• 9.218.668 stemmen

Elixer - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Elixer

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 38 minuten

Ontwikkeld door: Maaik Krijgsman

Met: Hanna Verboom, Jacob Derwig en Wim Opbrouck

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 5 maart 2025

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

• tv Aflevering 7 - vandaag om 20:35 uur op NPO 1

Plot Elixer

Isabelle Rombauts wordt geheel onverwacht benoemd tot CEO van het familiebedrijf Rombauts Pharma, een belangrijke speler op de internationale farmaceutische markt. Al gauw stuit zij op de gevolgen van ernstig wanbeleid door haar vader en broer. Ze komt voor een duivels dilemma te staan: moet ze haar eigen geweten volgen? Of de belangen van haar invloedrijke familie?

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Familie Rombauts

5 maart 2025 (50 minuten)

Wanneer haar vader Ludo na een ernstig jachtongeluk in het ziekenhuis belandt, keert Isabelle met haar zoon Art, na jaren in Amerika gewoond te hebben, terug naar Nederland. Ludo vraagt Isabelle om de rol van CEO in het familiebedrijf, Rombauts Pharmaceuticals, over te nemen. Dit tot onvrede van haar broer Julien, die al jaren bij het bedrijf werkt en grootse plannen heeft met het bedrijf in China. De uitspraken die Isabelle in haar nieuwe rol aan een talkshowtafel doet, worden haar niet door iedereen in dank afgenomen. Art leert ondertussen Lola kennen. Hij is meteen onder de indruk van haar.

2. 2. De Noordkromp

12 maart 2025 (48 minuten)

Isabelle wordt in haar nieuwe rol als CEO direct in het diepe gegooid met onderhandelingen over medicijnprijzen. Toch kan haar vader Ludo het niet laten zich ook met de zaken te bemoeien, tot onvrede van Isabelle. Julien reist met spoed af naar China voor zaken en wordt daar op meerdere manieren verrast. Ludo laat Isabelle een onverwachte positieve bijwerking zien van een medicijn in een onderzoek naar alzheimer. Dit middel zou de medische wereld op zijn kop kunnen zetten: een levensverlengend elixer. Lola loopt verward weg tijdens het jaarlijkse bedrijfsfeest van Rombauts Pharmaceuticals.

3. 3. Aspergon

19 maart 2025 (48 minuten)

Lola is nog steeds vermist, Art is radeloos. Terwijl Julien nog steeds tegen zijn wil wordt vastgehouden in China, probeert Isabelle verschillende ongeduldige investeerders binnenboord te houden. Ze wordt wederom teruggeworpen op haar improvisatietalent. Tijdens een belangrijke presentatie van Isabelle komt er onverwacht hulp van een mysterieuze gast van Julien. Een journaliste stuit op steeds meer zaken die Rombauts Pharmaceuticals waarschijnlijk niet openbaar wil hebben. Art raakt door Lola's verdwijning totaal ontregeld en komt in psychische problemen. Isabelles moeder Riekje schiet te hulp.

4. 4. Dealen

26 maart 2025 (50 minuten)

Isabelle ontdekt dat haar broer Julien vervuilde pillen in China heeft verkocht en is woedend. Julien heeft een plan om hiermee weg te komen, met hulp van de Chinese zakenman Jerry Kwan. Ondertussen bereidt Isabelle zich voor op een grote rechtszaak in Brussel rondom het middel Aspergon - een antidepressivum. Art begint op zijn middelbare school een handeltje in Ritalin. Zijn opa lijkt dit gedrag alleen maar aan te moedigen. Quinten valt door stress voor een aankomend pianoconcert terug in oude gewoontes. Ludo drinkt tijdens de carnaval alcohol, een slecht idee in combinatie met zijn medicijnen.

5. 5. De Uitverkorenen

2 april 2025 (49 minuten)

Isabelle ontdekt de harde kant van de farmaceutische industrie. Bij haar onderzoek naar Aspergon stuit ze op veel tegenwerking, ook van haar directe collega's. Tot haar verbijstering krijgt haar zoon Art voor zijn achttiende verjaardag van zijn grootouders een ticket om de wereld rond te reizen. Hij wil al snel vertrekken. Ludo zoekt de ideale plek om de zeeschelp de noordkromp te kweken voor het veelbelovende elixer. Julien doet een DNA-test om te ontdekken of het Chinese meisje Ming echt zijn dochter is. Jerry Kwan probeert Julien te overtuigen om Rombauts Pharmaceuticals naar de beurs te brengen.

6. 6. Fontein van de Eeuwige Jeugd

9 april 2025 (51 minuten)

Isabelle duikt dieper in het Aspergon-dossier en reist met advocaat Hamza af naar Roemenië. Ze ontdekt er zaken die ze wellicht liever niet had willen weten. Ludo heeft moeite Riekje te enthousiasmeren voor zijn levenselixer. Zij heeft andere dingen aan haar hoofd: de pianist voor haar muziekavond heeft afgezegd. Quinten wordt met grote tegenzin de invaller. Julien doet Jerry Kwan een zakelijk voorstel dat grote gevolgen kan hebben. Art ondervindt hevige bijwerkingen wanneer hij plotseling stopt met het nemen van Aspergon. Een nachtelijk bezoek aan een bouwplaats loopt anders dan Ludo had gehoopt.

