• 9.218.668 stemmen

't Schaep met de 5 Pooten - Seizoen 2 (2009)

Alternatieve titel: 't Vrije Schaep

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Eli Asser

Met: Pierre Bokma, Loes Luca en Marc-Marie Huijbregts

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 2 januari 2009

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot 't Schaep met de 5 Pooten

De Amsterdamse bruine kroeg ''t Schaep met de 5 Pooten’ wordt gerund door Kootje en Lukas. Tante Door, de eigenaresse van de naburige wasserette, komt ook regelmatig op bezoek. Samen met de stamgasten nemen ze de nieuwste buurtroddels door en leveren ze commentaar op de snel veranderende tijdgeest van begin jaren 70.

Afleveringen Seizoen 2 (2009)

1. 1. Camping 't Vrije Schaep

2 januari 2009 (40 minuten)

Het is het begin van de jaren zeventig en Kootje heeft het café verkocht om een camping te kunnen beginnen. Alle vaste klanten van het café komen naar de camping behalve Door.

2. 2. Ik Doe Wat Ik Doe

9 januari 2009 (40 minuten)

Arie denkt dat hij Lena in Amsterdam als prostituee gezien heeft. Riek vraagt zich af wat Arie dan op de Wallen deed. Lena was echter slechts aan het huis-sitten voor Dolly.

3. 3. Pastorale

16 januari 2009 (40 minuten)

Op de avond van het vijfentwintigjarige huwelijksjubileum van Riek en Arie vindt Riek een liefdesbrief in hun camper en gooit ze Arie eruit.

4. 4. Jacqueline

23 januari 2009 (40 minuten)

Opoe Withof kan ruiken dat er problemen staan aan te komen wanneer plotseling haar dochter Jacqueline voor de deur staat. Jacqueline probeert haar moeder een bejaardentehuis in te krijgen.

5. 5. Sjon

30 januari 2009 (40 minuten)

Sjon runt het pension in Spanje maar de relatie tussen Sjon en Lukas is in een crisis beland. Daarnaast loopt ook het pensioen niet al te best meer.

6. 6. Houdt 't Dan Nooit op?

6 februari 2009 (40 minuten)

De camping wordt overspoeld met Duitsers en Kootje doet er alles aan om ze tevreden te houden. Een van de toeristen blijkt het eerste vriendje van Door te zijn.

7. 7. Ellie

13 februari 2009 (40 minuten)

Over twee dagen is Kootje jarig maar hij weigert dit al jaren te vieren. Door nodigt Eli, de dochter van Kootje, uit om meer te weten te komen over de overleden vrouw van Kootje.

8. 8. Amsterdams Parfum

20 februari 2009 (40 minuten)

Het campingseizoen is zo goed als voorbij en de vakantiegangers zijn naar huis. Lucas krijgt een brief van Sjon die hem uitnodigt in Spanje. Lena mist Peter maar kan niet meer met hem in contact komen.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.