• 9.218.841 stemmen

Geregisseerd door: Robin Aubert

Met onder meer: Marc-André Grondin, Monia Chokri en Charlotte St-Martin

Gesproken taal: Frans

Plot Les Affamés

Een afgelegen plattelandsdorpje in Quebec krijgt te maken met een zombievirus. Een gedeelte van de bewoners raakt besmet en transformeert in zombies. De bewoners die niet besmet raken krijgen echter geen enkele steun van de overheid en moeten er zelf alles aan doen om te overleven.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van tattoobob

tattoobob

Zombies.......negen van de tien keer erg boring op het scherm,wellicht word deze beter.

avatar van bjerik76

bjerik76

ik moet hem nog afkijken, heb de eerste 20 minuten gezien, maar vond het net iets te braaf /gemaakt overkomen.

de mooie groene landelijke setting van Canada was wel mooi te zien, maar moet er toch echt een keertje in het donker voor gaan zitten met mn DTS aan om echt mijn aandacht erbij te kunnen houden.

beoordeling volgt ( misschien) nog.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Het horroraanbod op Netflix Nederland is zowal qua kwaliteit als kwantiteit zwaar onder de maat, dus goede hoop voor deze Franstalige Canadese horror die (nu in ieder geval nog) een redelijke score op de IMDB heeft. Eerste 5 minuten zijn nog redelijk hoopgevend maar al snel ..... laat maar! Stel Canadezen doen een soort van "The Walking Dead". Ziet er allemaal wat minder amateuristisch uit dan wat we vaak zien in het direct-to-video-horror-genre. Maar pacing, camerawerk, FX zit in het beste geval op ouderwets TV-film-niveau. Charmefactor: 0.

avatar van mikey

mikey

In post apocalyptisch Canada zijn de mensen hondsdol geworden en bouwen tussen het bijten door aan torens van ouwe meuk. Geen idee waarom maar het ziet er leuk uit. Een groepje overlevers survivelt door de bossen met de bijters op hun hielen. Aardig qua opbouw, vergeleken met walking dead lang niet zo gewelddadig. Maar de acteurs zijn best sympathiek. Laten staan wanneer je zombie-vermoeidheidsklachten vertoont.

avatar van joolstein

joolstein

Deze film draait op het Imagine Film Festival 2018. Echter moet ik werken dus dan maar Netflix kijken

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Zwaar onder de maat deze netflix film, heel amateuristisch.........2,0

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Nee, geen superfilm maar dat hadden we ook niet verwacht. Hiervoor Wonder (2017) gezien en die blijft hangen in het geheugen. Deze "Les affamës" moesten we de dag nadien nog opzoeken om de inhoud te zien voor hij weer boven kwam.
En toch is onze waardering een ruime 6+ omdat er goed in gespeeld wordt, voldoende spanning in het verhaal zit en ook beeldtechnisch is het goed in elkaar gezet! Op sites zien we dat mensen deze film gaan vergelijken gaan met TWD en erbij allerlei vergelijkingen maken. Deze film en TWD zijn niet te vergelijken. In TWD heb je de tijd als regisseur om de karakters uit te diepen en publiek kennis omtrent de inhoud mee te geven. Je wordt als het ware in een "familie" sfeer gebracht. Dat lukt in de korte periode van een film niet. Verder is dit verhaal anders. Over hoe het ontstond (de ziekte) en hoe het eindigt word je in het ongewisse gelaten. Jammer eigenlijk. Voor de film als waardering 3* oftewel een 6+.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Redelijke bomen-zombie-horror die in alle opzichten rustig is: tempo, dialogen, camerawerk, muziek (volgens mij is er geen soundtrack, alleen score). Het enige onrustige zijn de zombies, maar die zijn niet echt eng en spannend is het jammer genoeg evenmin, op een enkel momentje na.

Wel vermakelijk om te volgen allemaal met aansprekende, alledaagse personages en een paar aardige shots. Typisch zo'n film waarvan je na een tijdje de titel niet meer weet ('ja die ene in het bos met franssprekende lui maar verder..)'.

avatar van Dennisj

Dennisj

Verschrikkelijke film. Slechte schrikmomenten, weinig verhaal of je moet houden van de allerslechtste afleveringen van The Walking Dead daar komt dit bij in de buurt. Ook stoorde ik mij aan de manier van filmen. Lekker laten liggen deze zombie horror als je ook een andere film kan kijken.

avatar van Glacius

Glacius

Falende 28 Days Later kloon...

