• 9.218.841 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 20 juli 2017

Plot Dunkirk

"Survival is Victory"

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.

Bij Christopher Nolan:

The 2017 Christopher Nolan Movie May Be a World War II Drama - slashfilm.com

A new report indicates that Nolan’s next film may be a World War II drama inspired by Operation Dynamo, which saw the evacuation of the British Expeditionary Force (BEF) and other Allied troops from the French seaport of Dunkirk in May and June of 1940.

avatar van de grunt

de grunt

Een film over de slag bij Duinkerke, met Tom Hardy in de hoofdrol.. Iets om een jaar intens naar toe te leven. Go Nolan!

avatar van Uier

Uier

• 1986 berichten

In Film > Nieuws > Dunkirk (2017):

In 2017 staat een nieuwe film van Nolan gepland.

Dunkirk (2017)

Een van mijn favoriete genres, afkomstig van een van mijn favoriete regisseurs, met in de hoofdrol een van mijn favoriete acteurs. Ontzettend veel zin in!

In Film > Nieuws > Dunkirk (2017, Christopher Nolan):

De opnames van Dunkirk beginnen maandag (23 mei) in Dunkirk zelf. Regie is van Nolan, DP Hoyte van Hoytema (jeej!) met oa Hardy, Murphy, Branagh en opvallende naam Harry Styles.

Nu lees ik HIER dat er naast 5 weken filmen in Frankrijk ook een maand (!) opnames zullen zijn in Nederland. Is dit slechts een roddel, of weet iemand toevallig meer? Zou erg gaaf zijn!

avatar van comely

comely

Ja Harry Styles (wie???).

Arri

Dat zal vermoedelijk wel kloppen, want 'Netherlands' staat op IMDb ingevoerd bij filming locations.

Ik ben wel benieuwd naar de exactie locatie(s).

Overigens ook een Nederlandse cameraman (Hoyte van Hoytema)

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Kan niet wachten op deze nieuwe Nolan. Lijkt aan alles weer een parel te gaan worden.

Harry Styles... Ben best benieuwd eerlijk gezegd. De verantwoordelijken voor de casting zullen toch ook niet gek zijn?

Arri

Hij maakte blijkbaar veel indruk tijdens meerdere castingsessies. Nolan zal niet met minder dan 'erg goed' akkoord gaan, dus ik ben benieuwd.

Momenteel nog maar 1 bron kunnen vinden wat betreft de opnames in Nederland, nog even afwachten op meer bevestiging dus.

Arri

Met filmlocaties is IMDb meestal wel juist hoor.

Officiële pressrelease van Warner Bros:

Warner Bros. Pictures announced today that principal photography on the epic action thriller “Dunkirk” is underway in Dunkirk, France. Christopher Nolan (“Interstellar,” “Inception,” “The Dark Knight” Trilogy) is directing “Dunkirk” from his own original screenplay, utilizing a mixture of IMAX® and 65mm film to bring the story to the screen. The production will shoot in France, Holland, the UK and Los Angeles.

avatar van brawljeff

brawljeff

Ben benieuwd of we kunnen gaan spotten binnenkort. Ik hou dit topic in de gaten, als het uitkomt en wat te zien valt wil ik wel gaan kijken.

Hier nog een nieuwsbericht:

Oorlogsspektakel vol Hollywoodsterren strijkt neer in Urk | Film | de Volkskrant

Urk faciliteert de wateropnamen van de in juli 2017 in de bioscoop verwachte historische speelfilm van Christopher Nolan (45), regisseur van blockbusters als The Dark Knight en Interstellar. Vanaf maandag staan ruim tweehonderd man crew en zo'n zeventig figuranten per dag paraat. Ook arriveert een filmvloot van vijfentwintig à dertig boten.

avatar van de grunt

de grunt

Wie gaat er mee naar Urk?

avatar van Cikx

Cikx

Indrukwekkende teaser

avatar van Warp

Warp

Teaser ziet er gaaf uit, ik heb er alle vertrouwen in ondanks dat zijn laatste film Interstellar een lichte teleurstelling was.

John Milton

Zelfs op de iPad word ik hier blij van!

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Mwah, de film zal vast weer (erg) goed worden, maar dit is wel met recht een teaser. Niks te zien nog.

Zwolle84 schreef:

Just the way I like it. Ik ben de afgelopen jaren steeds meer overtuigd geraakt dat de trailers van met name de grotere films veel en veel te veel laten zien. Teaser, trailer 1, trailer 2, trailer 3, extended look....

Het liefst zou ik helemaal met trailers stoppen, maar ja. Ik zou ook liever de beheersing willen hebben niet korstjes van wondjes te krabben. No can't do. Met films ben ik gewoon te nieuwsgierig en onderdeel zijn van de buzz is ook leuk. Maar ik houd het bij maximaal één trailer naast de teaser. Ik had mezelf heel wat spoilers en plottwists kunnen besparen als ik sommige trailers niet had gezien. En bij deze weet ik toch zeker dat ik hem ga zien, dus eigenlijk is het kijken van trailers niet nodig.

Maar wél leuk

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Da's waar (hoewel ik nooit een spoiler ben tegengekomen in een trailer), vier trailers per film is me ook te gortig. Alleen is dit wel echt het andere uiterste, hier kan ik niks mee. Dit zou briljant kunnen zijn of de zoveelste afgezaagde soldaatjesfilm, geen idee.

Vanaf 20 juli 2017 in de bioscoop (Warner Bros)

John Milton

Njaah, het is inhoudelijk heel oppervlakkig inderdaad, maar zo is het ook bedoeld: als lekkermakertje.

Maar je krijgt wel wat mee, zou ik zeggen, zoals een vleugje van de sfeer/feel die Nolan aan de film meegeeft (niet glossy, maar grauw en gritty) en het thema/de essentie van de film: een groep soldaten, compleet in het nauw gedreven die geen kant opkunnen terwijl het Duitse leger op ze af komt. Duinkerken ten voeten uit.

Ik denk dat je meer uit die paar beelden kunt afleiden dan je op het eerste gezicht zou denken

avatar van Kondoro

Kondoro

Heel heel heel veel zin in deze. Hardy, Nolan en WWII. Lekker!

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Dat zo'n teaser je al zo enthousiast kan maken. Kan me geen andere film zo snel bedenken waar ik meer zin in heb.

avatar van 606

• 12036 stemmen

Waarom wordt Nederland niet vermeld ? Daar is toch ook erg veel opgenomen. Wel gezegd, Flevoland en Urk.