• 9.218.803 stemmen

Met onder meer: Yosuke Kubozuka, Arata Iura en Sam Lee

Gesproken taal: Japans

Plot Pinpon

"Enter the hero!"

Ping Pong is gebaseerd op de mangaserie van Taiyou Matsumoto en gaat over twee rivaliserende klasgenoten - de vroegrijpe Peco en de geheimzinnige Smile. Beiden streven ernaar de grote helden te worden van het prestigieuze Ping-Pong-toernooi.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Yutaka Hoshino / Peco

Makoto Tsukimoto / Smile

Kong Wenge / China

Ryuichi Kazama / Dragon

Manabu Sakuma / Demon

Butterfly Joe

Police Officer on the Bridge

Lijkt me erg leuk. Is dit te huur?

Nee,volgens mij niet...helaas

Hij draait momenteel op wat buitenlandse filmfestivals (niet dat je daar wat aan hebt.. )

Ik had de dvd van een biosvriendje geleend. Ik hoop dat Ping Pong hier uitgebracht wordt want ik vond het een erg leuke film...-zeer flitsend gefilmd (op een geheel eigen manier-zonder andere films te kopiëren ), sympathieke hoofdpersonen , karakterontwikkelingen die op een leuke vlotte manier worden doorgezet en geslaagde humor....

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

... een soort "Shaolin Soccer" met ping-pong, als ik het goed begrijp?

pjotr

Neenee...,geen martial arts/ping pong kruising deze keer...

In Pingpong wordt deze midget-tennis-sport serieus belicht...

Klinkt erg suf maar dat is het dus absoluut niet !

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ah okee, op die manier.

Nee, ping-pong is echt niet suf hoor, dat hebben we wel gezien in "Forrest Gump".

avatar van JayLunar

JayLunar

Haha, check it out! Een paar lui in Japan, waarschijnlijk geinspireerd door deze film, hebben hun eigen Ping Pong filmpje gemaakt. Compleet met wire-fu en bullet time. Hilarisch!

Link

avatar van Hobbes

Hobbes

de goeie link

hier

avatar van JayLunar

JayLunar

Had m'n link ook al aangepast, verwijst nu naar een makkelijker format ook

pjotr

Hahahah..wat een superfilmpje zeg.

Waren de Wachowski-broertjes maar zo fris met Bullit-time omgegaan in hun reloaded...:)

Wat een absolute rommel.

Weet niet direct waar ik moet beginnen, maar zowat alles ik slecht. Nu is het een sportfilm, dus qua verhaal moet je niks verwachten. Hetzelfde patroontje is er en wordt mooi gevolgd. De personages zelf lijken gedupliceerd uit één of andere manga, alleen lijken de acteurs het verschil tussen over-the-top en idioot niet echt door te hebben.

De montage en shots zijn, ondanks het volgen van de gangbare trucjes, belabberd en inspiratieloos, zeker als je bedenkt dat je met een ritmische soundtrack en ping pong wel eens iets leuks zou kunnen doen ... niet dus. Het ziet er allemaal wel hip uit, maar zielloos en elke keer weer mis.

Trieste poging om een leuke sportfilm te maken. Negeren als de pest en toch maar Shaolin Soccer zien. 0.5*

pjotr

De wegen van de Onderhond zijn ondoorgrondelijk...

Tjongejonge man...dit is een prachtfilm, open je ogen !

Het enige waar ik je een beetje gelijk in kan geven is dat de personages gedupliceerd lijken uit één of andere manga : dat is namelijk ook zo...

Ping pong bevat juist een erg leuk verhaal waarin op een originele manier wordt ingegaan op de drijfveren en motivaties van de hoofdpersonen Smile en Peco en de andere personages uit de film - ook maken zij allemaal een boeiende ontwikkeling door gedurende de film.

Verder is de film op een frisse en originele manier vormgegeven.

Een aantal shots zijn ware juweeltjes zoals de beginscene op de brug, die van Joe Butterfly in de kleedkamer en de close-up van de dubbele rubberen coating van Peco's batje.

Ook de wedstrijden worden nergens saai omdat ze allemaal op hun eigen manier gevisualiseerd zijn.

En met de soundtrack is absoluut niks mis....sterker nog die is hartstikke leuk.

Vogens mij heb je je vergist in het plaatsen van je posts en moet je die van Kakuto en Ping Pong even omwisselen.

Over en sluiten......

Heh, ben je gek ? Kakuto was tien malen frisser dan dit "cocksuckertje" ... Ik heb over de jaren waarschijnlijk wat teveel anime gezien, maar dit deed me aan als uiterst stereotyp en inspiratieloos. Wat me vooral stoorde was datzelfde "hippe" dat in de meeste van die populaire Koreaanse film ook te vinden is. Films als deze hebben voor mij hetzelfde imago als pakweg een Justin Timberlake of Britney Spears. Fake, geproduceerd en opgeklopt tot hapklare brok voor mensen die met zichzelf geen blijf weten op een zaterdagavond.

