• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: Hagai Levi en Sarah Treem

Met onder meer: Dominic West, Ruth Wilson en Maura Tierney

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 12 oktober 2014

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• Ziggo Bekijk via Ziggo

Plot The Affair

The Affair verkent de emotionele effecten van een buitenhuwelijkse relatie. Noah is een schoolleraar en schrijver in New York City die gelukkig getrouwd is, maar zich afkeert van de afhankelijkheid van zijn rijke schoonvader. Alison is een jonge serveerster die haar leven en huwelijk na een tragedie probeert op te pikken. Gesitueerd in Montauk aan het randje van Long Island, ontvouwt het provocerende drama zich zowel vanuit het perspectief van de man als dat van de vrouw, gebruikmakend van de selectieve geheugens van beiden om het verhaal te vertellen. Detective Jeffries ondervraagt de twee naar de gebeurtenissen die zomer om zijn moordzaak op te lossen.

Seizoenen

Komt er een The Affair seizoen 6?

Acteurs en Actrices

Meningen over The Affair

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

vrijdag 5 mei 2017
The Affair seizoen 2 Ik heb de afgelopen 1,5 jaar weleens van mensen gehoord van mensen die zgn. bingewatchen. Tijdens mijn hele Netflix abbo is mij dat nog niet overkomen. Totdat ik deze serie onder ogen kreeg. In deze serie zit echt alles: spanning, sex, humor, verwondering, de onbegrijpelijkheid van mensen, verdriet, pijn, lichtvoetigheid, verliefdheid, onzekerheid, mysterie en een volledige onderdompeling in het vreemde leven wat mensen soms kunnen hebben. De hoofdrolspelers weten een setting neer te zetten waar je als kijker van series alleen maar van kunt smullen. Met als uitsmijters Dominic West en Ruth Wilson. Spelen allebei de spetters van het scherm af. Dominic West (Noah) is onnavolgbaar, soms een kind, soms een goede vader, onbetrouwbaar en zalig innemend. Ruth Wilson laat alle kanten van de, voor mij, onbegrijpelijkheid en ongrijpbaarheid van de vrouw zien. Ze laat je echt alle hoeken zien van alle emoties die een vrouw kan hebben. Aan de ene kant zou je zo verliefd op haar personage kunnen worden terwijl je twee minuten later haar het liefste kwijt zou willen. Er zijn meerdere rode draden in het verhaal. Van de affaire in serie 1 wordt je langzaam meegezogen in het moordverhaal wat er bij hoort. Man, wat een serie. Ik heb gebinged. 16 afleveringen (na een rustige start) in 2 dagen. Volle bak met 5 sterren.
avatar van scorsese

woensdag 23 augustus 2017
The Affair seizoen 2 Goeie serie. Het eerste seizoen was al wel goed, maar aangezien dat echt alleen maar over de affaire ging, werd het een beetje eentonig. Ook al waren de personages sterk uitgewerkt en het acteerwerk meer dan prima. Bij dit seizoen blijft het niveau gehandhaafd, maar er gebeurd veel meer waardoor seizoen 2 uiteindelijk beter is dan het eerste.
avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

zaterdag 14 juli 2018
The Affair seizoen 3 Uiterst tegenvallend seizoen, met een dip in kwaliteit waarbij ik eigenlijk vrijwel direct klaar met de serie ben. Om één of andere reden dachten de schrijvers dat het een goed idee zou zijn om Noah en Alison zo min mogelijk samen op het scherm te zetten. Gedurfd, maar een gigantische vergissing wat mij betreft; hun chemie samen is wat de serie voor mij maakte. Daarnaast een vreemde rol voor Fraser ie ten tonele verschijnt als een obsessieve gevangenisbewaker; met een verhaallijn ie 1) nergens op slaat en 2) nergens naartoe gaat. Jammer allemaal, showrunner Treem wilt zo graag dat de serie 'vers' blijft en niet in herhaling valt dat ze niet echt rekening houdt met betrokken partijen, IMO.
avatar van thomzi50

thomzi50

woensdag 31 juli 2019
The Affair seizoen 3 Inderdaad, vier seizoenen naar een gelukkig stel kijken dat wil niemand, tegelijkertijd denk ik ook: laat het geluk maar eens toe, het is juist moeilijk daar omheen een spannend verhaal te bedenken. En vooral denk ik: ik had liever naar saai geluk gekeken dan naar dit warrige, zeer onovertuigende seizoen. Ik weet niet waar de scriptschrijvers mee bezig waren maar jeetje, wat een vol, van hot naar her springend geheel dit. Werkelijke alle plotontwikkelingen zijn oninteressant, onzinnig of onrealistisch, en vaak gewoon alle drie. Geen van de personages gaat werkelijk leven. Verder ook eens met alles wat [user=397]jacobine_rodijk[/user] hierboven zegt. Heb gehoord dat s4 wel weer anders is en - hoe kan het ook anders - beter, dus dat ga ik nog wel proberen, maar dit is een van de grootste serie-terugvallen die ik in tijden heb gezien, na het uitstekende eerste seizoen is 'The Affair' hier verworden tot onsamenhangende pulp.