij veel meer aan. Veel heeft het verhaal namelijk niet omhanden. Verder vergeet Burton de bad guys van enige dreiging te voorzien, waardoor er ook nauwelijks sprake is van een spanningsboog. Tot slot kennen we de Butonesque art direction inmiddels wel, waardoor er uiteindelijk weinig te genieten valt.
Zie tot mijn verbazing dat de film voor 12 jaar en ouder is gekeurd. Waarom? Juist 8-12 jarigen zouden dit nog wel heel soannend en bijzonder vinden.
2,5

Bxian32
Tja, ik had er niet zoveel mee. Een veel te lange zit en op de een of andere manier had ik helemaal niets met de acteurs (allemaal nogal vlak acteerwerk). Dumbo zelf vond ik er verder ook niet schattig uitzien of zo, eerder nogal vreemd vormgegeven. Het park (Dreamland) vond ik wel erg leuk bedacht met spectaculaire attracties en thema's.

Chaffie
Ik ben gek op Disney, maar dit is niet mijn favoriet.
Toch moest ik op een gegeven moment, toen mama olifant werd afgevoerd, wel echt huilen. Dramatisch.
Ik vond het wel iets meer een kinderfilm dan ik had verwacht, dat vond ik wel jammer maar wellicht begrijpelijk. Bij mij in de zaal zaten echter alleen maar (jong)volwassenen.
Voor mijn idee ging het ook af en toe anders dan in de oude eerste film, maar die zou ik daar nog eens voor moeten kijken.

Phantasm
Prima film uit de Disneystal, leuk in elkaar gezet met droevige en vrolijke momenten.

AmazingPP
Burton schijnt zijn magie een beetje te zijn verloren. Deze film heeft hetzelfde euvel als Miss Peregrine's Home for Peculiar Children: er moet teveel vertelt worden in een te korte tijd. Burton neemt niet de tijd om zijn scenes goed uit te werken. Ook was deze film niet echt geschikt voor kinderen, omdat hij simpelweg te snel gaat. Daarnaast acteren DeVito en Keaton op een soort houterige wijze. Het lijkt wel of ze beiden geen raad weten met hun rol. De decors, de 3D, de score, de GCI, de andere acteurs: alles is prima in orde. Het is een feest om naar te kijken en Dumbo steelt je hart vanaf de eerste blik. En toch deed de film me weinig op een of andere manier. Burton wijkt ook nogal af van het originele verhaal met een nogal zoet einde. Het is vermakelijk, niks meer dan dat. 3,5*

Grunn-in-en-verkoop
Deze film valt mij tegen, had er zeker meer van verwacht, na het zien van de trailer. emotioneel weet de film je soms wel te raken.

vranque
dit is toch wel een Tim Burten met een hoofdletter. Je weet wat je verwachten kan en je krijgt het ook. Natuurlijk is dit mierzoet Disney vermaak maar ach kom, let eens op de uitvoering. 3.5 *

Grindhouse62
- 2065 berichten
Visueel een schitterend spektakel, maar het verhaal vond ik nog beneden kinderniveau. Dumbo vindt ik een paar maten te groot, waardoor hij minder aandoenlijk is en Micheal Keaton vond ik helemaal bagger. Film had ook wel beperkt mogen blijven tot speelduur van 90 minuten. Zoals al gezegd visueel de moeite zeer zeker de moeite waard, maar thats it. Deze film ga ik dus nooit weer herzien. de 3.0 is dan ook enkel voor alles wat met het visuele te maken heeft.

Brabants
Dumbo (2019) is inderdaad mierzoet en allemaal erg braafjes. Oké het is Disney maar Burton come on. Geen echte diepgang en allemaal volgens de boekjes. Nogal tegenstrijdig als ik aan deze regisseur doe denken. Visueel zeker prachtig gemaakt maar uiteindelijk biedt dit weinig toegevoegde waarde.

