• 9.218.862 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Elliott Lester

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Maggie Grace en Kevin Zegers

Plot Aftermath

"All he had left was revenge"

Roman is een voorman in de bouw die te maken krijgt met een vreselijke tragedie. Zijn vrouw en dochter komen om tijdens een botsing van twee vliegtuigen als gevolg van een fout van een luchtverkeersleider. Zijn wanhoop wordt nog verergerd door een stel lichtzinnige advocaten die op zoek zijn naar compensatie in ruil voor verantwoordelijkheid.

avatar van des1

des1

Gisteravond laat op TV. Arnold toont zich een niet onvaardige acteur in een meer dramatische rol. Het blijft een acteur die wat mij betreft van alle action heroes de meeste sympathie en empathie opwekt. Dat Oostenrijkse accent blijft 'm apart zetten. Goed ook want hij moest de film praktisch in z'n eentje dragen. 3,5*

avatar van ILDIB

ILDIB

Niet heel spannend of zo maar wel intrigerend. Fijn donker thema.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik moet bekennen dat ik het eerste kwartier voornamelijk heb zitten kijken of Arnold dit zou aankunnen en hoe hij het zou aanpakken. Daarna werd ik meegezogen door het deprimerende verhaal, de sterke vertolkingen van de twee hoofdpersonen en de sfeervolle en extreem effectieve muziek van de mij verder onbekende Mark D. Todd. Grauw en grimmig, met een onverwacht gruwelijk moment wanneer Melnyk Jake neersteekt waar ik eigenlijk een traditionele Hollywood-feel-goed-verzoening had verwacht, en een einde dat niet gemaakt-happy maar juist eveneens begrijpelijk aanvoelt. Zeer sterk drama.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Toch wel interessant om te zien dat Arnold in veel verschillende soorten film speelt: actie, humor, sf en ook drama. Dit is geen typische Arnold-film, niet alleen omdat het geen actie/sf is, maar ook omdat het maar voor een deel om zijn personage draait, de rol van de luchtverkeersleider is iets meer aanwezig.
Mooie dramafilm waarin je echt wel mee leeft met de personages. De verkeersleider (Jake) gaat gebukt onder schuldgevoelens maar als je de aanloop naar de crash ziet vind ik eigenlijk dat hem niet echt iets aangerekend kan worden: vooraf aan de crash moet hij in z'n eentje alles coördineren wat teveel voor 1 persoon lijkt, en dan doet ook de telefoon het tijdelijk niet.
Mooi is ook hoe je afvraagt waar het heen gaat met Roman en Jake: wordt het een verzoening waarbij Roman duidelijk wordt dat Jake er net zo onder lijdt als hij zelf, of draait het uit op wraak, gevoed door het trauma? Moet wel zeggen dat ik de wraak wel een beetje jammer vond, aangezien Roman tot dan toe als een redelijk iemand werd neergezet en dan draait het toch weer uit op geweld. Ook komt de journaliste niet meer in beeld, ze heeft de fout gemaakt hem het adres van Jake te geven. Maar al met al vind ik het een boeiende film!

avatar van Sabri88

Sabri88

"Aftermath," met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol, verkent zware thema's met een bedachtzaam tempo en een sombere toon. De film onderzoekt de nasleep van een tragisch vliegtuigongeluk en navigeert door rouw en schuld in de nasleep ervan.

Schwarzenegger levert een solide optreden, waarbij hij zijn veelzijdigheid in verschillende genres laat zien. Echter, de ondersteunende cast valt tegen, met sommige prestaties die geforceerd en niet authentiek aanvoelen.

Een opvallend aspect is de onconventionele sfeer van de film, die soms meer lijkt op een studentenproject dan op een gepolijste filmische ervaring. Ondanks dit slaagt "Aftermath" erin om gedurende de hele film een gevoel van intrige te behouden.

De conclusie van de film kan voor sommige kijkers abrupt aanvoelen, met nog openstaande vragen. Over het algemeen biedt "Aftermath" een boeiende verkenning van verlies en verlossing, ondanks de onevenwichtige uitvoering.

avatar van Chefkes

Chefkes

Tegenvaller, jammer had zoveel meer kunnen zijn. De emotieloze schwarzenegger en idem tegenspeler laten je soms wanhopig worden, zeg eens wat! Ik had in het begin op een heel ander verhaal gehoopt, namelijk dat het mysterieuze vliegtuigongeluk zou worden opgelost. Dat was toch allemaal raar wat daar gebeurde? Collega weg, vage telefoonreparateurs ter plekke en dan doet de telefoon het niet meer? Maar daar gebeurt dus niks meer mee. Ik had verwacht dat de twee hoofdrolspelers samen gingen optrekken om dit op te lossen.

Jammer want dát verhaal had wel potentie. Dit niet.