• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: Jill Robertson

Met onder meer: Bertie Carvel, Carlyss Peer en Jeremy Irvine

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 4 november 2021

Eerst uitgezonden op: Channel 5 (Verenigd Koninkrijk)

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dalgliesh

Januari 1975. Inspecteur Dalgliesh wordt naar de verpleegschool Nightingale House gestuurd om de dood van Heather Pearce te onderzoeken die vergiftigd is. Dalgliesh denkt dat er schoonmaakmiddel in de melk werd gedaan. De volgende ochtend probeert verpleegster Dakers te vluchten, maar ze wordt gevat. Ze bekent dat ze ooit tien pond had gestolen en dat Pearce haar daarmee chanteerde. Verpleegster Fallon, die herstelt van ziekte in het ziekenhuis ter plaatse, ontkent eerst dat ze teruggekeerd is naar Nightingale House de ochtend van Pearce haar dood, maar geeft later toch toe dat ze het wel deed, om persoonlijke brieven op te halen. Die nacht wordt Fallon dood gevonden in haar bed…

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Dalgliesh

Movsin

zaterdag 27 januari 2024
Dalgliesh seizoen 2 Zag seizoen 1 nog niet maar jaargang 2 viel zeer goed mee. Aldus een goede tot zeer goede politieserie met een innemende, maar zeker ook afstand houdende hoofdinspecteur. Klassiek maar ook keurig ineengestoken, spannend en met doorgaans aanvaardbare personages en motieven. Vooral afleveringen 5 en 6 van dit seizoen konden bekoren. Inzonderheid omdat ze de vinger leggen op bepaalde wantoestanden die kunnen ontstaan bij de vervolging en bestraffing van een dader, "met zekere relaties" en ook wel omdat de innerlijke gemoedstoestand van onze Dalgliesh even zijn terughoudendheid voorzichtig van zich aflegt. Aldus nog een psychologisch tintje in het slot.