• 9.218.822 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Edward Norton en Charlize Theron

Gesproken taal: Oekraïens, Engels en Italiaans

Releasedatum: 4 september 2003

Plot The Italian Job

"Get in. Get out. Get even."

Een groep dieven, geleid door de beroepscrimineel Charlie Croker, creëert de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid goud te stelen. Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Het jammere aan The Italian Job is dat de planning van de openingsheist mij veel leuker lijkt om te zien dan de daadwerkelijke heist waar het in de film over gaat. Buiten dat is dat het nog steeds een vermakelijke film om te zien. Ik vond dat er voldoende humor in verwerkt was, maar de film heeft het uiteindelijk van zijn camerawerk en actiescènes.

Veel diepgang krijgen de personages verder niet en dat is best jammer.

Aardige film, erg glad zou ik zeggen.

Toen ik hem de eerste keer zag was hij net uit en vond ik hem erg goed. Ik heb deze nu meerdere keren gezien en ik denk wel is dat de videoclip stijl misschien wel met deze film is begonnen. Het acteren is vrij hol maar gezien het karakter van de film op nivo, het verhaal niet heel best eigenlijk, flinterdun zou ik het willen noemen, en de film staat bol van ongeloofwaardige acties. De cinematografie is best op orde, gelikt, glad, snel, dat soort termen passen erbij denk ik.

Absolute middelmaat wat mij betreft.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Vermakelijke film inderdaad erg glad en een vrij mager verhaal zeker

als je hem terugziet. Ook goed geacteerd natuurlijk. 3,5 sterren

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

The Italian job deed me met zijn roof wat denken aan Ocean’s eleven en een mix met Taxi van Luc Besson. Op zich stelt het allemaal niet zoveel voor en is het script zwakjes. Redelijk vermakelijk om het een keer gezien te hebben, maar bijblijven zal hij zeker niet doen. Fijne cast, dat wel met ouwe getrouwe Sutherland, de Blitse Norton, een degelijke Wahlberg en de knappe Theron. En Jason Statham mogen we ook niet vergeten.

Het begin in Venetië is alvast goed en doet eveneens wat denken aan een leuke Bondscène met een spectaculaire achtervolging op de Venetiaanse wateren. Actie, humor en spanning, een doordeweekse actieprent, niet meer, niet minder al waren de mini’s erg leuk. Net geen voldoende voor mij.

avatar van Panoramix

Panoramix

Net, net, nét een voldoende. De vergelijking met Ocean's Eleven wordt terecht al gemaakt. Waar grappen en karakters daar van meerwaarde zijn, zijn ze hier vaak te kazig, stereotypisch en voorspelbaar. Het kleffe gedoe tussen Wahlberg en Sutherland ligt er veel te dik bovenop. Sowieso wordt er weinig vertrouwt op het interpretatievermogen van de kijker; alles wordt expliciet uitgesproken, ook waar een blik wellicht zou hebben volstaan. Maar! Het verhaal steekt goed in elkaar met een aantal leuke wendingen, de beelden van de actiescènes zijn genieten en Edward Norton weet zich heerlijk gehaat te maken. Dat maakt dit een leuke wegkijkfilm, zeker als je bereid bent welwillend te kijken en niet te kritisch bent aangaande de nut- of noodzaak van bepaalde elementen (zo is het slot wat omslachtig met Wahlberg die Norton om een of andere reden wegtrekt bij de andere mini's...

avatar van willymeuf

willymeuf

Ik kan me vinden in wat hierboven ook staat: niet het meest geweldige script, wel goed geacteerd, en prima weg te kijken. Ook bij mij kwam oceans eleven bij mij op en moest even dubbelchecken welke regisseur hier achter zat. Bij elkaar gewoon een vermakelijke film voor een keer, 3.0

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Een prima actie thriller met een geweldige cast. Wahlberg en Norton schitteren terwijl de rest een ruime voldoende haalt. De humor is ruimschoots aanwezig en Theron is en blijft een goeie actrice en een bloedmooie vrouw. Verhaal is prima en blijft spannend tot het einde toe. Voor mij 4**** waard.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb het origineel nog steeds niet gezien, maar dit blijft na herziening nog steeds een lekker vlotte actiefilm.

