• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: David E. Kelley

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Ruth Negga en Bill Camp

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 12 juni 2024

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Apple TV+ Bekijk via Apple TV+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Presumed Innocent

Wanneer zijn collega Carol Polhemus vermoord wordt, moet hoofdaanklager Rusty Sabich de zaak op zich nemen. Het kantoor van de officier van justitie in Chicago wordt al snel in verwarring gebracht wanneer duidelijk wordt dat een van hen de misdaad heeft gepleegd en Rusty, die voorheen een affaire had met Polhemus, de hoofdverdachte is. Hij wordt gedwongen om zijn onschuld te bewijzen en zijn afbrokkelende familie en huwelijk bij elkaar te houden terwijl hij geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn daden.

Acteurs en Actrices

Det. Alana Rodriguez

Meningen over Presumed Innocent

Suitehome

donderdag 25 juli 2024
Presumed Innocent seizoen 1 Presumed Innocent is een legal thriller naar boek van Scott Turow. In 1990 verfilmde Alan J. Pakula het verhaal met Harrison Ford in de hoofdrol. En nu is er dan David E. Kelley (The Undoing, Big Little Lies) die het boek bewerkte naar een uitstekende 8-delige serie. Het probleem met rechtbankdrama's is dat de setting statisch kan zijn en dat het ene rechtbankdrama nogal op de andere lijkt. Welk vlammend pleidooi hebben we nou nog nooit eerder gezien? Dat is in Presumed Innocent in zekere zin niet anders, maar alle dialogen zijn van hoog niveau. De serie weet volledig te overtuigen. In de eerste plaats door het uitstekende acteerwerk van de hele cast. Daarnaast geeft de traditionele opbouw veel houvast in het veelzijdige verhaal. Aflevering 5 kijkt als een onrustige koortsdroom, maar blijft overzichtelijk en boeiend. Elke aflevering - waar zien we dat nog - eindigt steevast met een enerverende cliffhanger. Presumed Innocent is spannend, dramatisch en een voortdurende zoektocht naar de waarheid. De sfeer en toon doen denken aan Defending Jacob, eveneens een Apple TV+-productie. Het boek overtuigt, de film uit 1990 en de serie eveneens. In deze versie wordt toneelspelen tot filmkunst verheven. Het maakt Presumed Innocent ouderwets goed.

lang pee

zondag 11 augustus 2024
Presumed Innocent seizoen 1 Prachtige serie met een glansrol voor Gyllenhaal, die ik niet altijd even sterk vind maar hier zeker wel. En ook Bill Camp is natuurlijk weer fantastisch. Kon gewoon met zijn eigen vrouw naar de set rijden, want die speelt ook zijn vrouw in de serie. Vond het spannend, maar het nadeel is dat ik de serie gewoon op een dag heb uitgekeken, is van deel 1 van The Killing geleden...

Moviefan29659

zaterdag 31 augustus 2024
Presumed Innocent seizoen 1 Langdradig , helemaal niet spannend , vergezocht en niet realistisch .. gewoon een tweede rangs misdaadserie... Heel teleurstellend
avatar van Thomas83

Thomas83

dinsdag 24 september 2024
Presumed Innocent seizoen 1 Behoorlijke tegenvaller. De serie is veel te dramatisch en neemt zichzelf ook te serieus voor de soapachtige pulp die het is. Relatie- en familiedrama voeren de boventoon. Echt sympathieke personages zijn er ook niet. Bijna iedereen heeft een hekel aan elkaar en het lot van de komisch roekeloze Rusty kon me gestolen worden. Daarnaast wordt schermtijd vaak opgevuld met dezelfde soort repetitieve beelden. We hoeven niet steeds hitsige flashbacks van Rusty te zien, of personages onder hoogspanning die zich afreageren door te sporten. De therapiesessies voegen ook weinig toe. Eigenlijk vond ik alleen Camp echt leuk.