Recep Ivedik (2008)
Gesproken taal: Turks
Releasedatum: 13 maart 2008
Plot Recep Ivedik
"A Folk Hero"
Wanneer Recep Ivedik (Sahan Gökbakar) een portemonnee vindt, herkent hij op de televisie de eigenaar, een steenrijke touroperator en hotelier. Recep besluit om de portefeuille terug te brengen. Met zijn gammele autootje vertrekt hij van Istanbul naar Antalya. Onderweg ontmoet hij meisjes die autopech hebben, excentrieke vrachtwagenchauffeurs en stevige rockers. Eenmaal in Antalya, mag hij uit dank voor het terugbrengen van de portemonnee voor onbeperkte tijd in het vijfsterrenhotel blijven logeren. In de lobby ontmoet hij zijn jeugdliefde Sibel, maar zij herkent hem helaas niet. Recep doet er alles aan om Sibel opnieuw voor zich te winnen en zijn verblijf in het luxe hotel zorgt dan ook voor veel hilariteit.
Recep İvedik
Güreşçi Kamyoncu
Kamyoncu Halil
kahraman
Typisch het pubiek
he bekir coskun wat doe je hier in een NL forum?
/bc is columnist die alleen maar dit soort bs schrijft
SirHigh
Die kerel is gewoon een tweede "eric cartman".
Schijt aan alles en iedereen en praat zoals die wilt met mensen.
Zulke personages zie je wel vaker, en zulke films zie je ook wel vaker. Maar voor veel mensen blijven zulke films grappig, iedereen zijn eigen smaak.
Maar toch ben ik niet zo'n fan van zulke komedies die al duizend keer hetzelfde zijn.
Mijn stem: *2.0
varan
Na een kwartier uitgezet en letterlijk in de prullebak. Zou bijna zeggen dat het een misdaad zou zijn om het aan iemand anders te geven, tenzij je een top hekel hebt aan die gene.
Hij moet zijn eigen afschieten vieze dikke vette loser. Wat heb ik toch een hekel aan die loser gekregen. Denkt dat ie grappig is, kan amper acteren. Zo gemaakt...echt walgelijk. Ik zag ook ergens een teks van iemand "iq van de mensen die hem hiervoor prijzen, teleurstellend'....nou ik sluit me er 100% bij aan.
Het is maar dat je geen lager cijfer kan geven als 0,5
hollywood king
je hebt echt gelijk, echt gare film, niks aan.
dit weer het bewijs dat turkse films nog steed achterlopen,
alleen Nuri Bilge Ceylan loopt met zijn tijd mee, als je een echte goede turkse film wilt kijken, kijk dan naar uc maymun/ three monkeys of naar uzak
(het zijn drama films dus als je recep ivedik goed vindt niet kijken).
kArIzMa_Movie
(het zijn drama films dus als je recep ivedik goed vindt niet kijken).
hollywood king
veel, comedy is de laagste niveau van films, drama is een van de hoogste niveau´s
Waar heb je het over?Ik vroeg:
Waar heb je het over?Ik vroeg:
je geeft een 4,5 ster voor een gare film als deze, dus als je dit goed vindt, vindt je seriueze films echt niet goed.
kArIzMa_Movie
What the hell? Hoe weet je dat nou? (je bent duidelijk een jonge filmkijker) Dat is wederom geen antwoord op mijn vraag.
En ja, je hebt gelijk. Recep Ivedik is geen serieuze film, dus moet je het ook niet serieus nemen, wat jij wel doet. Als je elke komediefilm serieus gaat bekijken, dan heb je duidelijk nooit een komediefilm gezien.
hollywood king
jawel ik vind comedy films goed (als ze goed zijn, niet in dit geval).
Pistons
Typisch een fim dat gemaakt is om de domme luie akp stemmenden hersenloze lapjesturk aan het lachen te maken.
Het feit dat deze film een kaskraker werd, is een bevestiging van het huidige niveau van de gemiddelde Turk.
Jammer te zien dat de Turkse cinema zo achteruit gaat...of misschien is het wel juist het pubiek wat achteruit gaat ?
Dat AKP op dit moment weer de regioverkiezingen aan het winnen is zegt genoeg over het huidige niveau van intelligentie in het land.
Dit is een film voor die portie van het land, die jammer genoeg steeds groter wordt.
Omdat het toch niet zo'n ahaaabsolute ***film is zoals ik had verwacht zie ik dat ik een alsnog geflatteerde twee sterren heb uitgedeeld.
Maar ach, die gun ik de film maar van harte. Mede omdat ik em zo snel mogelijk van m'n laatste 25 films af wil.
