• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: Katharina Eyssen

Met onder meer: Devrim Lingnau, Philip Froissant en Raymond Tarabay

Oorspronkelijke taal: Duits

Release datum: donderdag 29 september 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Die Kaiserin

De rebelse jonge keizerin Elisabeth von Wittelsbach, oftewel Sisi, die prinses van Beieren is, reist af naar het Weense hof, omdat Franz Josef, keizer van Oostenrijk-Hongarije, met haar zus gaat trouwen. Ze worden echter verliefd op elkaar. In het Oostenrijk van de negentiende eeuw staat deze liefde tussen de passievolle en opstandige jonge keizerin en de nog ervaren keizer onder druk door intriges en machtsstrijd aan het Weense hof. Ze worden zo geconfronteerd met een hof vol beperkingen, een machtsstrijd en ongelooflijk veel machtsspelletjes.

Acteurs en Actrices

Archduke Franz Karl of Austria

Meningen over Die Kaiserin

Fransman

donderdag 26 december 2024
Die Kaiserin seizoen 2 Ook in dit tweede seizoen zijn de historische feiten en personen hooguit de achtergrond voor voor van alles en nog wat aan verhalen en intriges. Er wordt lustig op los gefantaseerd. In deze zes delen speelt een geheimzinnige hofdame die plotseling verdwijnt en de naderende oorlog met Frankrijk en Sardinië over de Italiaanse provincies van Oostenrijk, een grote rol. De achtergrond is de Italiaanse strijd voor eenwording en veel Italiaanse gebieden behoren tot dan toe aan Oostenrijk: Lombardije, Modena, Toscane, Parma. Die strijd is wel interessant en de feiten kloppen wel. Ook de broer van de keizer, Maximiliaan speelt een belangrijke rol, evenals als Maria, de zuster van Elisabeth. Ik vond deze zes afleveringen beter te verteren dan het eerste seizoen. Devrim Lingnau, die Elisabeth speelt is een schoonheid en lijkt zelfs wel enigszins op het origineel, hetgeen niet geldt voor de jonge Frans-Jozef. De serie eindigt zodanig dat er een nieuwe seizoen aan vastgeplakt kan worden.