• 9.218.668 stemmen

Make Up Your Mind - Seizoen 2 (2025)

- Nog geen stemmen

Show titel: Make Up Your Mind

Afleveringen: 5

Speelduur: 6 uur en 19 minuten

Ontwikkeld door: Herald Adolfs

Met: An Lemmens, Bart Appeltans en Karen Damen

Oorsprong: België

Datum van release: vrijdag 21 maart 2025

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Make Up Your Mind Seizoen 2 (2025)

In 'Make Up Your Mind' worden bekende Vlamingen compleet omgetoverd tot de meest oogverblindende en onherkenbare dragqueens. Met glitter, glamour, sassy catwalks en verbluffende drag acts brengen zij een show vol verrassingen en spektakel. Slechts één queen gaat door naar de finale, terwijl de andere drie worden ontmaskerd.

Afleveringen Seizoen 2 (2025)

1. Aflevering 1

21 maart 2025 (1 uur en 16 minuten)

Vier bekende Vlamingen ondergaan een straffe transformatie tot flamboyante dragqueens. Bart Appeltans en Bart Kaëll nemen het op tegen Karen Damen en Luc Appermont om te raden wie er achter de make-up schuilt. Slechts één queen gaat door naar de finale, terwijl de andere drie op spectaculaire wijze worden ontmaskerd.

2. Aflevering 2

28 maart 2025 (1 uur en 11 minuten)

Vier nieuwe queens geven het beste van zichzelf op de catwalk en proberen een perfecte lip-sync te brengen. Karen Damen vormt een team met Eurosong-winnaar Gustaph, terwijl Bart Appeltans en Elisabeth Lucie Baeten het tegen hen opnemen. Na elke ronde elimineert de jury een queen en wordt de ware identiteit onthuld. Slechts één queen gaat door naar de finale.

3. Aflevering 3

4 april 2025 (1 uur en 23 minuten)

Karen Damen krijgt versterking van 'Familie'-collega Kürt Rogiers en vormt een team tegen Bart Appeltans en Ingeborg Sergeant, die samen de dragwereld induiken. Op het podium schitteren vier queens met uiteenlopende acts, van een intieme ballade tot hilarische comedy. Hun performance wordt beoordeeld door de jury, want slechts één queen kan een plek in de grote finale veroveren.

4. Aflevering 4

11 april 2025 (1 uur en 12 minuten)

De strijd om de laatste finaleplaats barst los. Karen Damen vormt een duo met acteur en radiopresentator Manu Van Acker, terwijl Bart Appeltans de krachten bundelt met rapster Slongs Dievanongs. Vier opvallende queens zetten hun beste performance neer op de catwalk en in een spectaculaire lip-sync. Na elke ronde valt er een queen af, tot de vier finalisten bekend zijn.

5. Aflevering 5

18 april 2025 (1 uur en 17 minuten)

De afgelopen weken transformeerden zestien bekende Vlamingen zich tot verbluffende en onherkenbare drag queens. Slechts vier van hen wisten een felbegeerd plekje in de finale te bemachtigen. Wie steelt de show met een spectaculaire dans en lip-sync? Welke stralende sterren gaan schuil achter deze extravagante queens? En wie mag zich uiteindelijk de welverdiende winnaar noemen?

avatar van Corcicus

Corcicus

Drag vind je tegenwoordig ook in bibliotheken en op televisie. Of dat vooruitgang is, wil ik als gematigd persoon nog in het midden laten, maar heerlijke televisie levert het alleszins niet op. Sterker nog, Make Up Your Mind is letterlijk en figuurlijk een hemeltergend programma dat zo cringe is dat iemand die al geen fan is van het 'genre' het maar een paar afleveringen volhoudt zonder door het raam te willen springen.

Ik keek vooral om te weten welke BV's (bekende Vlamingen) bereid zijn om zichzelf tot dit niveau van zelfvernedering te verlagen en dat bleken er heel wat te zijn. De decadentie spat van het scherm. Opvallend veel kinderidolen draven op in de jury van het programma: Karen Damen als voormalig K3-lid, Kürt Rogiers, de gewezen crush van elk tienermeisje en Ingeborg, die iedere millennial zich nog herinnert als de presentatrice van het kleuterprogramma Schuif Af. Op die manier geeft men een overduidelijk seksueel getint performance een 'kindvriendelijk karakter'. Onschuldig is dat allerminst.

De structuur van elke aflevering is steeds dezelfde: eerst is er de opvoering van een potsierlijk uitgedoste BV, vervolgens kakelen de juryleden door elkaar over hoe fantastisch de dragshow was. Ze komen superlatieven tekort om ieder optreden te bewieroken. Daarna is het aan één of andere ervaren 'dragqueen' om een stukje draggeschiedenis te doceren. En als de kijker tegen dan nog niet murw geslagen tegen het canvas gegaan is, wacht hem ten slotte een deugpronkerige preek van de ontmaskerde BV die vanachter zijn Aalsters carnavalskostuum de kijker vermanend toespreekt over transfobie (terwijl drag en transgenderisme op zich niet veel met elkaar te maken hebben). Bioloog Dirk Draulans,, de enige bekende smoel in het programma voor wie ik nog een beetje respect had, was wat dat betreft werkelijk ondraaglijk.

Voor mij dus geen aangename ervaring, deze Make Up Your Mind, maar ieder zijn meug.