• 9.218.668 stemmen

A Murder at the End of the World (2023)

Drama / Mystery | Miniserie

Show titel: A Murder at the End of the World

Genre: Drama / Mystery

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 53 minuten

Ontwikkeld door: Brit Marling en Zal Batmanglij

Met: Emma Corrin, Clive Owen en Brit Marling

Datum van release: dinsdag 14 november 2023

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk miniserie via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot A Murder at the End of the World

Darby Hart is een amateurdetective en een technisch onderlegde hacker. De teruggetrokken miljardair Andy stuurt Darby en acht andere gasten een uitnodiging. Ze mogen deelnemen aan een retraite op een afgelegen en oogverblindende locatie. Wanneer een van de andere gasten dood wordt aangetroffen, moet Darby al haar vaardigheden gebruiken om te bewijzen dat het moord was, voordat de dader nog een leven neemt.

Afleveringen

1. 1. Chapter 1: Homme Fatale

14 november 2023 (1 uur en 10 minuten)

Een amateur-speurneus ontvangt een mysterieuze uitnodiging voor het geheime toevluchtsoord van een teruggetrokken technologiemiljardair.

2. 2. Chapter 2: The Silver Doe

14 november 2023 (1 uur en 03 minuten)

Darby gelooft dat de dood waarvan ze getuige was in feite moord kan zijn, maar niemand gelooft haar. Het verdriet en de schok van de gebeurtenissen dwingen haar om zich haar eigen begraven verleden te herinneren.

3. 3. Chapter 3: Survivors

21 november 2023 (1 uur en 04 minuten)

Darby speelt de rol van de perfecte gast om de misdaad heimelijk te onderzoeken. Ze ontdekt dat ze misschien dichter bij de waarheid komt als er weer een leven wordt genomen.

4. 4. Chapter 4: Family Secrets

27 november 2023 (56 minuten)

Er loopt een moordenaar rond en niemand kan ergens heen vanwege de storm die dichterbij komt. Darby weet echter te ontsnappen en ontdekt dat de retraite misschien niet is wat ze dacht dat het was.

5. 5. Chapter 5: Crypt

5 december 2023 (1 uur en 14 minuten)

Darby confronteert haar hoofdverdachte. Ze ontdekt dat de rollen zijn omgedraaid en dat er een onverwachte alliantie is gevormd, totdat iemand anders sterft en haar eigen leven wordt bedreigd.

6. 6. Chapter 6: Crime Seen

12 december 2023 (46 minuten)

Darby ontdekt de geheime retraite in de retraite. In het verleden komen zij en Bill oog in oog te staan met de Silver Doe Killer.

7. 7. Chapter 7: Retreat

19 december 2023 (40 minuten)

De overgebleven gasten verzamelen zich en ontdekken wie de moordenaar is.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

1e aflevering gezien en het start, in mijn ogen, zeer sterk ! Mooie chemie tussen Emma Corrin en Harris Dickinson. Uitdagende opening ook waarbij ik erg moest lachen om alle garagedeuren die open gingen. En 5 minuten later zit je te bibberen van de seriemoordenaar zijn kelder.

De overgang naar de wereld van Andy (Clive Owen) is best groot maar intrigerend. Emma Corrin is voor mij een soort kruising tussen Jody Foster met lichte nuances van Uma Thurman. Op naar aflevering 2 want daar vraagt deze serie om. Zeer benieuwd hoe het verder gaat aflopen. Ook juist omdat er bijzondere wisselingen in het script zijn. En omdat er ook steengoede muziek in gebruikt wordt. De opening met 'This is the End' van The Doors en die heerlijk ontspannende scene in de auto met 'No More I love You's' van Annie Lennox.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Ik zit nu in het begin van aflevering 2 - maar ik heb het gevoel dat, juist omdat deze serie zo vooruitstrevend is , vernieuwend en bij de tijd is dat ik een vaag vermoeden heb wie de serie moordenaar is - Of zou AI dat nog niet kunnen...

avatar van umbra

umbra

Zes vd zeven afleveringen gezien en ts vet hard mijn goesting.

Emma Corrin als Darby Hart is subliem in deze mysterieuze dramaserie. Het verhaal weet me uitermate te boeien en ook de setting klopt volledig, net als het sfeertje. De serie heeft me volledig in zn greep en ook de fijne lange speelduur van +1u/aflevering is echt pluspunt, want boeiende series van 30-40min vind ik vaak te kort.

avatar van Vladdrac666

Vladdrac666

Goede, trage, serie, die geen moment verveelt. Moest wel even schakelen met de terugblikken telkens maar dat went ook.

avatar van jex

jex

Saai. Snap de hoge waardering niet.

avatar van umbra

umbra

Haha laatste aflevering is met zn 40min dan echt kort, als dan de eerste 3 afleveringen rond 65min zitten. De serie in zijn geheel is gewoon top, maar de laatste aflevering en zo ook het einde, mocht me nou net wel wat meer zijn, maar ik hou het wel op mijn eerdere 8/10. Wel bewijs, dat een eerder tragere opbouw van serie/film, niet persé saai hoeft te zijn, maar juist boeiend.

avatar van Pip2020

Pip2020

jex schreef:

Saai. Snap de hoge waardering niet.

ja ik vind het ook allemaal niet zo bijzonder

avatar van Skyguy7

Skyguy7

Ook al genoten van deze reeks, ik moet nog de laatste aflevering zien, maar elke keer weer verlang je naar de volgende aflevering, onrechtstreeks stel je ook vragen over AI, het klimaat en hoe het allemaal verder moet. Deze reeks heeft wel meerdere lagen, vind ik. En inderdaad de chemie tussen Emma Corrin en Harris Dickinson is geweldig. Kan het trouwens niet geloven dat Emma Corrin prinses Diana speelde in de crown.

avatar van blurp194

blurp194

Aflevering 1 begint wat saai en met een nogal traag tempo - ik bleef alleen hangen voor de fijne cinematografie eigenlijk. Naar het einde toe begint er dan eindelijk wat te gebeuren, en over de afleveringen heen bouwt er zelfs wat mysterie en spanning op. Mooie production values, fijn plaatjeskijken op IJsland en in het evil endboss lair. Maar dan komt de ontknoping langzamerhand, en die stelt toch wat teleur. Sowieso is de cliffhanger aan het einde van aflevering 5 flauw en goedkoop, komt daar in deel 6 te weinig vervolg op om de opgebouwde spanning waar te maken, en deel 7 voelt aan alsof er vanwege de ratings alsnog maar even een afgeraffeld einde aan gehannest is - met in vergelijking met de rest ineens tenenkrommend slecht acteren en een paar technische missers van jewelste. Triest om aan het einde ineens zo'n enorme gap in mijn suspension of disbelief te voelen, het verpest eigenlijk het geheel. Jammer, want er waren toch best wat scherpe observaties die ook echt fijn reflecteren op de maatschappij en de stand van de techniek.

Het blijft wel een aardige serie - wat ik al zei, de production values zijn op een erg hoog niveau, de acteurs zijn behoorlijk goed tot erg goed, en de soundtrack inclusief muziekje bij de credits is heel fijn. Wel jammer dat de hoofdrol van Emma Corrin over de afleveringen heen steeds meer gaat lijken op een kloon van Kristen Stewart - ik las een review op imdb waar dat gedropt werd, en dat gaat niet meer weg als je het een keer in je hoofd hebt. Maar het grote probleem, de olifant in de serie is gewoon echt het schrijfwerk van de laatste twee afleveringen. Jammer, Marling en Batmanglij kunnen veel beter.