• 9.218.737 stemmen

De Slimste Mens ter Wereld (2003-2024)

Spelprogramma | 22 seizoenen

Oorsprong: België

Met onder meer: Erik Van Looy, Philippe Geubels en Marc Reynebeau

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: maandag 1 september 2003

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Slimste Mens ter Wereld

Elke aflevering wordt gespeeld met drie kandidaten. Speciaal aan de quiz is dat de kandidaten zeer associatief moeten denken. De meeste rondes bestaan uit vragen waarbij meerdere antwoorden gegeven moeten worden. De kandidaten moeten niet op zoek gaan naar de kleine weetjes, maar proberen die antwoorden te genereren die in het collectieve geheugen van de mensen zitten. Elke dag valt een van de drie deelnemers af; de andere twee komen de volgende dag terug, aangevuld met een nieuwe deelnemer. Degene die de laatste uitzending wint, wordt dan tot 'De Slimste Mens ter Wereld' gekroond.

logo tmdbimage

Meningen over De Slimste Mens ter Wereld

avatar van The Oceanic Six

woensdag 16 oktober 2019
De Slimste Mens ter Wereld seizoen 16 Fantastische serie. Kijk het al een paar jaar volledig (dit seizoen dus volledig gezien), maar het wordt steeds lastiger om de volledige afleveringen te kunnen bekijken. De Nederlandse versie kan niet eens een beetje tippen aan de Vlaamse versie. Erik van Looy, Jonas Geirnaert, Jeroom, Geubels. Geweldig. De fijnste gast was trouwens Olga Leyers, maar dat was niet in seizoen 16, maar ergens in 15 of 14. Ik was op slag verliefd op haar. Die benen
avatar van Esteban

Esteban

woensdag 28 oktober 2020
De Slimste Mens ter Wereld seizoen 18
kos schreef:
Een voetballer die de finale won??
Het finalespel van een aflevering, waarbij de twee niet winnende kandidaten het tegen elkaar moeten opnemen om door te gaan. Niet dé finale.
avatar van Corcicus

Corcicus

dinsdag 8 november 2022
De Slimste Mens ter Wereld seizoen 20 Wat een vreselijk dwaas en geforceerd programma. Om je dood te ergeren, dat daverend applaus na elke onnozele opmerking, dat fake en hysterisch gelach, BV's die zichzelf belachelijk maken... Om de zenuwen van te krijgen.