Brix
- 19555 berichten
Laag ingeschat, en gelijk gehad, bleek na het bekijken van deze Disney suikerbol.
Zoals verwacht zijn de kinderen een overbodige toevoeging.
Van het meisje (Nico Parker) kreeg ik zelfs koude rillingen, wat een griezelig gezicht.
Ze zou niet misstaan in een horrorfilm.
(Village of the Damned komt spontaan in gedachten op)
Waarom ook nog zo'n zware make-up voor dat kind?
Disney goes "Lolita"?
Het jochie irriteerde me minder, maar had ook nauwelijks een aandeel in het geheel.
De prachtige circus-opbouw scènes uit de eerste versie van Dumbo zijn vervangen door nietszeggende rommelige beelden.
De circustent ziet er niet uit, en lijkt in tegenstelling tot de grotere (fantasie) tentconstructie later in de film, "zelfdragend" te zijn.
Een beetje meer realisme was hier wel op zijn plaats geweest.
En dan heb ik het nog maar niet over de instortende tent.
Dumbo zelf wist mij bij verre niet zo te ontroeren als zijn getekende voorloper.
Colin Farrell leek een beetje te slaapwandelen.
Michael Keaton gaf daarentegen de indruk wat meer plezier in zijn rol te hebben.
Uiteindelijk werd deze film vooral de show van Danny DeVito, maar het boeide mij allemaal veel te weinig.
Het einde is tenenkrommend... Dumbo bleek plots verstand van technische schakelingen te hebben en weet feilloos welke hendels te bedienen...
Ter afronding gooit Disney er nog een PETA spotje tegenaan, en stuurt Dumbo met haar moeder naar Utopia.
Een keer maar nooit weer deze versie.
De originele wil ik graag nog veel vaker terugzien.

Absoluut leuk gedaan, ook met het origineel in het achterhoofd.
Ik zag er een beetje tegenop dat er nu kinderen waren die min of meer de rol van de muis hadden overgenomen, maar dat viel allemaal best mee.
Dumbo is cute as ever en van het vrij korte verhaaltje hebben ze toch een aardige film weten te maken, zelfs de 'dranksequentie' kwam terug met die zeepbellen. 1 van de meer geslaagde projecten van Burton de afgelopen jaren.

Leuke live action-versie van de onverwoestbare Disney-klassieker. Het materiaal is op het lijf geschreven van regisseur Tim Burton, zou je zeggen, maar hij maakt zich er overwegend wel erg gemakzuchtig vanaf en er wordt hoofdzakelijk op veilig gespeeld. Dumbo zelf is een volledig overtuigende creatie en de hier verzamelde cast is indrukwekkend, maar de personages zijn dunnetjes uitgewerkt en visueel wordt er veel te veel geleund op digitale omgevingen. Gelukkig is en blijft de plot onderhoudend en charmant.

coumi
- 12045 stemmen
De vergelijking met de monumentale klassieker uit 1941 verliest hij op alle fronten, maar op zich geen onaardige film. Grootste pluspunt is de fantastische looks, het is iemand als Burton natuurlijk wel toevertrouwd om een visueel plaatje af te leveren, en dat is ook hier weer grandioos gelukt. Qua verhaal is het echter wat mager, de magische vertelling van voorheen wordt het nooit. Bij de rolbezetting heeft hij bovendien wat al te gemakkelijk voor oude vrienden gekozen, waarbij de misplaatste rol van zijn voormalige Batman Keaton in negatieve zin opvalt. Farrell is eigenlijk ook niet meer dan beeldvulling, wel heerlijk om DeVito eindelijk weer eens in een grote film enthousiast te keer zien te gaan. Fans van Burton zullen dit waarschijnlijk wel één van zijn mindere films vinden, omdat deze specialist in gruwelijke sprookjes bij momenten zichtbaar concessies heeft moeten ten faveure van het brave Disney sentiment, en dat voelt niet altijd even lekker. Toch redelijk al met al, maar niet zo bijzonder als gehoopt.

macrobody
Behalve dat ik continue dacht dat Dumbo te pletter zou vallen was het precies wat je er van kan verwachten. De CGI wordt echt steeds beter. Misschien dat AI in de toekomst ook kan meehelpen aan een iets beter verhaal.

Noodless
Een echte remake is het niet, daarvoor heeft de film toch heel wat andere invalshoeken en ook op vlak van verhaal is het een andere uitwerking. Misschien ook een positief punt. Laat we stellen dat de film heel mooi gepresenteerd wordt ( wat we kunnen verwachten van Burton ) en dat de film leuk entertainment biedt. Maar de film kan natuurlijk niet wedijveren met de klassieker uit 1941. Daarvoor ontbreekt toch wel de magie. De cast zelf stelt wat teleur en weet de film nergens wat op te krikken door hun spel. Leuke film die je aanzet om de klassieker nog eens terug te bekijken. 7/10

