• 9.218.769 stemmen

Ontwikkeld door: Ben Gannon en Michael Jenkins

Met onder meer: Salvatore Coco, Emma Roche en Lara Cox

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zaterdag 11 februari 1995

Eerst uitgezonden op: Network Ten (Australië)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Heartbreak High

Op een typische school in de buitenwijken van Sydney worstelen 16- tot 18-jarige kinderen met hun tienerblues, liefdesverhalen, leraren, geweld, drugs en rassenkwesties. De serie is een spin-off van de Australische film The Heartbreak Kid uit 1993.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Heartbreak High

Lebarron

vrijdag 8 mei 2020
Heartbreak High seizoen 1 Heartbreak High was in de jaren 90 de beste Highschool serie en dat is het nog steeds. Vergeleken met de Amerikaanse series als Saved By The Bell en Beverly Hills 90210 waar het moraal hoog stond en het totaal anarchistische Fort Alpha bewandelde Heartbreak High de middenweg en was daarom het meest realistisch. Problemen zoals pesten, discriminatie, tienerzwangerschappen, zelfmoordpogingen, psychose etc kwamen aan de orde. Niet alles had een happy ending en dat maakte het zo goed omdat het nou eenmaal in het echt ook zo is. De verhaallijnen waren herkenbaar en de personages ook. De cast is in de loop der jaren flink veranderd maar de kracht van de serie bleef wel overeind tot en met de laatste aflevering. De huidige jeugd moet het met Brugklas en Spangas doen maar die kun je allebei nog niet eens slap aftreksel van Heartbreak High noemen.
avatar van The Goss

The Goss

zaterdag 4 mei 2019
Heartbreak High seizoen 1 Fijne serie. Keek ik altijd graag naar.