• 9.218.841 stemmen

Penny Dreadful: City of Angels (2020)

Drama / Horror | 1 seizoen

Ontwikkeld door: John Logan

Met onder meer: Natalie Dormer, Daniel Zovatto en Nathan Lane

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 26 april 2020

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Penny Dreadful: City of Angels

Los Angeles 1938. De stad is diep doordrenkt met sociale en politieke spanningen. Wanneer een gruwelijke moord de stad schokt, raken rechercheur Tiago Vega en zijn partner Lewis Michener verwikkeld in een episch verhaal dat de rijke geschiedenis van Los Angeles weerspiegelt: van de bouw van de eerste snelwegen van de stad en de diepe tradities van de Mexicaans-Amerikaanse folklore tot de gevaarlijke spionageacties van het Derde Rijk en de opkomst van radio-evangelisatie. Het duurt niet lang of Tiago en zijn familie worstelen met duistere krachten die hen dreigen te verscheuren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Miss Adelaide

Meningen over Penny Dreadful: City of Angels

avatar van 606

vrijdag 17 januari 2020
Penny Dreadful: City of Angels seizoen 1 Ik wist niet dat er een nieuw seizoen zou komen, ik dacht dat het klaar was. Of is dit een spin-off?
avatar van joolstein

joolstein

vrijdag 8 mei 2020
Penny Dreadful: City of Angels seizoen 1 Best aangenaam verrast! Tip: Kijk maar vergelijk niet want met Penny Dreadful heeft deze serie eigenlijk helemaal niets te maken (al lag dat ook in mijn lijn van verwachtingen) De naam trekt kijkers, al lig daar ook het gevaar dat men iets soortgelijks verwacht. De term/naam 'penny dreadful' klopt verder niet want verwijst naar gothic horrorverhalen oftewel de zogenoemde "stuiversroman" deze stonden centraal in de eerste serie. Hier is daar niets meer van terug te vinden maar daarvoor in de plaats krijgen we wel een soort fijne Film-noir/Neo noir met een bovennatuurlijk tintje in de vorm van Santa Muerte en zus Magda, Natalie Dormer een shape-shifter die ik tot nu toe in vier gedaantes heb langs zien komen! Zeker goed aan de serie is dat het (net als zijn voorganger) lekker bouwt aan een groter verhaal (als de radertje in een grote machine) Niet elke aflevering is hetzelfde en hoeft ook niet snel te scoren. Of er iets groots staat te gebeuren ... moeten we gewoon wat langer op wachten. Alhoewel die laatste scène van episode 2... De serie is redelijk goed en het blijkt maar...Anders is goed. Al ben ik bang dat dit weer een serie gaat worden die maar een kort leven is gegund. Tja... Oh en in episode 2 zit een foutje want er wordt verwezen naar de film Beau Geste (1939) Dat kan helemaal niet want het is 1938, tenzij ze kunnen tijdreizen natuurlijk!