• 9.218.769 stemmen

1 seizoen
3,35 139 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Misdaad / Fantasy

Ontwikkeld door: Jason Bateman, Jack Bender, Marty Bowen, Michael Costigan en Ben Mendelsohn

Met onder meer: Jason Bateman, Ben Mendelsohn en Cynthia Erivo

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 12 januari 2020

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Outsider

Rechercheur Ralph Anderson doet onderzoek naar het verminkte lichaam van de 11-jarige Frankie Peterson die in het bos van Georgia is gevonden. De mysterieuze omstandigheden rond deze gruwelijke misdaad leiden ertoe dat Ralph, nog steeds rouwend om de recente dood van zijn eigen zoon, onorthodoxe privé-onderzoeker Holly Gibney inschakelt. Hij hoopt dat Holly het onverklaarbare kan helpen verklaren.

Acteurs en Actrices

Glory Maitland

Yunis Sablo

Alec Pelley

Jack Hoskins

GBI State Detective (onvermeld)

Meningen over The Outsider

avatar van De gestoorde filmfanaat

De gestoorde filmfanaat

vrijdag 10 maart 2023
The Outsider seizoen 1 Erg vreemde serie. De serie begon aardig ( eerste drie aflevering ) met de vermissing van een kind, dus ik denk ik ga kijken naar een detective thriller. Al snel ( Na de dood van Jason Bateman in aflevering 2 ) gaat over naar iets bovennatuurlijks. Met een best wel raar einde. En mag ik even zeiken over de ondertiteling van HBO MAX? Ja? Dankjewel. Want wat is dat klote zeg. Honey ( Schatje ) wordt honing, Holly ( Naam ) wordt hulst en mijn persoonlijke favoriet, fucking ( Verdomme ) wordt neuken. Krijg je leuke scène mee, want als er een grote, gespierde kerel een dood rendier aan het gewei het bos in sleurt, het niet lukt en zegt: ¨Come here, fuck! ¨ vertalen ze het als ¨Kom hier, neuken.¨ Necrofilie en furry, mijn favoriet!

james_cameron_mm

dinsdag 7 april 2020
The Outsider seizoen 1 Prima verfilming van Stephen King's gelijknamige roman: mysterieus, onheilspellend en behoorlijk spannend. Eén en ander voelt iets te opgerekt aan, maar al met al is het een juiste keuze geweest om hier een televisieserie van te maken in plaats van een film. Vooral de personages profiteren hier enorm van. Wel jammer dat de tweede helft van de reeks minder boeiend is dan de eerste, met name omdat het mysterie dan grotendeels al is opgelost.

mikey

woensdag 22 juni 2022
The Outsider seizoen 1 saaie redneck bedoeling had beter in 90 min verteld kunnen worden. de dialogen zijn tergend, stroperig en slechts bedoeld om zoveel mogelijk minuten te maken. Het geslis van de hoofdpersoon maakt het inderdaad extra irritant. Maar eigenlijk geldt dat voor alle machopraatjes hier voorgeschoteld. begin er niet aan.

Duke Nukem

zondag 13 november 2022
The Outsider seizoen 1 De eerste aflevering begint al goed met het Adagio uit het 23ste pianoconcert van Wolfgang Amadeus Mozart, een van mijn favoriete pianoconcerto's. En de eerste pakweg 3 afleveringen zijn dan ook erg sterk, daarna gaat het niveau en het tempo bergafwaarts. Het meest interessante personage Terry (Jason Bateman) verlaat al heel snel het verhaal. We volgen dan voornamelijk Ralph, de politieagent met zijn lispel en zijn depressieve kop. Rond het einde van de vierde aflevering weet de kijker eigenlijk al zo'n beetje hoe de vork in de steel zit. De rest is vooral opvulling. Er wordt dan nog een vervelend nieuw personage geïntroduceerd, Holly. De serie had mijn aandacht tegen die tijd al helemaal verloren. Het troosteloze, grijze kleurenpalet vind ik nog passen bij dit mysterie/drama, maar het camerawerk stoort me wel: er wordt steeds scherp gesteld op een bepaald punt (een gezicht bijvoorbeeld) en de rest van het beeld is onscherp. Vervolgens wordt een ander onderwerp (of persoon) op scherp gezet en wordt de rest van het beeld weer onscherp. Op een bepaald moment is zelfs het hele scherm onscherp, waarna een persoon vanop de achtergond naar voor stapt en de camera op hem wordt scherp gesteld. Ik word niet graag gedwongen om naar een bepaald deel van het scherm te kijken of helemaal weg te kijken in afwachting op het moment waarop de camera iets vindt om op scherp te stellen, ik krijg er dan ook snel koppijn van.