Het verhaal is extreem dun, maar dat mag de pret niet drukken. Altijd leuk om te zien hoe masterplans in uitvoering worden gebracht en hoe alle stukjes in elkaar vallen. Wat de film sterk maakt is de indrukwekkend cast met o.a. Wahlberg, Statham, Sutherland, Norton en Theron. Vooral die laatste is ongelofelijk leuk hier, in alle opzichten. Statham voerde na o.a. Snatch en The Transporter weer zijn bekende typetje uit, en zou dat velen jaren later nog steeds doen. Prima, is hem op het lijf geschreven.

The Italian Job is de film die de Mini Cooper toch een klein beetje een stoerder imago heeft gegeven, in plaats van op en top vrouwelijk. Vermakelijke scenes die vlot in elkaar zijn gemonteerd waardoor de film geen minuut verveeld.

avatar van blurp194

blurp194

Troep.

Met het origineel heeft deze film alvast helemaal niets te maken, en niets van de charme daarvan is er overgebleven voor dit gedrocht. Ja, Theron heeft haar smoeltje meegenomen, en Sutherland is altijd een held - en al zeker in dit deel van Italie. Maar dat is dan ook wel zo ongeveer alles, en waar ik anders het werk van een Statham vaak graag mag zien, hier verdwijnt het kansloos onder de pretentie die niet ingevuld wordt, de belofte die geen antwoord mag krijgen. Ik zei het al in het eerste woord: troep, en dat is het dan ook.

avatar van nlkink

nlkink

The Italian Job, maar nu in LA. Lekker handig, iedereen woont lekker dicht bij de film set. Inderdaad: troep.

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet bijzonder.

Gray schijnt een goed regisseur te zijn, maar het lijkt erop dat ik steeds een beetje zijn verkeerde films erbij pak. Ik denk dat ik dan meer zijn biopics moet opzoeken, maar nu was het deze film geworden. Uiteindelijk niks bijzonders voor mij.

De film is duidelijk voor het grote popcornpubliek. Er zijn veel bekende namen bij gehaald, maar er komen er maar weinig uit hun schulp helaas. Er is wel geprobeerd om elk karakter een beetje een eigen smoel te geven, maar komen niet veel verder dan "mooiboy", "nerd" of "hot blondine".

De film heeft voor mijn doen ook niet al te veel actie. Hij lijkt veel meer in te gaan op komedie en misdaad. Misdaad voor in het plannen van een grote heist. Een heist die in de opening wel indruk maakt, maar de "main heist" maakt helaas minder indruk.

Voor de rest probeert de film wel heel slim te doen, maar is eigenlijk gewoon helemaal niet zo heel intelligent. Het zijn vooral simpele ideetjes voor de heist, verpakt in soms groots opgezette actie en daardoor lijkt het alsof de scriptschrijvers met een wereldidee komen. Voor mijn doen is het gewoon een heel simpel gegeven verpakt en een vlot stijltje.

De acteurs vallen allemaal wel redelijk op. Ik was vooral benieuwd naar Green. Het lijkt er echter op dat Green niet heel goed wist wat hij met de topacteurs om zich heen aan moest. Wat mij betreft komt hij beter tot zijn recht in komedies waar hij een beetje de ruimte krijgt.

Wahlberg blijft altijd een beetje een net-niet acteur voor mij. Vooral in dit soort rollen zie ik hem minder graag. Vooral omdat hij graag heel stoer wil overkomen, maar eigenlijk helemaal niet stoer is. Norton ziet er net wat te belachelijk uit om serieus te nemen. Statham doet het wel altijd redelijk in dit soort rolletjes.

