• 9.218.668 stemmen

Formula 1: Drive to Survive - Seizoen 5 (2023)

Show titel: Formula 1: Drive to Survive

Afleveringen: 10

Speelduur: 6 uur en 26 minuten

Ontwikkeld door: James Gay-Rees, Paul Martin en Sophie Todd

Met: Will Buxton, Max Verstappen en Charles Leclerc

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 24 februari 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 5 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Formula 1: Drive to Survive

Documentaire die de kijker meeneemt in de cockpits, de paddock en het leven van de hoofdrolspelers in de Formule 1. De serie gaat over het Formule 1 Wereldkampioenschap en heeft een ongeëvenaarde en exclusieve toegang tot de snelste coureurs, teamleiders en eigenaars, evenals het eigen managementteam van de Formule 1.

Afleveringen Seizoen 5 (2023)

1. 1. The New Dawn

24 februari 2023 (47 minuten)

Ferrari hoopt aan het begin van het seizoen in Bahrein dat nieuwe auto's ze naar de top zullen brengen. Haas neemt een risico door op het laatste moment van coureur te wisselen.

2. 2. Bounce Back

24 februari 2023 (49 minuten)

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, probeert de onverwachte problemen van het team te bestrijden. Lewis Hamilton maakt een hobbelige rit in de vernieuwde auto van het team.

3. 3. Matter of Principal

24 februari 2023 (45 minuten)

Ferrari-coureurs en -besluitvormers voelen de druk om topprestaties te leveren tijdens een nieuw evenement vol vips in Miami en een buitengewone race op Silverstone.

4. 4. Like Father, Like Son?

24 februari 2023 (38 minuten)

Haas krijgt te maken met steeds meer crashes en kosten als coureur Mick Schumacher strijdt om zijn beroemde vader te evenaren en zijn waarde voor het team te bewijzen.

5. 5. Pardon My French

24 februari 2023 (37 minuten)

Otmar Szafnauers pogingen om Alpine te hervormen, werpen vruchten af, totdat een nieuw rondje stoelendansen met coureurs zijn plannen voor de toekomst door de war gooien.

6. 6. Nice Guys Finish Last

24 februari 2023 (31 minuten)

Als de managers van team McLaren hun blik richten op nieuw talent, wankelt Daniel Ricciardo's toekomst. Intussen maakt Alpine de afweging over hoe ze het best door kunnen gaan.

7. 7. Hot Seat

24 februari 2023 (34 minuten)

Terwijl het Red Bull-team zijn voorsprong op Ferrari probeert te vergroten, zijn alle ogen tijdens deze dramatische Grand Prix in Monaco gericht op Sergio 'Checo' Pérez.

8. 8. Alpha Male

24 februari 2023 (33 minuten)

Wanneer Pierre Gasly aankondigt dat hij Alpha Tauri gaat verlaten, verliest Yuki Tsunoda een teamgenoot en vriend. Kan hij bewijzen dat hij klaar is om de leiding over te nemen?

9. 9. Over the Limit

24 februari 2023 (40 minuten)

Het Red Bull-team kan beide kampioenschappen winnen, maar wordt beschuldigd van valsspelen door het overschrijden van het F1-budgetplafond.

10. 10. End of the Road

24 februari 2023 (32 minuten)

Het seizoen van 2022 racet naar een eind in Abu Dhabi, waar Ferrari vecht om Mercedes voor te blijven en McLaren hoopt op een mirakel om Alpine in te kunnen halen.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Ik vond dit persoonlijk echt een geweldig goed seizoen. Erg vermakelijk te zien!

avatar van The Oceanic Six

Kijkt weer prima weg en oogt weer top, maar doordat het een totaal niet spannende titelstrijd was mist dit seizoen wel spanning en sensatie. Het slot van het seizoen 2021 zul je ook nooit meer krijgen denk ik, maar seizoen 2022 stelde wel heel weinig voor dankzij een falende LeClerc en Hamilton. De kijkjes bij de diverse teams blijven leuk, maar na vijf seizoenen ken ik dat nu ook wel een beetje. Ben benieuwd hoelang deze serie nog echt weet te boeien, neem aan dat Netflix dit nog wel een paar jaar uit gaat brengen.

avatar van wouds601

wouds601

Voor wie het hele formule 1 seizoen heeft gevolgd is er weinig nieuws. Daarnaast zijn de zogenaamde rivaliteiten tussen de coureurs en teams soms tenenkrommend slecht in scene gezet.

Wel blijft het kijkje achter de schermen mooi om te zien. beelden die je anders niet ziet. Daarom toch een voldoende voor mij. 3,0*

avatar van james_cameron

Uitstekende vijfde reeks, met ditmaal weer medewerking van Max Verstappen, wat natuurlijk wel zo leuk is. De gebruikelijke intriges voor en achter de schermen worden weer smaakvol in beeld gebracht en de spectaculaire racescenes spatten van het scherm. En natuurlijk zijn er weer hoofdrollen voor de charismatische teambazen van Red Bull, Mercedes en vooral Haas. Die Günther Steiner blijft geweldig.