• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: Jon Favreau en Michael Gunton

Met onder meer: David Attenborough

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 23 mei 2022

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Apple TV+ Bekijk via Apple TV+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Prehistoric Planet

In deze vijfdelige natuurdocumentaire zie je hoe dinosaurussen 66 miljoen jaar geleden over de aarde heersten. In tegenstelling tot films als Jurassic World geeft deze documentaire een zo realistisch mogelijk beeld van het leven van dinosaurussen. Zo zie je bijvoorbeeld hoe een T-Rex met zijn jonkies omgaat. Het is eigenlijk een nieuwe versie van de serie Walking with dinosaurs, maar dan met veel betere effecten van blockbusterniveau.

Acteurs en Actrices

Narrator (stemrol)

Meningen over Prehistoric Planet

avatar van james_cameron

maandag 11 juli 2022
Prehistoric Planet seizoen 1 Een soort omgepimpte versie van de BBC-reeks Walking With Dinosaurs, aangepast naar de special effects-eisen van deze tijd en geproduceerd door Jon Favreau. De fraaie voice-over van David Attenborough krikt het niveau nog wat verder op. Visueel valt er weinig op de vijfdelige serie aan te merken, maar inhoudelijk is het helaas wel nogal gewoontjes. De structuur van de afleveringen wijkt feitelijk amper af van, pak 'm beet, de serie Planet Earth. Op gegeven moment heb je het idee naar het dagelijkse leven van echte dieren te kijken, ondanks de aanwezigheid van dinosaurussen. De wow-factor ontbreekt dan een beetje. Maar goed, wellicht is dat dan wel weer de grootste prestatie van de serie...
avatar van The Oceanic Six

maandag 15 augustus 2022
Prehistoric Planet seizoen 1 Ik hou van dino's, sinds ik kind was al onder de indruk van dankzij Jurassic Park en het vele dino-speelgoed uit de early 90's. Deze docureeks is visueel en qua designs ontzettend knap gemaakt en de stem van de fantastische David Attenborough blijft legendarisch en rustgevend, maar inhoudelijk toont dit niet zo veel nieuws en lijkt het best wel op reguliere natuurseries, maar ipv een leeuw en een poema doen nu wat grotere beesten jagen, eten, slapen en jonkies opvoeden. Eigenlijk kan de serie er niks aan doen, maar ik heb teveel van dit soort docu's gezien om nog helemaal weggeblazen te worden. 3,5*