• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: Guillermo del Toro

Met onder meer: Kelsey Grammer, Anton Yelchin en Charlie Saxton

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 23 december 2016

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Trollhunters

Jim is een doodgewone jongen van vijftien wiens leven in een groot avontuur verandert nadat hij een magisch amulet vindt, waardoor hij in een ‘trollenjager’ transformeert. Samen met twee vrienden belandt hij in een eeuwenoud conflict dat zowel de levens van de mensen als van de trollen bedreigt. Met de hulp van enkele goedaardige trollen nemen ze het op tegen de gemene Bular en zijn leger van gevaarlijke monsters, die op wraak zinnen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Trollhunters

avatar van Alathir

Alathir

zondag 28 januari 2018
Trollhunters seizoen 2 Zeer goede serie. Waar in seizoen 1 duidelijk de hand wordt gelegd om de personages goed emotioneel op te bouwen en de band sterker te maken, maken ze daar in seizoen 2 ook aardig gebruik van. Ik ben zeer benieuwd naar hoe het verder zal gaan. Als je fan bent van How to train your dragon dan is dit waarschijnlijk wel ook iets voor jou. Verder vond ik dat er een aantal referenties inzaten van LOTR. Eowyn die I'm no man zegt tegen de Witch King bijvoorbeeld of een Bular/Gunmar die wat wegheeft van de Balrog of Killahead Bridge dat me ook aardig deed denken aan Khazad Dum. Verder mixt del Toro een aantal van zijn eigen films. Zo doet het amulet me denken aan het horloge in Cronos en het openen van Trollmarket met een Heartstone deed me denken aan het meisje dat met krijt op de muur tekent in Pan's Labyrinth en dan ook ergens anders terechtkomt. Een mix dus van heel wat andere films etc maar zeker met een eigen insteek en world building. Dikke aanrader wat mij betreft. Het is trouwens de eerste animatieserie waarbij ik het niet na enkele afleveringen opgegeven heb.
avatar van mrdig

mrdig

dinsdag 3 januari 2017
Trollhunters seizoen 1 Geschreven door Guillermo del Toro en gemaakt voor Netflix door Dreamworks. De 1e helft van de afleveringen heb ik in het Nederlands gezien met de kids. Vervolgens zelf door gaan kijken in het Engels, want tot mijn verrassing blijkt het ook toffe vermakelijke serie voor de volwassenen. Ik kwam er ook pas later achter dat het gebaseerd is op een boek van Guillermo del Toro, toch niet de minste regisseur. Kortom, een animatie serie voor jong en oud. Aanstelijke personages, mooie animatie, intrigerend en fantasierijk verhaal en prima voice-acting waaronder 1 van de laatste rollen van Anton Yelchin (overleden acteur, oa. bekend van Star Trek). Dit materiaal leent zich overigens ook uitstekend voor een epische game, benieuwd of dat er gaat komen.