Waku
Mooi gemaakte animatie fantasy film. Sfeervol. Zeker het pretpark is kleurrijk in beeld gebracht. Keaton en Devito hadden last van overacting of leken niet echt geinspireerd. Verder keek de opgefriste klassieker lekker weg voor alle leeftijden. 3*/3.5*

cantforgetyou
Erg leuke film. Hij vloog (letterlijk) voorbij. De sfeer van de jaren 20 worden mooi neergezet. Laat dat maar aan Tim Burton over. Ik vond de muziek ook erg sterk. De kinderen speelden goed. Vooral het meisje. Eva Green is heerlijk om naar te kijken. Ook Colin blijft een knappe man. Voor mij geen minpunten. Knap gedaan met alle CGI. Ik snap nu dat de Efteling een achtbaan willen bouwen met circus thema. Deze sfeer en aankleding zou prima in de Efteling staan. Sorry even een uitstapje. Heeft nu niks meer met de film te maken.

- 2063 stemmen
Onmogelijk te haten door de schattige olifant, de mooie aankleding (met name in de tweede helft van de film) en natuurlijk de onvermijdelijke scène waarbij Dumbo afscheid moet nemen van zijn mama. Dat laatste was enorm ontroerend, toch wel knap dat je dat voor elkaar krijgt met CGI olifanten.
Over de CGI gesproken, de eerste helft van de film vond ik die erg tegenvallen. Met name de interactie van mens en olifant was slecht. Een man die tegen Dumbo's mama aan het duwen was, je zag die acteur echt 'in het niets' duwen. Het leek in elkaar geplakt. De openingsscène met de trein was ook erg nep, en dat de zon de HELE tijd heel laag staat levert een consequent onrealistische belichting op.
De tweede helft was dat stukken beter, in het pretpark van de megalomane "Mr. Vandevere", leuk gespeeld door Michael Keaton. Dat was ook de enige die zichzelf een beetje uitdaagde, voor de rest was het enorm vlak allemaal. Colin Farrell had maar één arm maar desondanks twee vingers in zijn neus. Makkelijke rolletjes allemaal.
Toch wel prima mee vermaakt. Al ben ik nog een beetje in dubio over het einde, wat een radicale switch is ten aanzien van het origineel in 1941. Dat eindige met Dumbo als ster van het circus.
Het is natuurlijk meer in de huidige tijdsgeest om olifanten vrij te laten in de natuur, maar het komt ook wat drammerig over, zeker omdat de film zich afspeelt in 1919 en men had toen minder op met dierenrechten dan met poep onder een sandaal.
Toch, Tim Burton, altijd kwaliteit. 3 sterren.

- 2063 stemmen
Ze zou niet misstaan in een horrorfilm.
Haha, dat had ik ook. Deed me denken aan dat Addams family kind.

- 2063 stemmen
Trouwens: als Dumbo volwassen wordt, weegt hij tussen 3000 en 5000 Kg (het gewicht van volwassen Aziatische olifanten) , groeien zijn oren mee? Kan hij dan nog vliegen? Heeft iemand zich dit ooit afgevraagd?

Brix
- 19555 berichten
Verdorie...nooit echt bij stilgestaan dat gewicht, klopt, hahaha.
Excellente opmerking !

Een matige Disneyfilm over een rijke kerel die een familiecircus kapot maakt en daartussen loopt ergens Dumbo rond. Voor een film over Dumbo wordt de bekende olifant wel helemaal opzij gezet. De aandacht gaat helemaal naar de mensen. Sommige dingen werden wegens politieke correcte redenen niet meer gebruikt. Begrijpelijk, je kan nog wat zeggen over de tijdsgeest, maar dat gaat niet op als je het opnieuw doet anno 2019. Maar er verdwijnt nog meer van de animatie. Zelfs de charme uit het bekende 'Baby Mine' wordt compleet weg gerukt. Disney recycleert haar eigen films. Het is een bedrijf geworden dat draait rond sequels, remakes, spin-offs en franchises. Ook Tim Burton gaat op de knieën voor het geld. De tijd dat hij creatief zijn stempel drukte op de films die hij maakte, is ook al gedaan. De remakes draaien rond het uitpakken van CGI om hetzelfde (toch bijna) te vertellen. Maar er is meer nodig dan enkel een nieuw laagje verf...

