• 9.218.841 stemmen

Fate: The Winx Saga (2021-2022)

2 seizoenen

Ontwikkeld door: Brian Young en Iginio Straffi

Met onder meer: Abigail Cowen, Danny Griffin en Hannah van der Westhuysen

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 22 januari 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fate: The Winx Saga

Fate: The Winx Saga is een coming-of-age verhaal over vijf feeën die op het magische internaat Alfea in de 'Otherworld' leren hoe ze hun krachten kunnen beheersen. Ondertussen ontdekken ze ook nog eens hoe ze moeten omgaan met liefde, rivaliteit en de monsters die een bedreiging voor hun bestaan vormen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Fate: The Winx Saga

avatar van tommykonijn

tommykonijn

vrijdag 10 september 2021
Fate: The Winx Saga seizoen 1 Bekeken uit nieuwsgierigheid en vanwege de kleine hoeveelheid afleveringen. De animatieserie, en als ik het me goed herinner dan vooral het eerste seizoen, was voor mij als kind best een guilty pleasure. Ik was wel benieuwd wat Netflix ermee zou doen door die serie als uitgangspunt te nemen er een meer volwassen sausje overheen te gieten. Het resultaat is een wat wisselvallig product. De toon schommelt een beetje alle kanten op, want het ene moment is het vrij bloederig en 'hard', terwijl het op andere momenten aandoet als een matige tienersoap. De overeenkomsten met Harry Potter zijn talrijk, maar had dan gelijk een voorbeeld aan die films genomen, want voor de opbouw van de wereld wordt veel te weinig tijd vrijgemaakt. Het is allemaal iets te vanzelfsprekend en nonchalant. Zo vroeg ik me oprecht af wat die feeën nou daadwerkelijk leren daar. Je ziet ze eigenlijk enkel hun kunstjes demonstreren in een klaslokaal, maar van onderwijs lijkt vrij weinig sprake. De grootste ergernis is echter dat Netflix op een Woke-missie lijkt met deze serie. Te pas en te onpas zitten er politiek-georiënteerde verwijzingen in het script. Volledig misplaatst in een fantasyserie als deze die zich met zó veel andere dingen zou kunnen bezighouden. Veel hangt af van het vervolgseizoen, want het mag wel gezegd worden dat dit eerste seizoen een aardige basis legt. Met name tijdens de laatste aflevering weet de serie zo nu en dan verrassend uit de hoek te komen, waardoor de cliffhanger er wel mag wezen. Met de chemie tussen de meiden onderling zit het ook wel snor, dus daar mag het vervolgseizoen meer op inzetten; evenals de specialists. Zo'n personage als Riven zou bijvoorbeeld een mooie arc kunnen krijgen. Valt nog een hoop uit te halen, maar de potentie is er wel. 3*

LhKsoft_mm

vrijdag 29 januari 2021
Fate: The Winx Saga seizoen 1 Beetje te veel een tienerachtige serie, ondanks dat het wordt geadviseerd voor kijkers vanaf 16 jaar. Desondanks heb ik er wel van genoten. Ik hoop dat het 2e seizoen niet te lang op zich laat wachten.
avatar van Binge-Watcher

Binge-Watcher

maandag 27 december 2021
Fate: The Winx Saga seizoen 1 Ongelooflijk wat een slechte vertoning zeg, dit moet voor uitsluitend tiener bedoeld zijn anders heb ik er geen verklaring voor. Zo slordig als er word omgesprongen met de verhaallijn, het matige acteerwerk en bovenal de gigantische plot gaten. Burned one's zijn gevaarlijk, kom niet buiten de barrière etc vervolgens teleporteert Bloom terug naar haar woonplaats, laat de deur open waarna de directrice haar fout moet rechtzetten en er word vervolgens met geen woord over gesproken! Kom op zeg. Aflevering 2 stuitten ze op een heel peloton vermoorde soldaten en iedereen reageert relaxed alsof t de normaalste zaak van de wereld is. Dat soort slordigheden irriteren me mateloos en deze serie zit er bomvol mee. Kortom het zijn gelukkig maar 6 afleveringen dus ik kijk m af, maar kan me nu niet meer voorstellen dat dit nog goed komt.