7. 7. Het Brein

23 april 2025 (51 minuten)

Het bestuur is achter Isabelles onderzoek in Roemenië met Hamza gekomen en ze wordt ontslagen. Dit, in combinatie met dat ze Art al dagen niet kan bereiken, zorgt ervoor dat ze hevig protesteert. Om reputatieschade te voorkomen wordt Isabelle gedwongen opgenomen. Art ondervindt nog steeds bijwerkingen van het abrupt stoppen met Aspergon en komt op Bali in ernstige problemen. Julien stelt orde op zaken binnen het bedrijf, terwijl Riekje naar Indonesië afreist om haar kleinzoon te redden. Quinten wil niks meer met de familie te maken hebben. Isabelle vindt belangrijke informatie Lola's dagboek.

8. 8. De Belofte

30 april 2025 (51 minuten)

Het bestuur en investeerders keren zich tegen Julien en hij wordt onverwachts uit zijn functie gezet. De familieleden zijn hun meerderheidsbelang in het bedrijf kwijt. Riekje zint op wraak en stelt orde op zaken. Isabelle raakt verscheurd tussen haar afkeer over ontdekkingen die ze doet rond duistere bedrijfspraktijken, de doofpotaffaires rondom het middel Aspergon en haar loyaliteit aan de familie. Ze roept het gezin bij elkaar om samen te werken aan een plan om van Rombauts Pharmaceuticals weer een familiebedrijf te maken. Hun ultieme poging vergt offers, maar ten koste van wie en wat?

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Wel benieuwd naar deze serie. Jacob Derwig ook een fijne acteur.

avatar van Suitehome

Suitehome

Eerste twee afleveringen zijn aardig. Ambitieus! Wel veel voorspelbaar familiegedoe.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Matig! Eerste deel gezien: uitstekende acteurs, maar het verhaal....! Familiesores en van die dramatische wendingen, nogal traditioneel: voorkeur voor het ene kind boven het andere....

Pater familias gespeeld door Wim Opbrouck, ha...Ventoux...We houden het wellicht bij één deel, tenzij we ingesneeuwd raken o.i.d.

avatar van Suitehome

Suitehome

Scenarist Maaik Krijgsman (Vechtershart) en regisseur Dana Nechushtan (Hollands Hoop, Overspel) hebben met de achtdelige dramaserie Elixer hoog ingezet; een internationale serie over big pharma. In een mix van Succession, Swanenburg en Dopesick draait het om het bedrijf van de familie Rombauts. Pater familias en CEO Ludo Rombauts (een overtuigende Wim Opbrouck) wil na een jachtongeluk het stokje overdragen aan dochter Isabelle (Hanna Verboom), die met kritische blik zaken wil veranderen.

Door het hoge tempo, de internationale schakelingen (waaronder China) en het overvolle scenario wordt Elixer al snel topzwaar. Ook de vele subplots rond familieleden zijn niet allemaal interessant of geloofwaardig. Toch boeit het verhaal voldoende en spatten de aspiraties van het scherm. Met actuele thema's - illegaal pillengebruik en de moraliteit van het ontwikkelen van (nieuwe) medicijnen - verdienen de makers lof. En een halve ster extra. Na De F*ckulteit is Elixer een ambitieuze aanvulling op het Nederlandse serieaanbod.

avatar van Droeg

Droeg

Wat een tenenkrommend acteer werk, niet om aan te zien. En een hopeloos script, hier is 10 jaar aan gewerkt las ik in een interview met de regisseuse........nou ik heb het er niet aan af kunnen zien.

avatar van GerardSjr

GerardSjr

De zoveelste serie die gebukt gaat onder een zwak script en totaal ongeloofwaardig is.

Doet denken aan Oud Geld met dit verschil de personages in Elixer zijn totaal niet sympathiek.

Meest storend is de personage van de zoon van Jacob Derwig met zijn nepaccent ,die alleen voor de onnodige afleiding zorgt. Mensen nemen onverklaarbare beslissing die je op de koop toe moet nemen. Dochter , ineens zomaar de nieuwe CEO, vliegt met privéjet naar Den Haag waar ook plots vader opduikt, geen idee hoe die daar is gekomen, en daar de onderhandelingen overneemt als CEO. Het kan allemaal. Wie geen Britse of Amerikaanse series kijkt is misschien onder de indruk maar wie dat wel doet zal zich gauw gaan vervelen door alle clichés.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Rotterdam@1 schreef:

Nog een stukje van het volgende deel gezien: het kan me niet overtuigen, dus klaar!

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Elixer is zoals hier eerder genoemd inderdaad een ambitieuze aanvulling op het Nederlandse serieaanbod.

Het is een boeiend verhaal waar echter wel wat meer de tijd voor genomen had mogen worden. Met name tegen het einde wordt het enigszins afgeraffeld. Sterke rol hier van Hannah Verboom. Lijkt me niet direct een serie voor een tweede seizoen maar ik zou het niet erg vinden.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Nederlandse producties krijgen zelden genoeg ruimte om grootse ambities waar te maken. Of zoals 'Elixer' (2025) met Big Pharma een intrigerende clash schetst tussen ethiek, wetenschappelijke vooruitgang en zakelijke belangen. Gelikt geschoten met fraaie drone-shots en levendige straatbeelden. Vooral ook door het gevoel van schaal met verschillende locaties over de hele wereld om de globalisering tot leven te brengen. Toch sterke sfeerschetsen van een Limburgs familiebedrijf met een katholiek schuldcomplex. Maar het overgecompliceerde plot levert in 'Elixer' (2025) weinig binding op met de familie Rombauts. De verschillende personages zijn überhaupt zelden met elkaar samen in dezelfde ruimte. Hierdoor voelen loyaliteitsverschuivingen vooral geforceerd en vergezocht. Uiteindelijk is de moralistische boodschap belangrijker dan de knetterende spanning tussen de familieleden.