• 9.218.603 stemmen

Geregisseerd door: Baltasar Kormákur

Met onder meer: Shailene Woodley, Sam Claflin en Jeffrey Thomas

Releasedatum: 5 juli 2018

Plot Adrift

Tami en Richard zijn twee avonturiers die elkaar ontmoeten op Tahiti. Wanneer een bevriend echtpaar Richard $ 10.000 biedt om hun boot naar San Diego te zeilen, besluit hij - samen met Tami - de opdracht aan te nemen. Maar door een tropische storm loopt wat een avontuurlijke, romantische reis had moeten worden uit op een ramp.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

booyo schreef:

Ehm, je weet dat ze aan het hallucineren was? Werd toch wel (over)duidelijk uitgelegd op het einde.

Nee dus... ja, dat verandert wel wat natuurlijk. Al waren er inderdaad wel hallucinaties zoals die vrachtboot. Het probleem is dat zulke dingen niet altijd duidelijk zijn voor mij. Hoewel ik me afvraag hoe ik dat gemist heb, want het is op zich geen complexe film.

avatar van Alathir

Alathir

Niet echt een heel interessante film. Er gebeurt weinig ondanks de flashbacks. Dat is ergens de logica zelve natuurlijk want als je wekenlang dobbert op zee kan je weinig meer doen dan wachten tot land in zicht is. Ik weet nog dat ik All is Lost gewoon had afgezet omdat er niks gebeurde. Twee andere films waaraan deze film me aan doen denken zijn Life of Pi en Unbroken. Ik denk dat de plottwist op het einde wel vrij verrassend is dat hij niet meer leeft. Zo snel hallucineer je nu toch niet? Anderzijds denk ik dat Sam Claflin nodig was om de film iets meer dialoog en dynamiek te geven. Shailene Woodley vind ik nu niet een speciaal goede actrice maar ze doet hier wel haar best. Everest was beter dan dit werk van de regisseur, maar ik denk dat dit soort botenfilms heel moeilijk boeiend te maken zijn.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Een mooi, romantisch drama dat niet veel nieuws brengt, maar door de realistische liefdesrelatie tussen Richard en Tami en de mooie beelden van de storm en Tahiti toch weet te overtuigen. De twist op het einde hebben we ook al eerder gezien, maar anders was het maar een saaie verfilming geweest met slechts een overlevende aan boord.

avatar van Boenga

Boenga

Nergens echt bijzonder, maar een degelijke film, met een mooi opgebouwd verhaal waarbij m'n aandacht geen enkel moment wegzakte.

Mooie beelden ook, en vooral het onweer zal op groot scherm ongetwijfeld indrukwekkend overkomen.

Blij als een kind dat ik een goof had ontdekt - een andere zeilboot in de flashbacks dan bij de overtocht - maar helaas bleek na een poosje dat de reis effectief niet met de boot van Richard gebeurde. Jammer...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Een aardige film. Niet heel bijzonder maar toch leuk om gezien te hebben. Ik had het niet meteen door dat Richard al dood was en dat Tami hallucineerde dat Richard nog aan boord was. Shailene Woodley acteert hier best goed. Ik vind haar best wel apart, ik vind haar nou niet bepaald heel mooi maar ze heeft wel wat. Ze heeft in ieder geval wel uitstraling, en dat is zeker zo belangrijk dan een mooi uiterlijk. Maar deze film had ik nog nooit eerder gekeken, maar vandaag had ik niks te doen en kwam de film tegen dus maar meteen gekeken. Het blijkt ook nog waargebeurd te zijn en dat geeft wel wat extras.