• 9.218.668 stemmen

Speelduur: 5 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Ryan Murphy

Met: Susan Sarandon, Jessica Lange en Alfred Molina

Datum van release: zondag 5 maart 2017

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Feud

Het eerste seizoen van de anthologie serie Feud gaat over de ruzie tussen de legendarische actrices Bette Davis en Joan Crawford tijdens de productie van hun film "What Ever Happened to Baby Jane?" in 1962. Ze gaan de strijd aan met ouderdom, seksisme, buitenstaanders en vooral met elkaar.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

1. 1. Pilot

5 maart 2017 (42 minuten)

Aan de kant gezet door Hollywood, gaan filmlegendes Joan Crawford en Bette Davis de strijd aan met ouderdom, seksisme en elkaar wanneer ze tekenen voor de film "What Ever Happened To Baby Jane?"

2. 2. The Other Woman

12 maart 2017 (42 minuten)

Wanneer de productie van Baby Jane bijna gaat starten, vormen Bette en Joan een samenwerking, maar buitenstaanders keren zich tegen hen.

3. 3. Mommie Dearest

19 maart 2017 (42 minuten)

Als de filmproductie het hoogtepunt bereikt, wordt de ruzie een stuk fysieker. Bette's relatie met haar dochter komt in gevaar wanneer ze de handen ineen slaat met een nieuw lid van de cast. Joan onthult een intiem detail over haar verleden.

4. 4. More, or Less

26 maart 2017 (42 minuten)

Slechte mond-tot-mond reclame teistert "What Ever Happened to Baby Jane?" op de avond van de release. Bette en Joan maken zich klaar voor een afgang. Pauline probeert de vrouwen beter te positioneren en de Oscarnominaties worden aangekondigd.

5. 5. And the Winner Is... (The Oscars of 1963)

2 april 2017 (42 minuten)

Bette gaat geschiedenis schrijven met haar derde "Best Actress" Oscar. Joan en Hedda lanceren een campagne tegen Bette.

6. 6. Hagsploitation

9 april 2017 (42 minuten)

Hongerig voor een nieuw succes, voert Warner extra druk uit op Aldrich. Ze willen het originele team weer bij elkaar krijgen voor een vervolg op hun horrorsucces. Iemand uit Joan haar verleden vormt een bedreiging.

7. 7. Abandoned

16 april 2017 (42 minuten)

De productie van 'Hush.. Hush Sweet Charlotte' staat op het punt om te beginnen en de ruzie tussen Bette en Joan wordt nog erger wanneer er een nieuwe producer in het project stapt. Bette toont haar onzekerheden aan Bob.

8. 8. You Mean All This Time We Could Have Been Friends?

23 april 2017 (42 minuten)

Joan accepteert de hoofdrol voor een nieuw filmproject, ondanks haar verslechterende gezondheid. Wanneer er een nieuwe rivaal opduikt, denkt Bette na over haar misplaatste onenigheid met Joan.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Na de hitseries Nip/tuck, American Horror Story, Glee, Scream Queens en American Crime Story gecreëerd te hebben komt Murphy weer met een nieuwe serie onder de titel Feud.

Dit gaat over de ruzie tussen Joan Crawford en Bette Davis tijdens de opnames van de 1962 film "What Ever Happened to Baby Jane?".

Crawford zal gespeeld worden door Jessica Lange en Davis door Susan Sarandon.

Mijn interesse is zeker gewekt..

Bron

- Feud (TV series) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Jessica Lange ( wat heeft die vrouw de laatste jaren allemaal met haar gezicht gedaan) is te lelijk om Joan Crawford te spelen en Susan Sarandon is weer te mooi om Bette Davis te spelen ondanks dit gegeven blinken de twee actrices uit met hun werkelijk fenomenale prestaties. Het verhaal over de twee diva's was bekend bij mijn toch wist deze serie mijn te pakken om niet meer los te laten. Persoonlijk was ik meer een Davis fan hoewel Crawford ook genoeg films heeft gemaakt die me konden bekoren. Actrices uit de jaren 30,40,50 en 60 hebben altijd mijn voorkeur gehad vooral Lana Turner, Gloria Grahame, barbara stanwyck, Elizabeth Taylor, Joan Fontaine , Susan Hayward , Deborah Kerr, Joan Leslie , Hedy Lamarr, en Loretta Young waren mijn favorieten. Ik denk dat ik 90% van de films van deze dames heb gezien komt ook dat ik niet van de stomme films houd op Laurel & Hardy na dan.

avatar van scorsese

Deze serie verdient meer aandacht wat mij betreft.