• 9.218.769 stemmen

Met onder meer: Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan en Jan Decleir

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 21 mei 2015

Plot De Surprise

De excentrieke multimiljonair Jacob de With sluit een overeenkomst om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee op elkaar verliefd worden, willen ze onder de deal uit en raken ze in grote problemen.

Anne de Koning

Jacob van Zuylen de With

Cornald Muller

Security Van Zuylen Foundation

Marissa de la Rue

Bij Mike van Diem:

Karakter-regisseur werkt aan romantische komedie | nu.nl/film

Plot:

De film vertelt over een excentrieke multimiljonair die een overeenkomst sluit om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen.

Zie ook: Mike van Diem en Joram Lursen krijgen steun Filmfonds | Neerlands Filmdoek | NLfilmdoek.nl

Ik heb vernomen dat Mike van Diem in april zijn nieuwste film gaat draaien.

Merkwaardig dat juist hij een romantische komedie gaat maken, maar goed, fijn dat hij eindelijk weer eens een film gaat maken. Dat werd tijd!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Dat is de film The Surprise dan met Jeroen van Koningsbrugge en Jan Decleir.

Meer info: N279 Entertainment - n279entertainment.com

De Surprise - IMDb

De eerste draaidagen zitten er volgens mij op.

avatar van Quido

Quido

HOOFDROLLEN VOOR VERBAAN EN VAN KONINGSBRUGGE IN DE SURPRISE

Acteurs Georgina Verbaan (Hartenstraat) en Jeroen van Koningsbrugge (Hemel op Aarde) spelen de hoofdrollen in de film De Surprise van Mike van Diem (Karakter), de enige Nederlandse regisseur met twee Oscars. Al eerder was bekend geworden dat Jan Decleir (Karakter) een sleutelrol vervult.

Van Koningsbrugge kruipt in de huid van de excentrieke multimiljonair Jacob die een overeenkomst sluit om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Dan wordt hij verliefd op de jonge Anne, een rol van Georgina Verbaan, die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit willen, raken ze in grote problemen.

Het originele verhaal van De Surprise is geïnspireerd op een kort verhaal van Belcampo. Karen van Holst Pellekaan (Loenatik, Te Gek) schreef met Mike van Diem de storyline. De filmopnames zijn in volle gang en vinden plaats in België, Duitsland en Ierland. De Surprise draait volgend jaar in de bioscopen. (persbericht)

Georgina, leuk!

En dacht dat Mieke de Jong ook had meegeschreven?

De Surprise is geïnspireerd op een kortverhaal van Belcampo.

Vanaf 22 januari 2015 in de bioscoop (A-film)

kappeuter schreef:

Vanaf 22 januari 2015 in de bioscoop (A-film)

Update: release verplaatst naar 28 mei

avatar van Tripler

Tripler

Het gegeven is zeker niet origineel.

Hopelijk is de behandeling ervan dat wel!

Ik zie in ieder geval uit naar 'de nieuwe van Diem'!

avatar van de grunt

de grunt

Eindelijk weer nieuw werk van Jan Decleir, die hoofdzakelijk in de theaters staat

Een meesterlijk acteur.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Goed is Mike van Diem. Slecht zijn Georgina Verbaan en Jeroen van hihihahoho in ėėn film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Donkerwoud schreef:

Slecht zijn Georgina Verbaan en Jeroen van hihihahoho in ėėn film.

Die twee hebben zich toch ondertussen al ruimschoots bewezen?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Eerlijk is eerlijk, ze zijn allebei minder irritant dan ze ooit waren. Minder irritant, maar dus niet specifiek een reden om erheen te gaan.

Trailer geplaatst

Idee doet een beetje aan als The Game in romkom vorm. Jammer dat het zo luchtig is.

Charmante trailer wel.

avatar van Tanita

Tanita

Ik dacht eerst dat het Jacob Derwig was...

avatar van Quentin

Quentin

Vreemde trailer, kan er niks mee.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Is het nu De Surprais of De Suprieze?

avatar van Wouter

Dat laatste.

avatar van soom

soom

Jaaa. Jeroen, ik houd van hem. Of ik nu wel of niet zijn achternaam verkeerd schrijf.. Georgina is ook heel erg leuk. Wat een mooie gedachte eigenlijk. Dat je een overeenkomst kunt sluiten om naar de andere wereld te kunnen vertrekken. Dat is met recht een vreemde, ironische gedachte, tegelijkertijd droefgeestig maar ook zo mooi. Mooi naar het scherm vertaald. Jeroen en Georgina dus: Wauw. Ik zag hem in Enschede Wit Licht zingen, op het plein staand, mooi prachtig! Acteren kan deze vent dan ook zeer. Hij doet gewoon iets met mijn gevoelens... Het was adembenemend. De twist was grappig, de humor van een buitenaards goede kwaliteit. Een Parel van jewelste, ik zat helemaal in mijn element, werd volledig meegezogen.

avatar van bjerik76

bjerik76

trailer ziet er wel goed uit

avatar van Awasiku

Awasiku

lijkt mij een leuke film...de trailer ziet er in ieder geval goed uit .

avatar van cor1946

cor1946

Ben een beetje uitgekeken op die van Koningsbrugge. Ziet die kop te veel en dat irriteert me.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Klinkt als een vermakelijk, ietwat on-nederlands fantasy concept (dus leuk).

Hier kun je zo een remake van maken met Adam Sandler.

avatar van Gish

Gish

avatar van 606

• 12035 stemmen

cor1946 schreef:

Dan kijk je niet he, ieder zijn ding

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik ben niet zo van de Nederlandse films, maar deze lijkt mij zeer leuk te gaan worden.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Leuke film en zeker niet zo voorspelbaar als velen zullen denken. JvK speelt zijn rol zeker in het begin erg leuk.

Dit inderdaad.