• 9.218.737 stemmen

Catweazle - Seizoen 1 (1970)

Show titel: Catweazle

Afleveringen: 13

Speelduur: 5 uur en 25 minuten

Ontwikkeld door: Richard Carpenter

Met: Geoffrey Bayldon, Robin Davies en Charles Tingwell

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 15 februari 1970

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Catweazle

Catweazle verhaalt over de 11e-eeuwse, excentrieke, incapabele, riekende maar vooral ook aandoenlijke tovenaar Catweazle. Op de vlucht voor de Normandiërs belandt hij door een mislukte toverspreuk (hij probeert te vliegen, maar dat pakt heel anders uit) in het Engeland van tweede helft jaren zestig: hij heeft dan 900 jaar door de tijd gereisd.

Afleveringen Seizoen 1 (1970)

1. 1. The Sun in a Bottle

15 februari 1970 (25 minuten)

Catweazle is in zijn geheime grot aan het toveren wanneer hij wordt gehoord door de Noormannen. Ze komen zijn grot binnen en willen hem gevangen nemen wegens hekserij. Catweazle weet te ontsnappen en komt dankzij een toverspreuk terecht bij Hexworth Farm in het 20e eeuwse Engeland, nadat hij 900 jaar in de toekomst is gevlogen. Hier ontmoet Catweazle de zoon des huizes Edward en beginnen hun avonturen.

2. 2. Castle Saburac

22 februari 1970 (25 minuten)

Catweazle maakt kennis met moderne fenomenen zoals elektriciteit en fluitketels. Catweazle wordt bijna ontdekt door Edwards vader en boerenhulp Sam, maar weet ongezien te ontkomen waarna hij Edward smeekt hem het geheim van elektriciteit te leren.

3. 3. The Curse of Rapkyn

1 maart 1970 (25 minuten)

Edward denkt dat er een vloek rust op de boerderij en roept de hulp in van Catweazle. Samen gaan ze naar het museum om oude boeken te bekijken die wellicht een oplossing kunnen bieden. In deze boeken ontdekken ze dat ze 2 stenen moeten vinden om de vloek op te heffen.

4. 4. The Witching Hour

8 maart 1970 (25 minuten)

Tegen de zin van Edward komt mevrouw Bonnington geregeld op bezoek bij de boerderij. Hij besluit dat tovenarij nodig is om haar kwijt te raken en roept de hulp in van Catweazle.

5. 5. The Eye of Time

15 maart 1970 (25 minuten)

Boerenhulp Sam vraagt Edward om geld voor hem in te zetten op de paardenraces. Omdat hij zelf te jong hiervoor is, vraagt Edward Catweazle om hem te helpen, maar op weg naar het wedkantoor komt Catweazle terecht bij een waarzegster.

6. 6. The Magic Face

22 maart 1970 (25 minuten)

Catweazle wordt per ongeluk gefotografeerd door enkele toeristen die direct geobsedeerd raken door zijn gezicht. Wanneer Catweazle de foto's onder ogen krijgt, gelooft hij dat hij verdoemd is en bezit is geworden van de fotografe, waarna hij zich aanbiedt als haar slaaf. Aan Edward de taak om hem te bevrijden.

7. 7. The Telling Bone

29 maart 1970 (25 minuten)

Dankzij weer een andere mislukte toverspreuk komt Catweazle terecht op een kerktoren. De dominee weet hem te verleiden naar beneden te komen en neemt hem mee naar zijn huis. Daar ontdekt Catweazle de telefoon.

8. 8. The Power of Adamcos

5 april 1970 (25 minuten)

Catweazle verliest zijn magische mes dat wordt gevonden door meneer Bennet. Catweazle en Edward denken dat meneer Bennet het mes heeft verkocht aan de antiekwinkel en gaan hierheen om het mes terug te zoeken. Catweazle ziet zichzelf in een spiegel en denkt dat het zijn geest is.

9. 9. The Demi Devil

12 april 1970 (25 minuten)

Catweazle is boos op Edward en probeert een toverspreuk op hem uit. Als later een aapje zijn verblijf binnenkomt, denkt Catweazle dat dit Edward is en zijn spreuk dus gewerkt heeft.

10. 10. The House of the Sorcerer

19 april 1970 (25 minuten)

Catweazle ziet een vogelkundige in het bos die dierengeluiden opneemt. Hij volgt hem naar zijn caravan en schrikt van de geluiden die hieruit komen. Deze blijken later de geluidsopnames van de vogelkundige te zijn. Boerenhulp Sam besluit ontslag te nemen op de boerderij en zijn diensten aan te bieden aan de vogelkundige.

11. 11. The Flying Broomsticks

26 april 1970 (25 minuten)

De laatste tijd verdwijnen er veel bezemstelen en de politie stelt een onderzoek in. Sam denkt dat ze achter hem aanzitten vanwege een niet betaalde autoverzekering. Uiteindelijk blijkt Catweazle de dader te zijn die met behulp van de bezemstelen terug probeert te vliegen naar zijn eigen tijd.

12. 12. The Wisdom of Solomon

3 mei 1970 (25 minuten)

Meneer Bennet wordt zo moe van het schoonhouden van zijn huis dat hij een nieuwe huishoudster inhuurt. Zij brengt haar verschrikkelijke zoon Arthur mee naar de boerderij. Catweazle wordt erbij geroepen om met behulp van een toverspreuk van hen af te komen.

13. 13. The Trickery Lantern

10 mei 1970 (25 minuten)

Catweazle bereidt zich voor op de lange weg naar huis. Hij steelt een lamp en laat meneer Bennets zuster schrikken die denkt dat hij de geest van Hexwood Farm is.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Heerlijke tv.

avatar van frolunda

frolunda

Zijn meest legendarische uitspraak gebruik ik nog regelmatig....Nothing works.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Hier werd bij ons thuis door iedereen steevast naar gekeken en wat een plezier hadden wij. Weet haast wel zeker dat ik alle afleveringen heb gezien. Top vermaak.

avatar van clubsport

clubsport

Dit is 1 van die oude series waar ik wel eens van gehoord heb maar nooit heb gekeken .

Nu dan de kans gekregen om hem alsog te kijken en hij is zeker de moeite waard

avatar van mister blonde

mister blonde

Wat flauw en achterhaald zeg. Na 2 afleveringen afgezet.

avatar van Petina

Petina

Tja, iedereen heeft een mening, Tom zegt: "Wat flauw en achterhaald zeg".

Maar ik heb erg van genoten. En ook de tweede serie vond ik errug vermakelijk.