Jammer genoeg, durfden ze niet daadwerkelijk gore te laten zien, waarschijnlijk uit budgettaire overwegingen. Het verhaal stelt niets voor en bestaat uit niet meer dan 'constant vluchten'. De personages weten ook totaal niet te boeien en het interesseert dan ook geen reet wanneer ze sterven. Weet verder ook amper spanning op te bouwen en richt zich vooral op jump scares. Dat is één keer leuk, maar daarna heb je het wel weer gehad, ook omdat het keer op keer op dezelfde wijze wordt toegepast. (persoon en camera draaien de andere kant op en weer terug, en guess what, er staat een geïnfecteerde).

Sommige aspecten zijn best aardig, zoals de geluiden die de geïnfecteerden maken en sommige shots. Daar blijft het echter ook bij.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Dit type film is inmiddels zo uitgekauwd dat het redelijk onmogelijk is om hier nog wat boeiends uit te slaan. Deze film is daar bewijs van. Als het dan ook niet spannend/grappig/vies/slim/italiaans wil worden blijft er bar weinig over...

avatar van jippie2010

jippie2010

Inderdaad geen hoogvlieger, maar moet zeggen dat de soundtrack cq geluidseffecten aardig onder de huid kropen. Daarom toch een voldoende *3.0

avatar van Mutsaers78

Mutsaers78

Er was schijnbaar een verhaal. Ik heb het niet kunnen ontdekken.

Wat een afgrijselijk saaie film was dit zeg. Mijn tip: negeer dit gedrocht. Één van de meest saaie zombiefilms die ik ooit gezien heb.

Iets betere zombiefilm.

Voor een doorsnee zombie film hoef je mij niet meer te porren, maar deze Frans-Canadese variant wou ik nog wel een kansje geven. Daarvoor werd ik relatief beloond. Het jammere is vooral dat het toch vooral nog steeds een redelijk typische zombie film is.

Het eerste uur zie je een groepje mensen samenkomen, daarna vallen ze weer één voor één af. Er wordt verder weinig uitgelegd, maar wie meer dan een handje zombiefilms gezien heeft kan het ondertussen zelf ook wel invullen. Daar hoeft echt geen extra speelduur aan opgeofferd te worden. Qua verloop en gebeurtenissen is het jammer genoeg wat aan de saaie kant.

Qua regie daarentegen boeit het wel. Niet zozeer de visuele afwerking, vaak oogt het nogal goedkoop, maar qua pacing en editing ziet het er toch apart uit. Vaak wat vreemde shots op momenten dat je het niet verwacht. De soundtrack draagt ook zeker z'n steentje bij. Onderkoeld en ingetogen, maar wel erg sfeervol.

Nog het leukst was de wat aparte, soms erg droge humor. Beetje verrassend in een film als deze, maar het helpt toch om wat extra smoelwerk te geven. Geen verkeerde uitwerking dus, Aubert zelf overtuigt wel, maar z'n film is wat aan de flauwe kant. Volgende keer iets originelers dan een standaard zombierelaas graag.

avatar van mixmaster

mixmaster

Niet slecht maar jammer dat de film zo vreselijk traag is, er zitten scenes in die zo lang duren zonder dat er ook maar een geluidje te horen is dat je bijna in slaapt valt.

De zombies en de gore zijn redelijk goed gedaan, ik moet wel zeggen dat de film een zeer apart sfeertje heeft.

avatar van Esteban

Esteban

Wat de regie en voornamelijk cinematografie betreft, is Les Affamés soms een tikkeltje anders. Verder is het echter de typische zombie/infectie-film die we al tig keer gezien hebben. Met uitzondering van de onnozele humor die, gelukkig niet vaak, komt opduiken. Die staat als een tang op een varken. De hele speelduur best boeiend, nooit beklijvend. Een krappe 3.

