• 9.218.597 stemmen

Geregisseerd door: Ringo Lam

Met onder meer: Chow Yun-fat, Tony Ka Fai Leung en William Ho Ka-Kui

Gesproken taal: Kantonees

Plot Gam Yuk Fung Wan

Lo Ka Yiu is een eenvoudige zakenman die onschuldig de gevangenis in moet. Hij raakt bevriend met de coole Ching en dat is ook nodig om aan de grillen van de brute bewakers te ontkomen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van YuLaw16

YuLaw16

UITSTEKENDE gevangenis drama. Chow yun fat is cool, en niet een beetje cool, heel cool (H)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Saaie film.

Er gebeurt echt helemaal niks in deze film, gaat ook nergens over, die Yun Fat loopt er ook maar bij alsof het hem geen reet kan schelen.

Nee dit was niet zo'n succes, Chow Yun Fat kan beter.

Die Ringo Lam zou het nooit winnen van John Woo.

1* voor sommige vechtscenes

avatar van james_cameron

Sympathiek maar nogal knullig en saai gevangenisdrama. Chow Yun-Fat is goed in een vroege rol, maar de rest van de cast is weinig charismatisch. Het verhaaltje is dun en het camerawerk weinig interessant. Duidelijk geen oosterse Shawshank Redemption.

avatar van Mescaline

Mescaline

Vond de film maar saai alleen het einde was wel om te doen en dat chinese geleuter wordt je soms echt ziek van maar ja een 1,5 omdat het slot wel aardig was..

avatar van FillumGek

FillumGek

'Prison on Fire' klinkt behoorlijk spectaculair, de film is dat echter niet. Er wordt af en toe gevochten, en de bewakers zijn weer lekker tough. Allemaal lekker standaard en Chow Yun-Fat maakte het verschil. Vind hem een leuk acteur, zeker in zijn jongere jaren. Hij zorgde voor een aantal komische scenes.

Voor de rest standaard en voorspelbaar en nauwelijks iets toevoegend.

avatar van asheng

asheng

met name in de latrine kon ik erg om hem lachen voor de rest een aardige film. niet echt spectacutair, maar wist me goed te vermaken van begin tot eind.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

FillumGek schreef:

Voor de rest standaard en voorspelbaar en nauwelijks iets toevoegend.

Dat vat het allemaal wel samen ja, op twee fraaie scénes na een behoorlijk sensatieloos gebeuren maar toch zeker niet slecht.
Het massale gevecht buiten en aan het einde in de cel waren best gaaf.

Verder een heel standaard en luchtig gevangenis drama met een Yun-Fat die het nog tot een leuk geheel weet te maken.
Geen vervelende zit en qua prijs/kwaliteit verhouding zit het wel goed, voor 1euro meegenomen

avatar van 606

• 12035 stemmen

Leuke film en alweer een sterke Yun-Fat Chow.

verhaal is wat standaard maar sommige scenes waren goed.

3,5 ster

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Chow is een held. Toffe peer, ongelofelijk sympathieke uitstraling ook altijd. Zo'n scène met zijn zoontje of even later een 'schreeuw'scène met de gevangenisbaas. Erg grappig en altijd innemend. Een beetje (te) lange film, maar de uitsmijter mag er wezen. Goede chemistry tussen Chow en Leung ook.

Vind Chow eigenlijk meestal wat the papperig/patserig om echt veel uitstraling te hebben. Nooit echt begrepen waarom hij zo hot is in Azië. Al heeft hij af en toe ook wel z'n betere momenten.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Onderhond schreef:

Hij (glim)lacht schattig

avatar van dominion

dominion

Weer een zeer goede Actie Thriller met Chow Yun Fat.

Hij is ook een van mijn favoriete Chinese acteurs samen met Donny Yen.
Full Contact was ook erg geslaagd en Ringo Lam is ook zeker niet slecht in het Heroic Bloodshed genre.
Soms werd er ook erg sterk in geacteerd.

De actie is in deze film ook wel erg hard bijvoorbeeld toen iemands oor werd afgebeten.
De film is ook verre van saai en geeft ook goed weer van hoe het in de gevangenis is.
Echt een van de beste gevangenis films in mijn ogen.

Echt een meesterlijke film.

5,0

avatar van gauke

gauke

Verhaal over vriendschap met ontroerende en gevoelige scènes in sterke, geloofwaardige, realistische, harde, grimmige en gewelddadige gevangenisfilm. Vooral Chow Yun-Fat en Tony Leung zetten hun rol intens en met overtuiging neer.

avatar van Insignificance

Insignificance

Bajesdrama met een kers op het taartje. Over vriendschap die toeneemt naarmate de naïeve Yiu meer en meer in de problemen komt met de aanwezige triade. Het voorstellen van de arme schlemiel is aan de sentimentele kant, maar wanneer Chow Yun-fat, die zich lekker mag aanstellen, de film binnen komt strompelen krijgt het via onder meer een geinige toilet scène meteen wat meer kleur.

