• 9.218.623 stemmen

De Droom van de Jeugd (2023)

1 seizoen
3,71 21 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: Childhood Dreams

Status: Terugkerende show

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Marnie Blok en Bram Schouw

Met onder meer: Mark Rietman, Tamar van den Dop en Peter Paul Muller

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: woensdag 7 juni 2023

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Droom van de Jeugd

Over een tijdsbestek van vele decennia worden de familieverhoudingen van de van oorsprong katholieke familie Wander blootgelegd. Een normaal gezin dat gebukt gaat onder een groot geheim, dat als vergif door meerdere generaties heen sijpelt. De familie wordt van de jaren zestig tot in het heden gevolgd, waarbij tevens verschillende historische gebeurtenissen en maatschappelijke bewegingen voorbijkomen. De verhouding tussen de vier kinderen komt op scherp te staan als iedere generatie hun vrijheid en identiteit moet bevechten.

logo tmdbimage

Meningen over De Droom van de Jeugd

eldorado

zondag 11 juni 2023
De Droom van de Jeugd seizoen 1 Onderhoudende dramaserie. Naarmate de personages ouder worden , worden deze door andere acteurs gespeeld. Dit wordt niet overal helemaal geloofwaardig opgepakt Had meer ingezeten.

RazendeRoeland

woensdag 14 juni 2023
De Droom van de Jeugd seizoen 1 Deze serie heeft me positief verrast. Een mooie vertelling over meerdere generaties uit 1 familie. Het tijdsbeeld van elke aflevering wordt prachtig verbeeld en komt mij heel herkenbaar voor. Mede omdat ik vrijwel elk jaar dat per aflevering wordt behandeld zelf bewust heb meegemaakt. De serie vondt ik dusdanig pakkend dat ik deze in 3 avonden heb bekeken. Een prima cast en pakkend verhaal. Zeker 4 sterren waard.