avatar van Fryce

Fryce

Prima zombie film die een nare sfeer neerzet die nog even blijft plakken.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Geen begin, geen eind, geen uitleg, maar gewoon een sfeerportret van vluchtende mensen tijdens een zombieplaag. Erg fijn. Niet over de hele linie wordt de lijn even strak gehouden en men neemt nogal eens domme beslissingen die nodig zijn voor de film, maar verder een fijn filmpje. Sfeervol, aardige locaties, prima geacteerd en best origineel (ik heb zombiefilms op deze manier nooit eerder gezien). 3.5*.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Canadese poging om een zombiefilm te maken en dat is niet gelukt. De zombies of wat het ook mogen zijn zien er slecht uit, er zijn geen verhaal in, het acteerwerk is zeer slecht en er wordt teveel onnodig geschreeuwd wat niks toevoegt.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Afwijkende en stijlvolle zombiefilm met als eerste verrassing dat ondertussen het rouwproces

van de verschillende personages wordt behandelt. Dat levert ook enige ontroerende scenes

op. Ongebruikelijk, en knap hoe dit doorheen de zombiedreiging is verwerkt. Daarbij wordt

er ook nog eens goed geacteerd, wat in zombie (Horror)films nogal eens te wensen wil overlaten.

Verder wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de omgeving met af en toe toch ook wel erg

fraaie shots/scenes, in de bossen maar vooral in de uitgestrekte open plekken waaronder

op het laatst zelfs bij een mistige atmosfeer met weinig zicht. Met ook meerdere tergend trage

maar ademloze scenes. Het is weer eens wat anders dan een rechttoe rechtaan zombiefilm,

al vloeit ook in deze film het bloed af en toe rijkelijk. De zombies op zich vond ik ook zeker

geslaagd, nog menselijk van uiterlijk en derhalve des te verraderlijker, en eenmaal rabiaat in

de aanval even angstaanjagend en bijtgraag als in andere films van het genre. Een andere

verrassing (Noviteit) waren de merkwaardige, mysterieuze rituelen van de zombies. Met

welhaast een religieuze ondertoon. De film valt ook gelijk, zonder uitleg, in huis. En laat de

je ook omtrent die rituelen lekker in het duister tasten.

En wat moest dat met die accordeon? Waarom die per se mee ? Kreeg uiteindelijk toch nog een

beetje onverwachte functie. Maar een leuk bijkomstig detail. En dan die merkwaardige, komische

noot van die soldaat die er een genoegen in schept om te laten schrikken, nog niet op de hoogte

van de zombies.

Met ook een verwijzing volgens mij naar Invasion of the Body Snatchers. De schreeuw van

een zombie bij herkenning van een niet-zombie, en gelijk de achtervolging. Voorts vond ik de

soundtrack voortreffelijk en bizonder effectief.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Een minder conventionele zombiefilm lijkt me. Niet dat het plotverloop anders is dan anders. Vele zaken keren nog steeds terug, maar vond hem toch tegelijk apart. De film valt meteen met de deur in huis. Geen aanloop naar, laat staan een verklaring of een duidelijk zicht hoe het eraan toe gaat in de rest van de wereld. We bevinden ons in een afgelegen gemeenschap omgeven door kilometerslange bossen. Geen media, TV of smartphones gezien hier.

De focus ligt volledig op het overleven zonder specifiek doel. De gebeurtenissen waren wat cliché en voorspelbaar, maar de groepsamenstelling vond ik vrij atypisch als survivors. Ook de zombies waren wat anders. Niet zozeer een film met ingewanden of gescheurde monden. De individuen waren als standbeelden die bij onraad telkens een sprint inzetten naar hun slachtoffer.

Prima acteerwerk en ook de omgeving had iets claustrofobisch met die dichte wouden. De sfeer kwam goed naar voren, ook door de tijd te nemen en niet alles doelloos vol actie te pompen. Fijn om gezien te hebben!

