• 9.218.668 stemmen

Máxima - Seizoen 1 (2024)

Alternatieve titel: Maxima

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Rachel van Bommel

Met: Delfina Chaves, Martijn Lakemeier en Sebastian Koch

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 20 april 2024

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Máxima

Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt haalt het verleden haar in als er een verhitte discussie losbarst over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kringen nooit gevoerd is. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen?

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. Aflevering 1

20 april 2024 (49 minuten)

Máxima en Willem-Alexander ontmoeten elkaar op een feest van gezamenlijke vrienden in Sevilla. De vonken slaan over en er bloeit een romance tussen hen op. Als Willem-Alexander haar meeneemt naar Den Haag om zijn ouders te ontmoeten, doet Máxima haar uiterste best om een goede indruk achter te laten. Maar wat ze niet weet, is dat koningin Beatrix in het geheim een onderzoek is gestart naar haar familie.

2. Aflevering 2

20 april 2024 (40 minuten)

Als de pers lucht krijgt van de nieuwe liefde van de kroonprins, wordt Máxima in New York voortdurend achtervolgd door paparazzi. De situatie escaleert wanneer de media de link legt tussen Máxima's vader, Jorge Zorreguieta, en het moorddadige Videla-regime dat tijdens Máxima's jeugd aan de macht was in Argentinië. Haar vader wordt plotseling het middelpunt van controverse.

3. Aflevering 3

27 april 2024 (44 minuten)

Máxima verhuist naar Brussel om onder begeleiding van Thomas Wagenaar aan haar integratie te beginnen. Door de drukke agenda van Willem-Alexanders kan hij haar niet vaak opzoeken. Ze voelt zich eenzaam en mist haar familie en vrienden, terwijl ze worstelt met haar loyaliteit aan haar vader en kritische vragen van de pers. En dan volgt er ook nog een pijnlijke onthulling in een roddelblad.

4. Aflevering 4

4 mei 2024 (45 minuten)

Na een teleurstellende ervaring in Brussel keert Máxima met een gebroken hart terug naar Argentinië. Tijdens een persoonlijk gesprek met haar vader vraagt Máxima hem of er iets is dat ze moet weten over zijn verleden. Willem-Alexander doet er alles aan om het hart van Máxima terug te winnen, maar dan zorgt een verontrustend telefoontje ervoor dat hun relatie opnieuw op de proef wordt gesteld.

5. Aflevering 5

11 mei 2024 (48 minuten)

Willem-Alexander vertelt aan Máxima dat uit een formeel onderzoek is gebleken dat haar vader niet aanwezig zou mogen zijn bij hun huwelijk. Het nieuws komt als een schok voor haar en ze is woedend. Maar er ontstaan ook twijfels bij Máxima: wat wist haar vader werkelijk van de gruwelijke gebeurtenissen die zich afspeelden tijdens haar jeugd?

6. Aflevering 6

18 mei 2024 (50 minuten)

Willem-Alexander vraagt Máxima tijdens een schaatstochtje ten huwelijk en is zelfs bereid de kroon op te geven om zijn leven met haar te delen. Diezelfde dag worden de resultaten van het onderzoek naar Máxima's vader gepresenteerd. Na openhartige gesprekken met onder meer koningin Beatrix beseft Máxima dat zij haar vader moet vertellen dat hij niet welkom is op de bruiloft.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Niet echt mijn genre, maar het ziet er wel gaaf uit qua production value.

avatar van The Oceanic Six

Wat is er interessant aan Maxima? Had een foute vader, viel voor een rijke kroonprins en daarna heeft ze het 20 jaar netjes gedaan. Niet bepaald een verhaal dat ik zou willen zien als serie.

avatar van Clover

Clover

The Oceanic Six schreef:

Prima! Hoe kom je dan eigenlijk op deze page op Moviemeter terecht?

avatar van Angel9999

Angel9999

Wow. 2 afleveringen gekeken. Delfina is ongelofelijk goed. Precies de goede nuance. Knap hoor. En de chemie met Martijn spat van het scherm. Echt mooi gemaakt.

avatar van The Oceanic Six

Clover schreef:

Prima! Hoe kom je dan eigenlijk op deze page op Moviemeter terecht?

Goh, hoe denk je? Er staat een bericht van iemand hier op dinsdag 14:12 en daarna eentje van mij om 17:02 dezelfde dag.

Je zou bijna denken dat ik een bericht zag staan en daarop heb geklikt.

avatar van Clover

Clover

The Oceanic Six schreef:

Je zou bijna denken dat ik een bericht zag staan en daarop heb geklikt.

Ja zover snap ik het wel maar ik denk "wat doe je op de page van de serie van Máxima als het je niet boeit? Dan had je die reactie ook niet gezien en ook niet op hoeven reageren" wat je uiteraard helemaal zelf moet weten waar je wel of niet op reageert, begrijp me niet verkeerd. Maar, ik ga van mezelf uit, hoe kan het anders, ik kom alleen op pages van MM van films en series waarvan ik wil weten hoe ze worden beoordeeld of om zelf te beoordelen. Dus niet op pages van films en series die me niet boeien en dan heb ik daar ook geen mening over, snap je? Anders zou je er een dagtaak aan hebben om van iedere film of serie hier op MM iets te vinden. Maar ons gesprek is totaal niet inhoudelijk als comment op de serie en ik wil ook helemaal geen discussie hiervan maken. Ik probeer alleen te begrijpen hoe je op de page komt van een serie die je helemaal niet boeit

Stukje van gezien maar echt buitengewoon droevig niveau.

avatar van 013brownie

013brownie

Ik ben erg positief verrast door deze serie. Heb nu 3 afleveringen gezien en ik kijk uit naar de volgende. Goed gespeeld en voldoende leuke en dramatische momenten die je als kijker echt voelt. Complimenten!!

avatar van Nielojram

Nielojram

T'is geen The Crown ( maarja, sowieso Engels...) maar het kijkt leuk weg.

Moest alleen even wennen aan Pepijn die opeens de koning speelde, kenners snappen wel wat ik bedoel

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Uitstekende serie ziet er ook allemaal gelikt uit en de cast is meer dan goed. Kan niet wachten op seizoen 2.

Het viel allemaal wel mee, vooral omdat de hoofdrolspeelster zo heerlijk is om naar te kijken . Daar kan Maxima echt niet aan tippen.

avatar van Ronjossch

Ronjossch

Had geen hoge verwachtingen. Dacht aan zelfde als zoiets van Patty Brard. Argentijnse actrice speelt subliem en is een talentvolle actrice. Gewoon fijne 1e seizoen en genoten!

avatar van umbra

umbra

In eerste instantie, puur afgaand op de korte inhoud en genre, zou dit eerder niet zo mijn ding zijn, maar de serie bewijst het tegendeel volledig. De serie heeft me vrijwel onmiddellijk mee en dat er veel aandacht gaat naar de Argentijnse verhaallijn maakt het echt uiterst boeiend voor mij. En natuurlijk Delfina Chaves is een geweldig tot subliem in de rol van Máxima en draagt de serie volledig. Ook een prachtige verschijning. 8,5/10