• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: Louise Penny

Met onder meer: Alfred Molina, Max Laferriere en Rossif Sutherland

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 2 december 2022

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Three Pines

Hoofdinspecteur Armand Gamache van de Sûreté du Québec wordt ingeschakeld om een ​​meervoudige moordzaak te onderzoeken in het idyllische stadje Three Pines, waar alles doodgewoon lijkt. Hij is een man die dingen ziet die anderen niet zien: het mysterieuze in het alledaagse en het kwade in het ogenschijnlijk gewone. Terwijl hij de golf van moorden onderzoekt, ontdekt hij de geheimen van het stadje, maar wordt hij ook geconfronteerd met zijn eigen verleden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Young Peter Morrow

Meningen over Three Pines

Suitehome

woensdag 1 februari 2023
Three Pines seizoen 1 Three Pines (opgenomen in Saint-Armand, Quebec) is een pittoresk dorpje in Canada. De verhalen van inspecteur Armand Gamache komen uit de koker van auteur Louise Penny. We kijken naar een rasechte whodunit. In vier dubbelafleveringen wordt telkens een misdrijf opgelost. Rode draad in alle acht afleveringen vormt de verdwijningszaak van de inheemse Blue Two-Rivers. Gamache, een uitstekende Alfred Molina, doet denken aan superspeurneuzen als Maigret, Jessica Fletcher en Dalgliesh. Gamache is empathisch, geeft goede raad, heeft geen complexen (behalve nare dromen over de verdwijningszaak, of is het een zesde zintuig?), een fijne relatie met zijn vrouw en het hart op de goede plaats. Zoals Karen Pirie; heel gewoon, toch bijzonder. De eerste dubbelaflevering in een winters 'kerstig' Three Pines is meteen de beste. Maar ondanks kleine referenties aan Twin Peaks, kan Three Pines dit hoge niveau niet vasthouden. De Inuit en Kainai First Nation-acteurs vormen samen met het vermissingsverhaal een mooie hommage aan de inheemse Canadese bevolking. Voor mij iets te braaf, maar hou je van Britse whodunits, en een solide verhaal dat sfeervol in beeld wordt gebracht, dan word je op je wenken bediend.
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

zaterdag 28 september 2024
Three Pines seizoen 1
Suitehome schreef:
Gamache is empathisch, geeft goede raad, heeft geen complexen (behalve nare dromen over de verdwijningszaak, of is het een zesde zintuig?).
Ik heb niks toe te voegen aan jouw recensie. Fijne serie met een uitmuntende Alfred Molina, maar het blijft inderdaad net iets te braaf. Wel wil ik kwijt dat Gamache zelf getraumatiseerd is door zijn eigen rol in de dood van zijn ouders. De serie gaat heel erg over verantwoordelijkheid nemen voor dingen die misschien niet bewust zijn gedaan, maar waar personages rekenschap voor moeten afleggen om verder te kunnen. De koortsdromen van Gamache vormen een soort overlap tussen zijn trauma over dat auto-ongeluk en zijn eigen onmacht om de zaak rond Blue Two-Rivers op te lossen. In die zin wil ik 't zelfs doortrekken dat 'Three Pines' óók gaat over de schuldvraag van witte Canadezen t.a.v. de omgang met de inheemse bevolking. Zowel in het verleden als de huidige misstanden in reservaten.