Qua karakter motivatie, drijfveren en ontwikkeling ... enkel nuttig als er van echte personages sprake is lijkt me ... nee, ik blijf erbij. Films als deze ben ik liever arm dan rijk.

avatar van puck

puck

Wie is hier nou gek? Als er één film is die geen echte personages heeft, is het Kakuto wel. Dat was behoorlijk oppervlakkig allemaal, in tegenstelling tot deze personages, die naar mijn mening toch erg goed uit de verf komen.

Je noemt dit inspiratieloos? Ik vind het concept van deze film stukken origineler dan het zoveelste 'tieners met drugs'-verhaaltje zoals het saaie Kakuto (wat naast het saaie verhaal ook nog eens belabberd, en niet stijlvast gefilmd is).

De vergelijking met Britney Spears vind ik echt volkomen uit de lucht gegrepen. Waar baseer je dat nou op? Alleen maar omdat jij het een 'hapklare brok' vindt is het daarmee te vergelijken? Wat een onzin zeg.

Onderhond schreef:

Nu is het een sportfilm, dus qua verhaal moet je niks verwachten.

Nou nou, wat een vooroordelen weer.

Onderhond schreef:

...alleen lijken de acteurs het verschil tussen over-the-top en idioot niet echt door te hebben.

Of jij mist gewoon gevoel voor humor, dat kan ook nog.

Onderhond schreef:

.... dus qua verhaal moet je niks verwachten.

Dat zou jou dan juist wel moeten liggen toch?

Onderhond schreef:

...geproduceerd en opgeklopt tot hapklare brok voor mensen die met zichzelf geen blijf weten op een zaterdagavond.

En bedankt...

In beide films zijn de personages typetjes, maar in Kakuto was er tenminste nog een schijn van gevoel (die gesprekken op het dak dan). Character development in Ping Pong gebeurt volgens het [/I]personage is triest - iets ongelooflijk meligs gebeurt - personage overwint de situatie.[/I] Iets waar m'n cynische zelf niet bepaald goed tegen kan. Verder is het verhaal van Ping Pong toch minstens zo cliché als Kakuto (zijn er eigenlijk sportfilms met een afwijkend verhaal ?).

Over de stijl van filmen ... 't zal wel persoonlijk zijn zeker, maar in Kakuto zag ik dingen die ik nooit eerder gezien heb (zoals de intro). Stijlvast was het inderdaad niet, maar liever af en toe een geniale scene dan dit afgeborsteld niemendalletje. Al de stijlmiddelen (zelfs bullet-time, wauw zeg) in Ping Pong zijn zo overused, of is pure copycat uit het befaamde "How to make a hip movie" handboekje. Vandaar de vergelijking met La Spears. In de meeste Japanse films voel je meestal de liefde van de regisseur voor bepaalde shots. Dit voelde dood en berekend aan.

Of jij mist gewoon gevoel voor humor, dat kan ook nog

Kan makkelijk hetzelfde zeggen van jou, als je dit grappig vindt . Geef mij dan maar een Sabu of Kitano ... humor die mij veel beter ligt. Als je een leuke sportfilm wil zien, raad ik Battlefield Baseball aan. Gaat nogal wat inventiever om met het oh zo uitgemelkte genre.

Onderhond schreef:

Character development in Ping Pong gebeurt volgens het personage is triest - iets ongelooflijk meligs gebeurt - personage overwint de situatie.

Heb je zitten dutten?

Of ik misschien....ik kan me namelijk niet één 'character development' herinneren die zich volgens jouw schemaatje ontvouwt....heb je wat voorbeelden?

Verder is het verhaal van Ping Pong toch minstens zo cliché als Kakuto.

Maar de uitwerking niet....

Hmmm, kun je daar een exemplaar van voor me regelen?

In Ping Pong zit volgens mij maar één bullet-time effect en dat is in de beginscene....en laat dat nou net op een originele wonderschone manier gedaan zijn.

Sorry hoor, maar ik vond Kakuto een niet goed uitgewerkte ruwe schets.

Dat je Ping Pong hierbij vergeleken er gepolijst uit vindt zien kan ik inkomen maar 'overuse-de stijlmiddelen' vind ik complete onzin.

Negeren als de pest en toch maar Shaolin Soccer zien.
Als je een leuke sportfilm wil zien, raad ik Battlefield Baseball aan.

Deze films zijn natuurlijk van een compleet ander caliber en totaal niet te vergelijken met deze film.

