• 9.218.737 stemmen

Star Trek: Strange New Worlds - Seizoen 2 (2023)

Show titel: Star Trek: Strange New Worlds

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: Akiva Goldsman, Alex Kurtzman en Jenny Lumet

Met: Anson Mount, Ethan Peck en Rebecca Romijn

Datum van release: donderdag 15 juni 2023

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 2 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Star Trek: Strange New Worlds

Star Trek: Strange New Worlds volgt Captain Pike, wetenschapsofficer Spock en Number One in het decennium voordat Captain Kirk aan boord ging van de U.S.S. Enterprise, terwijl ze nieuwe werelden rond de melkweg verkennen.

Afleveringen Seizoen 2 (2023)

1. 1. The Broken Circle

15 juni 2023 (52 minuten)

Een noodoproep dwingt Spock om de USS Enterprise en de bemanning naar een omstreden ruimte te vliegen.

2. 2. Ad Astra per Aspera

22 juni 2023 (57 minuten)

Commander Una moet voor de krijgsraad komen en dreigt oneervol ontslagen te worden en in de gevangenis te belanden.

3. 3. Tomorrow and Tomorrow and Tomorrow

29 juni 2023 (1 uur en 01 minuut)

La'An reist terug in de tijd om een aanslag te voorkomen die de toekomst van de mensheid zal veranderen.

4. 4. Among the Lotus Eaters

6 juli 2023 (57 minuten)

Captain Pike en zijn verkenningsteam keren naar een planeet terug dat tragische herinneringen oproept.

5. 5. Charades

13 juli 2023 (1 uur)

Door een ongeluk met een shuttle, raakt Spock zijn Vulcan-dna kwijt en wordt hij een normaal mens.

6. 6. Lost in Translation

20 juli 2023 (54 minuten)

Uhura hoort als enige een vreemd geluid dat afschuwelijke hallucinaties veroorzaakt.

7. 7. Those Old Scientists

22 juli 2023 (48 minuten)

Als Ensign Brad Boimler een tijdsportaal onderzoekt, reist hij per ongeluk terug in de tijd.

8. 8. Under the Cloak of War

27 juli 2023 (49 minuten)

Kapitein Pike en zijn bemanning verwelkomen een overloper van de Klingons aan boord van de USS Enterprise.

9. 9. Subspace Rhapsody

3 augustus 2023 (1 uur en 02 minuten)

De Enterprise krijgt door een experiment met een waarschijnlijkheidsveld met een vreemde situatie te maken.

10. 10. Hegemony

10 augustus 2023 (53 minuten)

Aan de grens van de Federatie-ruimte komt de bemanning van de Enterprise hun grootste vijand weer tegen.

avatar van redfish71

redfish71

Prima 'simpele' Trek met verhalen die op zichzelf staan waarbij 1 of 2 karakters centraal staan.

Er zit soms nog een kleine backstory bij die door loopt en waar aan gerefereerd wordt.

Karakters worden een beetje uitgediept en ook Spock blijft het beste karakter met de meest troebele achtergrond, al is flinke moeite gedaan om andere karakters ook diepgang te geven.

Jammer is alleen dat afleveringen vaak 0 consequenties hebben om de rest van het verhaal, maar dat krijg je met deze vorm.

De Woke ligt er gelukkig niet dik bovenop en karakters kunnen ook echt wat in hun rol al zit er her en der wel het een en ander in.

Na alle mislukte Star Treks kijkt dit prima weg, maar moet je er ook niet teveel van verwachten.

avatar van redfish71

redfish71

Inmiddels de Musical aflevering en de finale ook gezien. Eigenlijk had ik niks verwacht van de zing aflevering. Soms vind ik musicals maar hit of mis, maar eigenlijk was het erg verfrissend dat we nu es wat meer inzicht kregen in de emoties en motivaties van de toch wel wat houterige karakters die Star Trek Strange New Worlds rijk is.

Helaas bleven weinig songs echt hangen en zitten er geen hits bij. Maar het was wel extreem grappig om de hele crew te zien zingen en dansen als gevolg van een space anomaly. Waarom niet?

De finale pakt terug naar de bad guys die in deze serie vaker wordt gebruikt. Ook krijgen we de introductie van een belangrijk toekomstig personage. Zodra je hem ziet (en hoort) weet je meteen wie het is.

Er zit wel wat spanning en persoonlijk drama/motivatie in de aflevering, maar de cliffhanger vond ik niet zo spannend. Normaal zou de 1st officer de boel overnemen en tactisch hergroeperen. Nu blijven we hangen in besluiteloosheid.

Ook de liefdesinteresse die weer even opbloeit door omstandigheden komt terug, maar eigenlijk was ik daar al klaar mee aangezien ze dat in een eerdere aflevering afgesloten hebben. En ergens ging het allemaal wat te makkelijk toen ze met een alternatief plan kwamen om iets op de planeet te doen.

Ik denk dat deze aflevering best uitgewerkt had kunnen worden tot een film en ik zou het denk ik niet erg vinden om met deze cast een film te zien. Het voelt redelijk ouderwets Trek, en ergens was TOS zo gek nog niet (al is het nu gruwelijk traag en outdated).

avatar van horizons

horizons

Ook dit tweede seizoen is weer fijne afwisseling tussen quirky en dieper op karakters in gaan.

En aflevering negen is de aflevering waarvan the next generation crew ze ook graag gemaakt zou hebben.