• 9.218.668 stemmen

Willy's en Marjetten - Seizoen 1 (2006)

Show titel: Willy's en Marjetten

Afleveringen: 11

Speelduur: 5 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Bart De Pauw

Met: Bart De Pauw, Jelle De Beule en Jonas Geirnaert

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 15 oktober 2006

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Willy's en Marjetten

In een Vlaams huis in een Vlaams dorp maken enkele Willy's samen met enkele Marjetten televisie. Vroeger had je enthousiastelingen die vrije radio maakten, met eenzelfde enthousiasme maken deze Willy's en Marjetten onder hun kerktoren vrije televisie. Op hun eigenzinnige, niet geheel eigentijdse wijze verslaan ze de actualiteit en knutselen ze programma's in elkaar.

Afleveringen Seizoen 1 (2006)

1. Aflevering 1

15 oktober 2006 (30 minuten)

Er is opschudding in basisschool Het Persijntje. Het tv-programma 'Fata Morgana' komt naar Wippelgem. Wat liep er mis tijdens de gemeenteraadsverkiezingen? Fons werd ooit ontvoerd door aliens.

2. Aflevering 2

22 oktober 2006 (30 minuten)

Politieagenten D'Haese en Walput doen een grote drugsvangst. DJ Nico wordt gevraagd om de muziek te verzorgen op een trouwfeest in zaal Reinaert.

3. Aflevering 3

29 oktober 2006 (30 minuten)

Een niuewe rubriek wordt uitgeprobeerd: 'brieven voor Saskia'? Robbie gaat zelf op zoek naar nieuws. Enkele bejaarden plannen een bankoverval.

4. Aflevering 4

5 november 2006 (30 minuten)

Rademakers Invest wordt verkozen tot 'beste werkgever van Vlaanderen 2006'. Palmira doet haar verhaal over de maagd Maria. Pol Thijs brengt een bezoekje aan Sanitary Solutions.

5. Aflevering 5

12 november 2006 (30 minuten)

Tangy en Lizzy adopteren een Afrikaans kindje. Dimitri is de eerste blinde Euromillions winnaar. Agenten D'Haese en Walput kopen een nieuw verkeerslicht.

6. Aflevering 6

19 november 2006 (30 minuten)

Pieter-Jan Taverniers viert zijn achttiende verjaardag. Er ontstaat opschudding tijdens de première van het toneelstuk 'de kus in de nacht'.

7. Aflevering 7

26 november 2006 (30 minuten)

Willy's en Marjetten krijgt bezoek van enkele Poolse collega's. Politieagenten D'Haese en Walput houden gerichte snelheidscontroles in de buurt.

8. Aflevering 8

3 december 2006 (30 minuten)

Agenten Gaston Dhaese en Eddy Walput gaan tijdens de Sinterklaasperiode op pad als 'Sinterdhaese en Zwarte Walpiet' om winkeldieven te vatten.

9. Aflevering 9

10 december 2006 (30 minuten)

De 'Willy's en Marjetten Awards' worden uitgereikt. Hubert en Angelique Tavernier overwegen een abortus. Er ontstaat een conflict tussen de Wachtebeekse tennisclub en de muziekschool.

10. Aflevering 10

24 december 2006 (30 minuten)

Pol Thys, de man van de vernieuwende televisie-formats en technicus, blijkt te bestaan uit twee dwergen, Pol en Thys. Ludo en Arsene spelen samen in een kerstspel.

11. Aflevering 11 (special)

31 december 2006 (30 minuten)

In deze compilatieaflevering zetten VJ Nico, VJ Tony, Marcel, Saskia, Robbie en Pol Thys de leukste momenten en strafste reportages nog eens op een rijtje.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Van het grappigste dat Vlaanderen ooit heeft voortgebracht.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

En dan denk ik aan, Marcel met zijn prijsdinkkamp, de alien die meermaals op bezoek komt, de ruzie aan het schooltje, VJ Tony, ... . Twan en zijn zorro verhaal, enfin te veel om op te noemen maar het is gewoon bijzonder grappig voor de liefhebbers van humor die zichzelf vooral niet te serieus neemt.

avatar van AOVV

AOVV

Deze week deze reeks nog 'ns aan bod laten komen, en het ligt nog altijd helemaal in mijn straatje. De combinatie De Pauw-Neveneffecten werkt ook gewoon erg goed, alle kolder buiten beschouwing gelaten.

"Vrije televisie" is het ankerpunt van de show, met een stevige scheut landelijk amateurisme. Zo blijft men vooral rondom de eigen kerktoren schipperen, wat hilarische reportages oplevert, met vaak ook dezelfde gezichten. Het grappigst vind ik de sketches met Fons Van Callenberghe, de eeuwigdurende vete tussen Arsène en Ludo en natuurlijk de kapriolen van het olijke politieduo d'Haese en Walput, en hun afkeer jegens Zaffelare. Zo vatten ze in hun kleinburgerlijkheid vaak ook een kiem van waarheid.

Ook de Poolse aflevering is een giller! Hola Pola, zou VJ Tony zeggen!

4,5 sterren