De actie mag er soms zeker zijn. De helikopter vs auto-scene is er eentje om te onthouden. Voor de rest is de actie wel vlot genoeg om te blijven boeien. Er zitten een paar hele geinige ideetjes in. Wel lukken deze vaak onmogelijke ideeën opvallend makkelijk bij deze crew. Maarja, dat moet je dan maar wegdenken denk ik zo.

Redelijk filmpje dat ondanks enkele geinige momenten mij niet wist te overtuigen helaas. Het is vlot genoeg, maar het lijkt over zowat alles iets te makkelijk te denken.

avatar van umbra

umbra

Vond ik destijds echt wel vette film, maar lijkt nu niets bijzonders, actie-misdaadfilmpje, maar nergens verbluffend, kijkt wel lekker weg, maar allemaal nogal clean en afgeborsteld. Leuk maar niets meer.

avatar van Brabants

Brabants

The Italian Job is een erg gelikte heist film. Alles zit prima in elkaar en er wordt nergens risico genomen. Zo ook niet met de cast die sterk is vertegenwoordigd. Prima film alleen allemaal zo weinig vernieuwend.

avatar van Fransman

Fransman

Lekkere wegkijker, waar ik me wel mee heb vermaakt. Inderdaad, gelikte film, losjes gebaseerd op de iconische film uit 1969 van Peter Collinson, d.w.z. minder het verhaal zelf dan wel elementen uit de filkm van destijds: de verkeerschaos, de mini's, de bankkluizen. Al haalt de film het niveau van zijn voorganger niet. Dat komt mede doordat de verhaallijn niet zo strak in elkaar zit. Door de vele plotwisselingen moet de kijker steeds weer opnieuw beginnen aan een verhaal. Ik vond dat wat vermoeiend.

Goed old Donald Sutherland heeft een klein rolletje in het begin. Jammer dat hij niet in de hele film mag meedoen. Vond het zeker welletjes zo. De opnamen in Venetië zijn altijd een feest voor het oog, zeker zo'n achtervolging met speedboten door de kanalen. Lekker, maar wel erg voorspelbaar.

avatar van Boneka

Boneka

Ik blijf the Italian Job gewoon een ontzettende leuke film vinden. Ik moet 'm dan ook om de zoveel tijd weer eens zien. Van begin tot eind leuk en spannend. Alleen jammer dat Donald zo snel het loodje legt Bij Charlize Theron moet ik steeds denken aan Ashley Judd.

Beeld had wat beter gekund maar onlangs is er een gloednieuwe 4K uitgebracht. Ben benieuwd.

Film 4,0

Beeld blu ray 3,5

Geluid 4,0

avatar van Boneka

Boneka

Opnieuw bekeken nu op 4k. Beeld is aanzienlijk beter. Wel wat donker, maar veel mooier dan de gewone 2k blu ray. Het geluid is niet veranderd. De 4K versie is met Nederlandse ondertiteling.

Beeld 4.5

Geluid 4.0

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Met de release van Beverly hills cop 4 dacht ik nog eens het eerste deel te bekijken maar dan bedacht ik : die zit nog zo fris in mijn hoofd ondanks dat ik deze eeuw nog niet heb herbekeken maar het deuntje, de lacht van Murphy, de humor, die scene in de striptease bar ... dus een andere lichtvoetige actie film en wat ligt hier op de plank ; The Italian job. Een creatieve generiek en dat was het want het vervolg is hapklare brok uit den Aldi. Voorspelbaar in zijn uitkomst, gelukkig geen romantic nevenverhaaltje maar toch op het einde een happy romantic end, plotgericht en een middelmatig in beeld gebrachte kat en muisspel.

avatar van Serpicos

Serpicos

Nergens bevredigend, ondanks de sterrencast en een duidelijk groot budget. Platte boel. En ik was van het origineel al niet de grootste fan.