Ja oké, ook een sportfilm maar dat is natuurlijk nogal een ruim begrip....

avatar van Tayama

Tayama

"De personages zelf lijken gedupliceerd uit één of andere manga, alleen lijken de acteurs het verschil tussen over-the-top en idioot niet echt door te hebben. "

Ik weet niet of je het weet, Onderhond, maar...Ping Pong is gebasseerd op de gelijknamige Manga van, Taiyo Matsumoto. [edit; Oh, wacht...dat staat zelfs al in de samenvatting XD]

Het is daarom ook wel behoorlijk logisch dat je zo denkt, ze zijn immers afkomstig van een Manga. En ik weet dat ook jij als geen ander weet wat voor een andere regels Manga personages hebben tegenover...andere personages.

Even over jou mening over deze film; Weer vind ik gewoon dat je zwáár overdrijft. Begrijp me niet verkeerd, ik kan jou altijd wel vinden in je meningen over...vooral Aziatische films. Je verteld duidelijk, en kort, wat je goed vind en wat niet. Maar of het nou pluspunten zijn, of minpunten...je overdrijft het altijd net wat te veel.

Ik ben in ieder geval niet de enige die zo denkt, want volgens mij sta jij hier zo'n beetje berucht om je harde kritieken.

Zelf heb ik wel heel erg genoten van Ping Pong. Eerst dacht ik dat het een beetje een Shaolin Soccer met tafeltennis werd, maar die gedachte was erg fout. Zo waren de wedstrijden zeer koel gedaan, en vond ik de hoofdrolspelers toch wel zeer boeiend. Vooral Peco, damn..die gast is zo hip als maar kan.

Geloof best dat je dat zo ziet, aangezien ik vind dat de meesten hier veel te gelaten naar films kijken. Als het niet verveeld is het meestal al 3* waard. Mijn eisen liggen net wat hoger.

avatar van Bas17

Bas17

Sportfilms zijn fout en sporten trouwens ook .

Deze film eigenlijk heel toevallig gezien (verkeerde .tor gepakt)

1.5 ster , maar die zijn nog erg klein

avatar van Zavo

Zavo

Heerlijke feelgood, perfecte film voor een zaterdagochtend. Deed me soms een beetje aan The Taste of Tea denken, qua sfeer en humor. De meeste sportfilms gaan de fout in doordat ze te serieus zijn en aangezien de spanning van een echte spannende sportwedstrijd nooit in een film te evenaren is werkt dat niet. Andere sportfilms waarin voor een komische benadering wordt gekozen gaan vaak de fout in door een hoog slapstick-gehalte, waardoor het al snel veel te flauw wordt. Ping Pong slaagt er wel in de juiste snaar te raken, door net even een andere richting in te slaan. 4*

. Nog in geen honderd jaar. Typisch geval van trieste Japanse comedy dit werkje, dan is Taste of Tea toch wel van een ander niveau.

avatar van Zavo

Zavo

Onderhond schreef:

dan is Taste of Tea toch wel van een ander niveau.

Nee hoor, allebei 4*, zelfde niveau dus.

avatar van neo

neo

Waar het om draait in sportfilms is wederom weer aardig in Ping Pong vertegenwoordigt; het goede gevoel van winst, en het medeleven met 1 of meerdere personen die willen winnen... Daarnaast zit er wat drama in en ietswat ander soort droomachtige stukjes in je niet vaak ziet in dit soort formule films. Maar het maakt de film niet persee beter. 3 sterren

avatar van neo

neo

Onderhond schreef:

Ping Pong heeft zo een standaard, cliche plot, wat mij de complete speelduur vermaakt. Dan ga ik voor 3 sterren, wetende dat het nergens speciaal is, niks extra te bieden. Maar daarnaast wekt de film nergens irritatie op. Indien dat wel het geval zou zijn, zou mijn stem lager uitkomen, maar als geheel mij nog wel degelijk vermaken.

avatar van Nephilim

Nephilim

Okay het is niet een klassieker en ik ben ook geen fan van sport films maar op de een of andere manier weten japanse sport comedies me elke keer weer te vermaken. En ook deze weer. Tafeltennis vind ik een stomme sport maar in deze film vond ik het alleraardigst. Leuke personages die misschien wel meer uit de verf kwamen dan in andere sport comedies en leuk gebruik van slomo en muziek om de wedstrijden spannend te maken. Een 7.5. En Peco was stoer

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Na herziening een hele ster d'r bie! En een "butterfly" shirt in de bestelling.

avatar van DOA

DOA

Mooie film! Vooral de''eind-soundtrack''... ik heb de aftiteling misschien wel 20x teruggespoeld om het nog een keer te beluisteren, past super in de sfeer van de film. 3,5*