Justice4All
Niets aan...
En kan je mij vertellen waarom het niets aan is? Zou wel op z'n plaats zijn. Iedereen kan 1 of 2 woordjes tikken.
lamalord
Slechte acteerprestatie van Sahan Gökbakar die probeert grappig te zijn. De humor in de film is zeer slecht. Vloeken, schoppen, slaan en doen wat je wilt is GEEN humor, en het word nog saaier als hij precies niets anders doet.
Meister
Waar heb jij het in hemelsnaam over??
Daarom zijn zeker 80% van alle films drama....
Het moeilijkste is mensen aan het lachen krijgen, bedenk jij maar is 1 uur lang grappen waar mensen om kunnen lachen, Drama is standaard het heeft met bedrog, dood, liefde blabla etc.
elke drama film komt op hetzelfde neer maar dan anders gespeelt.
Ik bedenk zo 20 scripts voor hele films, drama en dan ook nog die soort films waar mensen zoals jij bij huilen.
Je praat alsof jij bepaald wat een film hoog of laag maakt, in de toekomst ken je ook zeggen IK VIND comedy niks of laag enzo.
Ik vind juist drama laag, het is simpel en het trekt zwakke mensen aan die in een fantasiewereld leven.
Drama is het makkelijkst te produceren...
Nouja afgeleid maar je opmerking irriteerde me zo erg, ontopic leuke film
Lúthien
Laten we eerlijk zijn. Gescheld en lomp gedrag is typisch Turkse humor. Ik kon er soms om lachen omdat sommige gedragingen gewoon bekend voor komen van mensen die je in het echt ook kent. Gedragingen dan of sommige opmerkingen, gelukkig ken ik niemand exactly like him. God forbid zeg. Maar voor het overige was het gewoon een domme film, weet niet wat ik er anders van moet maken. Over de top. Oninteressante verhaallijn. Gewoon niets wat een film tot een film maakt. Wat me voornamelijk irriteert is dat Turken massaal deze film toejuichen en dit helemaal geweldig vinden. Alsof we terug zijn in de vroegere jaren dat men nog geen tv kende en bij elkaar schoof om een glimp op te vangen van de nieuwste technologie: De televisie, tadadadadammm. Seriously. Doe normaal.
Arbiter
Flauwe grappen, heel soms leuk het heeft niks te maken met Turks humor maar de regisseur is gewoon slecht.
sammieTR
Ik kijk films voor mijn werk (wat een weelde) van dama tot horror etc etc maar deze film is fantastisch en deel 2 is ook lachen !!!
RickZ
Turkse komedie over de botte ruziemaker, vooral het eerste deel is sterk met vele hilarische grappen, daarna wordt het wat meer standaard.
Aardig maar niet goed.
Aan Gökbakar ligt het niet echt. De Turkse komiek kent een geinige lichaamstaal maar weet vooral te imponeren met zijn scheldgedrag.
Het eerste half uur zit er genoeg vaart en prettige visualiteit in de film om de humor in balans te houden, het laatste uur helaas niet. Dat zit hem voornamelijk in een aantal flauwe scènes alsmede het clichématige verhaaltje.
Redelijk.
strawberry09
Ik vond deze deel toch het beste de andere twee sloegen op niets!
En Sibel en Sibel haar moeder waren gewoon de grappigste!Recep viel wel mee maar toch een goeie 3 waard!
_Casper_
Of je deze film leuk gaat vinden zal erg afhangen van het feit of je deze ''soort'' humor leuk vind.
De film gaat over een grote vent met harige armen die niet al te intelligent is en er lekker op los vloekt, scheet, en alles zegt wat hij denkt en de meest gekke dingen meemaakt (maar wel ''goed'' is in zn hart)
ik heb er erg om moeten lachen en vond het leuk om te zien, verhaal was simpel maar de humor leuk en het zakte nergens in.. En heb er van het begin tot het eind van genoten
Leuke film 3.5*!

Recep Ivedik 3
2010

Recep Ivedik 2
2009

Fan van 'The Night Agent'? Vanaf vandaag is het derde seizoen te zien op Netflix

‘Prometheus’ schiet binnen enkele dagen de Netflix Top 10 in

Welke tien series worden op dit moment goed bekeken op Netflix?

Mis deze misdaadthriller niet op Prime Video: '56 Days' nu te streamen

Ayla: The Daughter of War