IH88
“Fly, Dumbo... fly.”
Degelijke remake van de Disney klassieker Dumbo. Tim Burton heeft het verhaal echt zijn eigen gemaakt, en dat is in dit geval een positief punt. Burton is bekend geworden om zijn extravagante en stijlvolle films vol met kleurrijke personages en uitbundige en levendige gecreëerde werelden.
Dumbo is een echte familiefilm, maar de hand van Burton is soms wel zichtbaar. Dat komt vooral door acteurs als Keaton en DeVito, die natuurlijk perfect passen in de wereld die Burton hier heeft gecreëerd. Ook Eva Green, Farrell en de kindacteurs doen het goed. Dumbo zelf ziet er fantastisch uit, en je leeft gelijk mee met dat schattige olifantje. En dan heb je eigenlijk al de harten van kijker gewonnen.

Thomas83
Aanvankelijk waren die live action remakes van Disney nog verrassend goed. Dat wordt allemaal ook steeds minder. Disney is ook wat te hebberig en brengt de films in een te hoog tempo uit. Best wel komisch dan ook dat de film een waarschuwend vingertje opsteekt naar zielloos gemaakt entertainment voor de massa's. Dumbo is gewoon een afgeraffelde en inspiratieloze film waar me niets van bij zal blijven. Te veel een kinderfilm ook naar mijn smaak. Het script is eigenlijk gewoon een puinhoop.
Het meest opmerkelijke is nog wel dat een hele rits aan acteurs gewoon voor lul mag komen opdraven. De helft van de personages had je zo weg kunnen laten zonder dat je ze mist. DeVito mist leuke tegenspelers om zijn komische rol echt goed te kunnen spelen. Dat treurige CGI-aapje voldoet niet. De computereffecten zien er bij Dumbo al een stuk beter uit, maar ook zijn personage krijgt geen karakter mee. Zijn aaibaarheid wordt ook niet eens uitgemolken. Werd ook wel wat moe van die drammerige rol van de dochter. Het meisje dat haar speelt kan er weinig van. 2.0*.

Kondoro
Zoals ik al een beetje aan zag komen was de film niet echt iets voor mij. Het is allemaal leuk gedaan, dat zeker maar het is allemaal net iets te soft: waardoor de kinderfilm er snel boven uit steekt. ‘Dumbo’ is natuurlijk echt jeugdsentiment, en niet alleen maar voor mij maar misschien ook al wel voor mijn opa en oma’s. Deze film brengt natuurlijk veel vreugd met zich mee en dat kon je merken maar drama vond ik te slecht aanwezig. Het was allemaal wel aandoenlijk om te zien hoe hij word gepest maar het raakte me nergens, helaas.
Maar toch was de film langere tijd vrij saai, moest alles veelste snel door het verhaal heen getrokken worden en wil Burton te veel voor een film die mij eigenlijk al iets te lang duurde. Dumbo was visueel een plaatje maar daar om heen was het te veel gerommel dat ik er weinig mee kon. Keaton speelde gewoon matig. Het verhaal is iets te kinderlijk (wat ik al verwachtte) en het concept is leuk maar kon weinig bekoren. Qua drama was de film te soft, en raakte het mij nergens. Leuk verhaal zeker maar zoals ik al zei: te snel achter elkaar verteld waardoor het vaak te onduidelijk werd. Nee, Dumbo kon een erg leuke prent worden maar viel op veel kanten erg tegen.

Goeie film waarin een olifant met enorme oren een succesvolle attractie wordt in een circus. Ondanks dat dit een Disney-film is, is de handtekening van Tim Burton gelukkig ook zichtbaar. Geen donker sprookje, maar het past prima in zijn straatje. Prachtig aangekleed allemaal en het olifantje ziet er ook overtuigend uit. Het verhaal is onderhoudend genoeg en bevat een spannende finale.

Filmkriebel
Wat je kan verwachten van Tim Burton, (én van een Disney film). En meer verwachtte ik ook niet. Missie geslaagd en een verbetering ten opzichte van Mrs Peregrine. Weer een fantasierijke verfilming vol kleur en magie, met enkele acteurs waar hij vroeger nog mee samengewerkt heeft. Enige buitenstaander is Colin Farrell die de rol van de eenarmige vader vertolkt. En Johnny Depp mag eens niet meespelen. Het sprookje van het vliegende olifantje is schattig en voor de jongsten onder ons een waar amusement. Een scène zoals de reuzenzeepbellen die olifanten worden is Burton ten top, maar hij onderscheidt er zich mee.

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Hotel Mumbai

He Qi Dao
Actie / Drama, 1972

Durante la Tormenta
Thriller / Mystery, 2018
circusolifantmissouriremakelive action and animationjaren 10walt disneyaventurelive action remakelive action fantasydumbo disney
Social media
- Registreer |