• 9.218.841 stemmen

De Bende van Jan de Lichte (2020)

1 seizoen

Ontwikkeld door: Johan Van den Driessche

Met onder meer: Matteo Simoni, Stef Aerts en Charlotte Timmers

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: donderdag 2 januari 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Bende van Jan de Lichte

In het Vlaanderen van de 18de eeuw is het volk arm en wordt het onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte en zijn kompanen vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een held.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over De Bende van Jan de Lichte

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

zondag 19 januari 2020
De Bende van Jan de Lichte seizoen 1 Al met al een lekkere serie hoor. Het acteerwerk varieert per acteur maar de hoofdrolspelers doen het goed. Historisch klopt deze serie niet helemaal maar dat maakt voor het kijk plezier niet uit. Goed werk van Belgische grond.

Quido_mm

woensdag 22 januari 2020
De Bende van Jan de Lichte seizoen 1 Mooi tijdsbeeld, prima karakters uiteindelijk. Heeft wat tijd nodig om op gang te komen, maar vermaakt en intrigeert daarna prima, zonder echt de diepte in te gaan of te verrassen. Het zal vast niet gebeuren, maar hopelijk volgen er meer van dit soort period pieces uit Vlaanderen en Nederland. Ik heb er in ieder geval een zwak voor.

Nonno

donderdag 15 oktober 2020
De Bende van Jan de Lichte seizoen 1 De bende van Jan de Lichte, vanwaar ze de naam ''bende'' halen is me nog steeds een raadsel. De cast doet meer dan z'n best met dit schamel verhaal,weinig actie en veel gezwam.