• 9.500.106 stemmen

Met onder meer: Robin Williams, Kirsten Dunst en Bonnie Hunt

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 29 februari 1996

Plot Jumanji

"Roll the dice and unleash the excitement!"

Alan Parrish ontdekt Jumanji, een mysterieus en reuzespannend spel. Wanneer Alan het samen met zijn vriendinnetje Sarah gaat spelen, ontdekt hij, te laat, dat het spel bovennatuurlijke krachten heeft. Door een ongelukkige worp van de dobbelstenen wordt hij de jungle van Jumanji ingezogen. Daar blijft hij 26 jaar lang opgesloten tot hij door twee nietsvermoedende kinderen wordt bevrijd. Samen met Judy en Peter moeten de inmiddels volwassen geworden Alan en Sarah het spel uitspelen.

Alan Parrish

Carol Anne Parrish

avatar van blurp194

blurp194

Jumanji.

Een film met Williams en Dunst er in die ik nog niet gezien had. Hoog tijd om dat maar eens in te halen.

En algauw schoot me weer te binnen waarom ik deze indertijd overgeslagen had. Bebe Neuwirth - indertijd in de ene serie na de andere, en dan nog een heleboel films ook. Bultjes kreeg ik van dat mens, bah - het is me nooit erg duidelijk geworden waarom, maar alles aan haar irriteerde me. Ondertussen al ruim twintig jaar niks meer van gezien gelukkig - en één filmpje hield ik nog net wel uit, al irriteerde ze me wel nog steeds.

Maarja, Williams dan. Toch wel een van de beste acteurs ooit, en hij zet hier ook nog weer eens een van zijn mooiste rollen neer. Dat redt de film, want verder vond ik er maar weinig positiefs aan - de centrale gimmick, het plot device met het spel beviel me niet zo heel goed, en zeker te dun om een hele film aan op te hangen. En ook de cinematografie - nog niet eens zozeer de cgi en vergelijkbaar effectengerammel. Niet dat dat nou goed is, maar het is vooral het gebrek aan aansprekend beeld, niet een loszittend pixeltje hier of daar.

De remake/reboot/quelquel ligt ook nog ergens klaar, maar eens zien hoe dat valt in vergelijking. Niet dat Dwayne Johnson ook maar in de verte tegen Williams op kan, daar stel ik me niks van voor. Maar wellicht dat de beelden beter zijn.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Deze film als kind meerdere keren gezien. Was nu toevallig weer op tv. Wat best wel iets groots in de tijd. Kwam volgens mij vooral door de special effects... Nu 30 jaar later ben je beter gewend. Maar toch weer eens zitten kijken en in herinnerde me ook weer waar ik me destijds een beetje aan ergerde... Iedere keer dat er gegooid word je aan gevallen door iets uit de jungle.... maar gooi dan wat sneller achter elkaar. Dat is het spel zo afgelopen. Nee na iedere gooi gaan ze zitten wachten hoe ze aangevallen worden. Gooi gewoon achter elkaar dan heb je het in een minuut uitgespeeld. En wat is dat voor en stom spel waarbij alleen ellende tevoorschijn komt. Dat speel je toch geen 2e keer......

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Jumanji: een bekende jeugdfilm die ik in mijn jeugd gemist heb. Enkele jaren geleden heb ik wel met veel plezier de remakes met Dwayne Johnson & co gekeken. Nu deze maar eens samen met de kinderen opgezet.

En het viel me alleszins mee. Vooral omdat de film gedurfd veel gebruik maakt van computereffecten en het kan er allemaal nog best mee door. Er zijn nieuwere films die veel meer gedateerd ogen dan deze!

Inhoudelijk is het me allemaal wat te oppervlakkig en iets meer humor had gemogen (nu is met name de agent in zijn auto comic relief). Maar zeker wel een leuke familiefilm.

avatar van Ralf81

Ralf81

Leuke film waar ik vroeger als kind wel stukken van gezien had, maar nooit helemaal. Nu, 30 jaar, met mijn eigen kinderen gekeken. Jumanji blijft een boeiende en verrassende film, komisch maar soms ook een beetje eng. De special effects zijn hier en daar zeker zichtbaar, maar dat doet niets af aan de beleving. En leuke karakters, zoals Carl met zijn politieauto en de jager. Dus ook in deze tijd zeker nog het bekijken waard!