• 9.218.769 stemmen

Ontwikkeld door: Charlie Covell

Met onder meer: Jeff Goldblum, Janet McTeer en David Thewlis

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 29 augustus 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kaos

Zeus, de koning van de goden, ontdekt op een dag het ondenkbare: een rimpel op zijn voorhoofd. Door paranoia leidt dit de oppergod naar een gevaarlijk en instabiel pad. Zeus is ervan overtuigd dat zijn val nabij is en ziet overal voortekenen van onheil. Mogelijk klopt dit, want Zeus' voormalige vriend en nu gevangene, Prometheus, is bezig om dat te bewerkstelligen. Bij zijn plan zijn drie verschillende mensen betrokken, die zich totaal niet bewust zijn van hun kosmische betekenis of de rol die ze moeten spelen om de wereld te redden. Terwijl Zeus vecht tegen zijn grootste angsten, is de rest van zijn familie aan het samenzweren en falen op hun eigen manier.

Seizoenen

Komt er een Kaos seizoen 2?

Meningen over Kaos

avatar van flaphead

flaphead

zaterdag 19 oktober 2024
Kaos seizoen 1 Lekker anders dan anders. De Griekse mythologie in een hedendaagse setting is een leuke vondst. Goldblum zit goed in zijn rol als narcistische en irritante oppergod. De serie moet het hebben van inside jokes -enige kennis van de materie is dus zeker een extra- en alle gekkige humor. Visueel mooi. Ik zat af en toe even op Wiki te kijken hoe het 'echt zat'. Het snijdt ook zat serieuze onderwerpen en drama aan, maar dat past minder. Niet alle karakters en verhaallijnen zijn ook even interessant. Het einde is een tegenvaller: eigenlijk begint net waar het allemaal naar op heeft gebouwd, en dat stopt het. Heel duidelijk opgezet naar een seizoen 2, wat dus helemaal niet gaat komen.

Stans

zondag 1 december 2024
Kaos seizoen 1 KAOS is een moderne hervertelling van de Griekse mythologie. In deze dramaserie bestaan de Griekse goden echt en vanaf de berg Olympus kijkt Zeus (een geweldige Jeff Goldblum) letterlijk en figuurlijk neer op de mensheid. Voor de oppergod zijn mensen speelgoed en stervelingen hebben maar één taak: hem aanbidden. Heerlijke satire en fantastische gespeeld door eigenlijk alle acteurs. Dus héél, héél erg jammer dat er geen tweede seizoen komt.