• 9.218.623 stemmen

Ontwikkeld door: Carel Donck en Willem Capteyn

Met onder meer: Tamar van den Dop, Ariane Schluter  en Tom Jansen

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: maandag 2 september 1996

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Zwarte Sneeuw

Eva werkt als au pair in Frankrijk als haar ouders op een dag langskomen en vertellen dat ze uit elkaar gaan. Wanneer haar moeder vervolgens bij een auto-ongeluk om het leven komt en haar vader daarbij in coma raakt, ontdekt Eva stukje bij beetje dat hij een geheim dubbelleven leidde. Daarbij komt ze frequent in mysterieuze en bizarre situaties terecht.

Meningen over Zwarte Sneeuw

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

vrijdag 11 december 2015
Zwarte Sneeuw seizoen 1 Onnederlands goed blijft vaak een wat flauwe opmerking, maar Zwarte Sneeuw was echt anders dan wat er toentertijd verscheen. Stemmig kwaliteitsdrama met stijlvolle beelden en een gelaagd plot. Ook eigentijds in hoe het enkele subculturen van het toenmalige Amsterdam tot leven brengt. Ongelofelijk eigenlijk dat Tamar van den Dop nooit uitgegroeid is tot een vaste waarde in films en series. Ze heeft volgens mij nooit meer iets gedaan van dit niveau.
avatar van joolstein

joolstein

vrijdag 11 december 2015
Zwarte Sneeuw seizoen 1 Een van de weinige Nederlandse series waarvan het verhaal en de beelden van hoge kwaliteit zijn! Ook het twin peaks achtige mysterieuze onderwerp is niet echt gewoon in Nederland. Dit maakt dat de serie naar 1 seizoen al stopte! Veel Nederlandse serie zijn gewoon weg knullig, een ander deel heeft nog een redelijk visuele uitstraling. Weinig/ tot geen is zo een boeiend als dit!