• 9.218.744 stemmen

The Man with 1000 Kids (2024)

Documentaire / Misdaad | Miniserie

Show titel: The Man with 1000 Kids

Genre: Documentaire / Misdaad

Afleveringen: 3

Speelduur: 2 uur en 04 minuten

Ontwikkeld door: Jessie Versluys, Alex Holder, Natalie Hill en Dov Freedman

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 3 juli 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Man with 1000 Kids

Een groep gezinnen komt erachter dat de charmante man die ze vertrouwden ook de spermadonor is van honderden – of misschien wel duizenden – andere kinderen over de hele wereld. De Haagse zaaddonor Jonathan Meijer werd in 2023 door de rechter gedaagd door Stichting Donorkind en een moeder van één van zijn kinderen. Zij stelden dat de donor minstens 550 donorkinderen heeft verwekt ‘en niet wil stoppen’. De miniserie zoomt in op enkele verhalen van stellen die als wensouders te maken kregen met Meijer. Ze gingen met hem in zee – zonder dat ze wisten hoeveel andere kinderen de donor al had verwekt met zijn sperma. Hun kinderen lopen nu mogelijk gezondheidsrisico’s op latere leeftijd.

Afleveringen

1. Aflevering 1

3 juli 2024 (43 minuten)

Aanstaande ouders in Nederland zoeken online naar spermadonoren. Als ze de charmante Jonathan Jacob Meijer ontmoeten, is er geen reden om hem niet te vertrouwen.

2. Aflevering 2

3 juli 2024 (40 minuten)

Een netwerk van ouders met kinderen van Jonathan verspreidt zich over de wereld. Als hij weigert te stoppen met doneren, nemen ze het heft in eigen handen.

3. Aflevering 3

3 juli 2024 (41 minuten)

Een vastbesloten advocaat wordt overgehaald om de zaak aan te nemen, maar het kan nog jaren duren voordat ze een uitspraak krijgen. En tot die tijd kan Jonathan blijven doneren.

avatar van Hando

Hando

De donor heeft tegen de wensouders (en klinieken) gelogen over het aantal kinderen dat hij heeft verwerkt, terwijl hij wist dat dit van belang was bij hun keuze voor hem te kiezen als donor.

In deze documentaire zijn er nog meer beschuldigingen die niet of nauwelijks onderbouwd zijn. Zo is er geen enkel bewijs dat hij zijn zaad vermengde met dat van een andere donor. Dit baseren ze op het verhaal van een anonieme man. Wie dit is en waarom hij dit vertelt wordt niet duidelijk. Er is geen enkele dna-test die bevestigt dat gezinnen die hem hebben gebruikt als donor een kind hebben gekregen die niet van Jonathan was.

Er is ook geen enkel bewijs dat hij behoort tot een groepje racisten dat Afrika blanker wil maken. Dit baseren ze op het feit dat hij in Kenia was, dit zogenaamd niet zou kunnen betalen en hij van leeuwen houdt wat overeenkomt met de bijnaam van de racistische donor. Dit is echt heel suggestief allemaal.

Met deze ongefundeerde suggestieve beschuldigingen gaat netflix wat mij betreft te ver en is Jonathan met recht verontwaardigd.

avatar van Bxian32

Bxian32

Zoals onderhand gebruikelijk met dit soort Netflix docu's is het een 100% eenzijdig verhaal. Zet er nu echt niemand een kanttekening bij het feit dat deze ouders gewoon online een kind aan het uitzoeken zijn bij een perfecte man. Alsof ze het perfecte paar schoenen online bestellen.....Het gaat hoofdzakelijk om het uiterlijk dus dit lijkt me om te beginnen al erg kwalijk. Natuurlijk is hij verkeerd bezig maar om nu zo dramatisch te gaan doen om het enkele feit dat er dus familie van je rondloopt waar je geen relatie mee kan aangaan. Om daar achter te komen (dit is recent gebeurd) zijn er zat mogelijkheden nu dit bekend is geworden. Als je dat ene probleem weglaat hebben die mensen nu dus in hun ogen het perfecte kind op bestelling. En als ik 1 van die kinderen was geweest dan was ik verre van blij hoe mijn ouders hiermee omgaan. Het komt echt op mij over dat ze dus achteraf zeer ongewenst zijn.......Je begint aan iets wat eigenlijk te mooi lijkt om waar te zijn en nu accepteer je de consequenties niet. Zo lust ik er nog wel een paar.....

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Jonathan Meijer bij Eva Jinek: https://youtu.be/UVEEP54D4WA?si=aBHLYC-ud0jocEkS

avatar van filosoofje

filosoofje

Veel te veel 1 kant van het verhaal belicht. Hij had niet moeten liegen en eerlijk moeten zijn dat hij meer kinderen heeft verwekt. Maar had graag gezien waarom hij dit zo graag wilde. Vrouwen helpen, vrouwen die wel blij zijn, en die blijken er te zijn. Jammer