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Geen juweeltje, maar zeker een sfeervolle zombiefilm met dramatiek van iedere personage op zich. De locaties zijn goed gekozen en er wordt aardig geacteerd in deze overigens bloederige genrefilm. Ik heb mij met deze film prima vermaakt. Een 6+

avatar van Film Pegasus

Op zich wel leuk zo'n indie zombiefilm. Toch altijd wat anders dan de Amerikaanse machoversies. Door het kleinere budget moeten de makers creatief zijn. Niet dat het zo bijzonder is, maar de film valt best wel mee. De film kent spannende momenten, de sfeer zit goed en het verhaal heeft iets mysterieus zodat het net iets afwijkt van de standaard zombiefilm. Leuk tussendoortje.

avatar van Noodless

Noodless

Best sfeervol horrorfilmpje, maar qua verhaal een lege doos. Kort samengevat een groep vluchtelingen komen na een tijdje samen en proberen de besmette mensen van zich af te houden. Deze geïnfecteerde mensen doen op zich heel raar wat een originele draai geeft aan het bekende thema. Maar uiteindelijk krijg je nooit uitleg over de immense stapel stoelen, hun manier van doen en de rest van de wereld. Redelijk bloederig, maar ook vaak uit beeld of overdreven versneld. Het slot kent geen bevredigend slot en je vraagt je af waar heb ik eigenlijk naar gekeken als de aftiteling begint. 4/10

avatar van james_cameron

Deze canadese zombiefilm is niet overal even geslaagd maar weet sporadisch wel een interessante draai aan het inmiddels vrij uitgekauwde genre te geven. Vooral bepaalde surrealistische visuele details zijn indrukwekkend. De plot is karig en voor een verklaring van de gebeurtenissen ben je hier aan het verkeerde adres, maar de personages zijn innemend en er zijn heel wat effectieve scenes.

avatar van amenmalek

amenmalek

Zeer kunstig allemaal. maar.... meh....en ik kijk dit genre al meer dan drie decennia. Dit kon me niet echt vatten.

De positieve zaken:

Filmtechnisch: top. Mooi in beeld gebracht

Muziek en score: fijn. De afwezigheid van muziek en het gebruik van geluiden is goed gedaan. Het drukt extra op de sfeer.

Het landscahp is mooi: Canada is top qua uitgestrektheid, velden, mensen die wijdverspreid wonen in een dunbevolkte omgeving. Het Noord-Amerikaanse is mooi in beeld gebracht.

Verhaaltechnisch: redelijk. Weinig achtergrond (hoe, wat), maar dat is minder belangrijk.

Personages: geen achtergrond, maar gaandeweg kom je achter wat verbanden en zaken.

Qua zombie-gehalte:

Fraai, enge geluiden, redelijk wat gore, fraaie actie, ondanks het kabbelende tempo

Negatief:

Wat mij in zombies altijd meest stoort zijn de volkomen onlogische keuzes van de hoofdpersonen. Deze past weer precies in dat rijtje. Rijden met de ramen open? Wtf? Niet uit de auto stappen als dat niet hoeft. Geen donkere bossen in gaan in je eentje. Uiteraard is zo'n scenario vast traumatiserend, maar men is bij tijd en wijlen echt storend emotioneel en irrationeel.

Oordeel:

Uiteraard is dit geen Hollywood-knaller volgepakt met actie en spectaculaire shots, maar een indie film. Niks mis mee, maar e.e.a. komt gewoon niet goed uit de verf. Dat de film van andere bodem is is juist verfrissend en de Franse (Canadese) taal stoort mij niet.

Het IMDB-cijfer reflecteert mijn gevoel redelijk. Ik had er nog wat vanaf gedaan.

avatar van Jelle 123

Jelle 123

Goede film ♥️ hopelijk maken ze ooit een vervolg met het kleine meisje en die kerel .. er zit zeker potentieel in om een 2 de film te maken ik hoop op een vervolg ✌️

avatar van Shadowed

Shadowed

Sfeervolle zombiefilm waarbinnen regisseur Robin Aubert optimaal profiteert van de bosrijke omgeving. De stilte voordat het gevaar om de hoek komt kijken is namelijk effectief en zorgt voor de benodigde spanning, alhoewel het toch de aparte benadering is die Les Affamés uiteindelijk over de streep trekt. Buiten die benadering biedt Aubert inhoudelijk namelijk niet zo heel veel en had vooral moeten profiteren van een hoger tempo. Specifiek de inleiding sleept behoorlijk aan en de personages kunnen zichzelf niet onderscheiden, waardoor deze genremix zeker niet ontdaan is van minpunten. Niettemin is het excentriek en onderscheidend genoeg om niet meteen van je netvlies te verdwijnen.