• 9.218.737 stemmen

Lilyhammer - Seizoen 2 (2013)

Show titel: Lilyhammer

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin

Met: Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg en Marian Saastad Ottesen

Oorsprong: Noorwegen / Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 23 oktober 2013

Eerst uitgezonden op: NRK1 (Noorwegen)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Lilyhammer

Wanneer de gangster Frank Tagliano vrijwillig getuigt tegen de fameuze gangster Aldo Deluci, eist hij overgeplaatst te worden naar Lillehammer, een stad in Noorwegen. In Noorwegen hoopt hij als Giovanni Henriksen een nieuw leven te kunnen beginnen. Op de trein leert hij de lerares Sigrid Haugli kennen. Het klikt wonderwel net als met haar zoon Jonas. Frank probeert te handelen volgens het boekje en gaat op zoek naar werk. Maar wanneer het zoeken naar werk hem mateloos begint te irriteren begint zijn gangsterafkomst opnieuw te kietelen.

Afleveringen Seizoen 2 (2013)

1. 1. Millwall Brick

23 oktober 2013 (45 minuten)

Tolgeirs ongeluk met een eland en een Ferrari valt niet in goede aarde bij een Britse dief. Frank is verontrust over voorgestelde babynamen en Jan sluit een mooie deal.

2. 2. Out of Africa

30 oktober 2013 (45 minuten)

Frank krijgt te maken met immigratie als hij een hacker, die naar Noorwegen wil komen, sponsort en zich ontfermt over een Afrikaanse immigrant/getalenteerde kok.

3. 3. Fiddler's Green

6 november 2013 (45 minuten)

Frank wordt geconfronteerd met Britse gangsters. Sigrid gaat op reis en laat de tweeling achter bij hun vader, die daar niet op voorbereid is.

4. 4. The Black Toe

13 november 2013 (45 minuten)

Frank ontvangt een burgerlijke onderscheiding van de stad en hoopt geld los te krijgen van investeerders, maar een bankoverval leidt ook naar Frank.

5. 5. The Island

20 november 2013 (45 minuten)

Frank gaat undercover in Oslo om dieven op te sporen die hem hebben bestolen. De moeder van Torgeir en Roar keert terug met meer dan alleen bagage.

6. 6. Special Education

27 november 2013 (45 minuten)

Frank geeft een stel dieven een koekje van eigen deeg. Roar en Torgeir realiseren zich dar het vriendje van hun moeder niet de stiefvader is die ze wilden.

7. 7. The Freezer

4 december 2013 (45 minuten)

Frank krijgt een idee als de schuld van een boer op een bijzondere manier afgelost wordt. Ook de liefde kondigt zich aan voor Frank. Jan moet het land uitvluchten.

8. 8. Ghosts

11 december 2013 (45 minuten)

Een oude bekende verschijnt in Noorwegen, waardoor Frank teruggaat naar New York voor twee verschillende familiereünies.

avatar van 606

• 12035 stemmen

Soms me rot gelachen.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Blijft erg leuk, ook dit 2e seizoen.

avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

Nu op de helft en wat mij betreft nog een tikkeltje leuker zelfs dan het toch al niet misselijke eerste seizoen.

Little Steven speelt zijn rol als vanouds met verve en het idee van een louche maffioso in dergelijke setting blijft een gouwe blijken.

Meen zelf te constateren dat het er hier allemaal nog net wat absurder aan toe gaat waarbij de Noorse bijfiguren veelal voor een erg leuke, vaak nogal droge invulling garant mogen staan.

Zo'n Jan bijvoorbeeld ziet zijn karakter dit seizoen wel groeien naar menig een situatie waar de ongedwongen hilariteit met enige regelmaat hoogtij viert.

Een van de leukste series die ik in lange tijd heb gezien.

avatar van AniSter

AniSter

Deze serie was weer eens iets anders voor mij dan de gebruikelijke Scandinavische misdaadseries, die ik graag kijk. In Lilyhammer wordt het serieuze gebeuren verdrongen door simpele, soms domme humor, een beetje actie en af en toe wat spanning. Als ik de biografie van de hoofdrolspeler (Steven Van Zandt - Wiki) bekijk dan had ik toch een heel ander personage verwacht. Die Van Zandt is best een apart persoon, maar ik vond hem wel goed in deze serie passen. En hij had nogal wat taken op zijn bordje bij het maken van deze serie, tot en met de regie toe.

Seizoen 1: boeiend omdat het nieuw is. Hele goede grappen tot redelijk grof. Erg leuk.

Seizoen 2: dit kwam net niet aan het niveau van seizoen 1, maar was nog redelijk te genieten.

Seizoen 3: in dit seizoen gaat de lol er een beetje af en begint het hele gebeuren redelijk saai te worden. De verschijningen die Torgier Lien kreeg gingen me net iets te ver. Dit paste niet echt in deze serie.

avatar van cor1946

cor1946

Een heerlijke serie 2 met veel humor.