De zelfmoordpoging komt eigenlijk net iets te plotseling, maar de twee weten wel wat sympathie op te roepen. Iets dat een beetje blijft dobberen in het tweede deel, waar na een tijdssprong Officer Scarface een meer prominente rol krijgt. Het dreigt daar wat weg te zakken in obligaat gevangenisgedoe, maar Lam duwt het langzaam richting een spetterend kookpunt, dat het alsnog de moeite waard maakt.

Redelijk.

Op de één of andere manier slaag ik er toch vaak in de meest bekende (lokale) film van een HK regisseur niet gezien te hebben. Zo ook deze Prison on Fire, toch een befaamde Lam. Geen idee waarom hij nooit eerder (op een goed moment) mijn pad gekruisd had, maar dat probleem is in ieder geval weer verholpen.

Ik blijf erbij dat Fat een nogal beperkte acteur is, maar voor rollen als deze is hij wel geschikt. Hij heeft inderdaad een nogal gezellige uitstraling, maar dat maakt hem wat minder geschikt voor een hoop stoere rollen (waar hij toch wel bekend mee geworden is). Voor films als deze vlot het beter.

Toch vind ik het raar dat niemand hier over Tony Leung Ka Fai praat. Hij is toch het hoofdpersonage en doet echt niet onder. Het is de leuke band tussen de twee die deze film weet te redden, want verder is het een redelijk typisch gevangenis dramatje, met wat relletjes, groepjes en een aantal gevechten.

Die zijn op het eind van de film wat bloederiger dan normaal, 't is uiteraard een Lam film. Eerste uur is jammer genoeg net iets te flauw, maar op het eind wordt dat wel weer goedgemaakt. Een superfilm is het zeker niet, maar dat zijn de meeste Lam films niet. Wel redelijke filler.

avatar van Metalfist

Metalfist

Fijne vroege Ringo Lam film

Ik vind het altijd wel leuk om een regisseur de overstap naar een ander land te zien maken, maar in het geval van Aziatische regisseurs lijkt dat meestal mis te lopen. Je hebt natuurlijk uitzonderingen zoals Hark Tsui, al is diens Knock Off zijn oeuvre onwaardig, maar in het geval van Ringo Lam lijkt het erop alsof zijn Hollywood werk interessanter was dan het werk in zijn moederland. Met bijvoorbeeld Twin Dragons, in co-regie met de hierboven genoemde Tsui, kon ik in ieder geval niet bijzonder veel. Prison on Fire had ik dan ook vooral aangeschaft vanwege Chow Yun-Fat.

Lange tijd lijkt dit een interessant filmpje te zijn, maar wel eentje dat het platgetreden pad van de gevangenisfilm volgt. Een man die wegens een stom ongeluk in de gevangenis terecht komt, daar een doorn in het oog wordt van een aantal bendes terwijl de sadistische bewaker(s) geen klop uitvoeren om hem te beschermen en hij kan enkel maar rekenen op een medegevangene bij wie een wederzijdse sympathie is ontstaan. Het is een plotlijn zoals zovelen, maar Lam weet zich vooral naar het einde toe te laten gelden. De onderlinge confrontaties zijn sowieso wel leuk, maar het gevecht in de cel tussen Micky, Ching en Yiu is toch wel het hoogtepunt. Het is een scène die lekker lang duurt en Lam bouwt het in ieder geval heerlijk op. Natuurlijk net wat over the top om geloofwaardig te zijn (de keren dat iemand met zijn rug op een stalen bar terecht komt zijn niet te tellen), maar ik vergeef het Lam met graagte. Schijnt ook nog een vervolg op zijn onder de ronkende titel Prison on Fire II. Dat lijkt me dan weer teveel van het goede maar bon, wie weet stoot ik daar ook nog wel eens op.

En het is bovendien opnieuw met Chow Yun-Fat en dan schaf ik dat waarschijnlijk toch weer blind aan. Blijf het toch een erg vreemde acteur vinden trouwens. Op zich mist hij de uitstraling die het soort personages waar hij bekend mee is geraakt zou moeten hebben, maar hij geraakt er altijd mee weg. Ook hier weet hij een goede balans te houden tussen aantal vermakelijke knokscènes en ook nog een dosis humor. Goede rol ook nog van Tony Ka Fai Leung, niet te verwarren met die andere Tony Leung uit onder andere Infernal Affairs, die een leuk duo vormt met Fat. Misschien ietwat geforceerd in de meer dramatische scènes, daar is Fat toch beter in, maar verder weinig op aan te merken.

Fijn! Ringo Lam heeft wel wat vermakelijke Jean-Claude Van Damme nonsens op zijn naam staan, vind zelfs In Hell als gevangenisfilm nog net een tikkeltje beter dan deze Prison on Fire, maar tof om te zien dat zijn vroeger werk ook een zeker niveau bereikt. Moet maar eens wat meer op zoek gaan naar de rest van zijn oeuvre.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima gevangenisfilm met goede gevechten. Redelijk verhaal.