• 9.400.208 stemmen

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin en Ronny Cox

Releasedatum: 10 augustus 1990

Plot Total Recall

"They stole his mind. Now, he wants it back."

Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Ondank het schitterend script (van boek Philip Dick) raakt de film me niet. Misschien kon een andere cineast er meer een thriller en puzzel van gemaakt hebben. Verhoeven zet het knap in beeld met de special effects en decors, zijn zwarte humor, zijn stripachtig geweld en je kon zo zien dat Stone geboren was voor de rol in Basic instinct. Maar de blockbuster formule neemt de overhand. De jacht op Schwarzenegger is overladen met actie. De vraag of alles nu in scene is gezet door het personage van Schwarzenegger voor hij Douglas Quaid was, verdrinkt in actie. De strijd om de aarde redden, loopt verloren door de actie. Er zat toch zo veel meer in het verhaal en af en toe komt er iets boven water (identiteit, droom vs realiteit, corrupte manipulerende overheid) maar echt bevredigend vond ik dit niet.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1926 berichten

Blijft één van mijn favorieten (echter geen top 10, misschien wordt het weer eens tijd). Dit is voor mij zo'n film die ik gewoon kan blijven kijken. Nu inmiddels zeker 10 x gezien. De actie, het verhaal, Mars, de decors, de sfeer, alles klopt. Met Terminator en Predator het beste wat Arnold gemaakt heeft. En laten dat nu ook 2 absolute persoonlijke favorieten zijn. Verbaas me een klein beetje weer over het gemiddelde, want ik vind dit nog steeds een absoluut meesterwerk van onze eigen Paul Verhoeven, en dan "slechts" een 3,50*). Bij Robocop (toevallig ook van Verhoeven) is dat ook al het geval. Ik heb het idee dat deze films toch wel wat ondergewaardeerd worden hier in Nederland. Wat mis ik de 80's en 90's.

outdated speciale effecten voor de rest blijft het een geweldige film , ondanks het Arnold is die de hoofdrol speelt

selene1974 schreef:

hoezo ondanks dat arnold de hoofdrol speeld,wie had het beter kunnen doen dan.rare opmerking wel vind ik en de effecten voor die tijd zijn juist heel erg goed...misschien had je slecht geslapen....